Donald Trump: Τα βάλατε με λάθος άνθρωπο…

Κοινοποίησε το άρθρο

Τι συμβαίνει με τον πρόεδρο των Η.Π.Α., τον πρωθυπουργό του Καναδά  και την ηγεσία της General Motors;  Οι δύο πρώτοι είναι αλήθεια πως δύσκολα βρίσκουν κοινό τόπο συνεννόησης, έτσι η σύγκλιση των απόψεών τους απέναντι στην αυτοκινητοβιομηχανία General Motors είναι προφανώς είδηση. Ο πρόεδρος των Η.Π.Α. Donald Trump  είπε σε συνέντευξή του στην The Wall Street Journal:  «τα έβαλαν με τον λάθος άνθρωπο» εννοώντας την GM, «αγαπάω την πολιτεία του Ohio, θα τους πάρει  ο διάολος αν δεν ανοίξουν σύντομα το εργοστάσιο στο Ohio.

Το καλό που τους θέλω να επιστρέψουν αμέσως στην δουλειά» και ο Καναδός πρωθυπουργός Justin Trudeau συμφωνεί απόλυτα καθώς η απόφαση της GM να κλείσει δύο εργοστάσια από ένα στην κάθε μια χώρα θα επηρεάσει εργασιακά 14.000 ανθρώπους. Στην συνέντευξή του αποκάλυψε ο πρόεδρος Trump πως μίλησε με σκληρή γλώσσα στην CEO της GM Mary Barra, υπενθυμίζοντάς της πόσα έκαναν η χώρα και οι πολίτες της για αυτήν την εταιρία, προσθέτοντας πως ήταν πεπεισμένος πως «η GM θα ανοίξει κάτι άλλο στην πολιτεία».

Η απλότητα με την οποία ο Tramp  μιλάει την γλώσσα του λαού είναι χωρίς προηγούμενο, στην δικαιολογία πως το εργοστάσιο στο Lordstown του Ohio,  όπου παράγεται το Chevrolet Cruze κλείνει επειδή δεν πουλάει το αυτοκίνητο αυτός απαντά «λένε πως το Chevy Cruze δεν πουλάει, ε τότε φτιάξτε το ώστε να πουλάει καλά και ξεκινήστε την παραγωγή». Για τους υποψιασμένος να πούμε πως η πολιτεία του Ohio θα κρίνει τις προεδρικές  εκλογές των Η.Π.Α. του 2020.

Χωρίς μεγάλα λόγια ο  Justin Trudeau απλά εξέφρασε την απογοήτευσή του στην Mary Barra για το κλείσιμο του εργοστασίου στην Oshawa που βρίσκεται  κοντά στο Toronto και ανακοίνωσε πως το κράτος θα βοηθήσει τους απολυμένους εργάτες.  «Θα κάνουμε ότι μπορούμε για να βοηθήσουμε τις οικογένειες που θα επηρεαστούν με στόχο να σταθούν και ξανά στα πόδια τους» το τουιτ του καναδού πρωθυπουργού.