Νέο Abarth 695 70° Anniversario: H έκπληξη των Abarth Days 2019!

Κοινοποίησε το άρθρο

Στα πλαίσια των εορτασμών για τα 70α γενέθλια της Abarth παρουσιάστηκε η νέα ειδική έκδοση Abarth 695 70° Anniversario. Η νέα έκδοση αποτελεί ακόμα ένα φόρο τιμής στη μνήμη του ιδρυτή της μάρκας, Carlo Abarth (1908 – 1979), ο οποίος ήταν ο πρώτος που αντιλήφθηκε τις προοπτικές που είχε η βελτίωση και τεχνική εξέλιξη κανονικών αυτοκινήτων παραγωγής.

 

Με τη συνολική παραγωγή να περιορίζεται στις 1949 μονάδες, αριθμός που σηματοδοτεί τη χρονιά ίδρυσης της Abarth, το 695 70° Anniversario αποτελεί τη μεγαλύτερη έκπληξη για τους εορτασμούς των γενεθλίων της μάρκας. Η νέα ειδική έκδοση είναι αφιερωμένη στους φίλους της μάρκας του «Σπορπιού» και για αυτό το λόγο παρουσιάζεται στα Abarth Days 2019, τη μεγαλύτερη συγκέντρωση φίλων της μάρκας στην Ευρώπη.

Το νέο Abarth 695 70° Anniversario εφοδιάζεται με το πρωτοεμφανιζόμενο Spoiler ad Assetto Variabile, ένα αεροδυναμικό βοήθημα που αποτελεί αποτέλεσμα της έρευνας των μηχανικών της Abarth στην αεροδυναμική σήραγγα της FCA στο Orbassano (Τορίνο). Το νέο σπόιλερ αυξάνει την πρόσφυση στις γρήγορες καμπές και τη σταθερότητα στις υψηλές ταχύτητες.

Με μια λέξη αυξάνει την επίδοση του αυτοκινήτου. Η ίδια η δημιουργία του “Spoiler ad Assetto Variabile” αποτελεί φόρο τιμής στη φιλοσοφία του ιδρυτή της μάρκας που κοίταζε πιο μακριά από απλά την ισχύ και την επιτάχυνση. Ο Carlo Abarth αναζητούσε τη συνολική απόδοση και την εξέλιξη πρωτοποριακών λύσεων. Αυτή η συνεχής αναζήτηση των έκανε διάσημο, ως έναν από τους πρωτοπόρους οραματιστές στο χώρο της βελτίωσης.

Κίνηση στο νέο 695 70° Anniversario δίνει ο πιο ισχυρός κινητήρας της σειράς του μοντέλου. Ο Turbo κινητήρας των 1.4 λίτρων αποδίδει 180 ίππους και 250Nm ροπής στις 3.000σ.α.λ. επιταχύνοντας το μοντέλο από στάση στα 100χλμ./ώρα σε μόλις 6,7δλ. Η τελική ταχύτητα αγγίζει τα 225χλμ./ώρα (με το σπόιλερ στη θέση 0ο).