Όλα τα Gran Turismo concept με μια ματιά

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο φανταστικός κόσμος των Gamers είναι μοναδικός. Άγρια «Vision» concept GT έχουν κάνει από 70 δις αγωνιστικά χιλιόμετρα και συνολικά πουλήθηκαν 70 δις παιχνιδομηχανές τα τελευταία 15 χρόνια. Ο Kazunori Yamauchi, ο άνθρωπος που δημιούργησε το θρυλικό PlayStation, έχει κάθε λόγο να γιορτάζει και το πράττει παρουσιάζοντας τα Vision GT’s του Gran Turismo. Το αρχικό σχέδιο ήταν μια παιχνιδομηχανή όπου οι παίκτες θα έπαιζαν ασταμάτητα σε κλειστούς χώρους κάνοντας να δουν ημέρες το φως του ήλιου. Ο στόχος έχει επιτευχθεί απόλυτα παράλληλα όμως είδαμε την Mercedes να παρουσιάζει το δικό της Vision GT concept στην έκθεση αυτοκινήτου του Λος Άντζελες το 2013 και την Chevrolet να κάνει το ίδιο με το Chaparral GT,  η Alpine το V8 των 450 ίππων GT, η  Lexus το LF-LC GT κτλ. Δείτε τα λαμπρά αποτελέσματα μέχρι στιγμής…

Chevrolet Chaparral Vision GT

Εμπνευσμένη από την τεχνολογία των διαστημικά ταξίδια και της αεροπλοΐας η Chevrolet σχεδίασε το  Chaparral Vision GT που κινείται με  τον κινητήρα απόδοσης  671kW που τροφοδοτούν ένα ζευγάρι μπαταρίες lithium-ion.

Infiniti Vision GT

Το στυλ αναμφίβολα έχει τις καταβολές του στο πρόσφατα παρουσιασμένο πρωτότυπο της εταιρίας με απαλά ρέουσες γραμμές και τεράστιους διαχύτες. Ακόμα και η πίσω αεροτομή προσδίδει χάρη, ενώ το ζύγισμα είναι 45:55 με τον κινητήρα να έχει τοποθετηθεί εμπρός και προς το κέντρο.

Subaru VIZIV Vision GT

Κατασκευασμένο αποκλειστικά από ανθρακόνημα με εικονικό βάρος 1380 κιλά και «φορτωμένο» εικονικά με τον κλασικό 2λιτρο 4κυλινδρο κινητήρα της Subaru και εικονικό turbo το viziv αποδίδει 591 ίππους με την βοήθεια τριών ηλεκτροκινητήρων δύο πίσω και έναν εμπρός.

Toyota FT-1 Vision GT

Θυμίζει έντονα το FT-1 sports car concept που παρουσιάστηκε στην έκθεση αυτοκινήτου στο  Detroit και σχεδιάστηκε από τους κυρίους της Toyota στο CALTY studio της California. Έντονο εξωτερικό χαρακτηριστικό η τεράστια πίσω αεροτομή.

 

Aston Martin DP-100 Vision GT

Θυμίζει το CC100 Speedster Concept, είναι δημιούργημα του Marek Reichman και στο παιχνίδι θα υπάρχει ένας ψηφιακός twin-turbo V12 που θα αποδίδει 800 ίππους.

Mitsubishi XR-PHEV Vision GT

Στο πνεύμα του τμήματος motorsport division η Mitsubishi πήραν το μικρό  SUV και του άλλαξαν κυριολεκτικά τα φώτα μεταμορφώνοντάς το σε ένα γνήσιο GT με καρότσα από ανθρακόνημα, τροχούς αλουμινίου 20 ιντσών, μπρος και πίσω διαχύτη και γρίλια που δείχνει πως θα είναι τα αυτοκίνητα της εταιρίας στο κοντινό μέλλον.

Mercedes-Benz Vision GT

Ο προϊστάμενος του σχεδιαστικού της Mercedes Gorden Wagener λέει χαρακτηριστικά πως «το Gran Turismo αντανακλά την τέλεια συμβίωση μεταξύ της συναισθηματικής και αισθησιακής γραμμής και της έξυπνα παρουσιασμένης υψηλής τεχνολογίας». Οι αριθμοί στον αντίποδα λένε,  κινητήρας twin-turbo V8 απόδοσης 585 ίππων και βάρος 1385 κιλά.

BMW Vision GT

Ακολουθεί τα πετυχημένα βήματα των αυτοκινήτων BMW touring της δεκαετίας του 1970. Στημένο για γρήγορα γυρολόγια και ιδανικό handling δείχνει τον δρόμο στις μελλοντικές αγωνιστικές τάσεις της εταιρίας. Ένα 3λιτρος 6κύλινδρος διοχετεύει  την δύναμη των 550 ίππων μέσω ενός σειριακού κιβωτίου 6 ταχυτήτων στον πίσω άξονα, με βάρος 1180 κιλά και ζύγι τέλειο 50:50

 

Red Bull X2014

Δεν είναι απόλυτα  Vision GT αλλά δημιουργήθηκε αποκλειστικά για το  Gran Turismo 6 από τον Adrian Newey. Το απόλυτο αγωνιστικό είναι απλά ασύλληπτα γρήγορο.

Alpine Vision GT

Ένας V8 4.5λίτρων απόδοσης 450 ίππων κάθεται εγκάρσια και κινεί τον πίσω άξονα μέσω ενός σειριακού κιβωτίου επτά ταχυτήτων. Ζυγίζει μόλις 900 κιλά (λιγότερο από το Twingo) και τερματίσει το ταχύμετρο στα 320 χλμ./ώρα.

Lexus LF-LC Vision GT

Βασίζεται στο LF-LC concept – που δεν είναι άλλο από το RC-F πριν γίνει πραγματικότητα- σχεδιάστηκε το 2012 από την Lexus Californian studio με σχεδιαστική επιρροή από την αεροπλοΐα.

Mini Clubman Vision GT

Ένας απροσδιόριστος κινητήρας δίνει 395 ίππους ισχύ στους τέσσερις τροχούς μέσω ενός 6τάχυτοτυ σειριακού κιβωτίου στο Clubman concept που υπόσχεται 0-100 σε 3.5 δευτερόλεπτα. Μπόλικο ανθρακόνημα, τροχοί 22 ιντσών, και τελική ταχύτητα 288 χλμ./ώρα.

Volkswagen GTI Supersport Vision GT

Κάτω από τα αεροδυναμικά κόλπα της VW κρύβεται ο VR6 απόδοσης 503 ίππων που συνεργάζεται με το7τάχυτο κιβώτιο DSG που μεταφέρει την δύναμη μέσο του συστήματος «4Motion» της VW στους 4 τροχούς. Επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 3.6 δευτερόλεπτα και τελική που θέλει να ξεπερνά τα 300 χλμ./ώρα και όλα αυτά σε ένα εικονικό περιβάλλον όπου το βάρος του είναι 1200 κιλά.

Nissan Concept 2020 Vision GT

Έτσι φαντάζεται η Nissan τα αυτοκίνητα ψηλών επιδόσεων στο μέλλον. Το  Vision GT φοράει έναν  twin-turbo V6 ο οποίος μεταφέρει την δύναμη στους τέσσερεις τροχούς.

Volkswagen GTI Roadster Vision GT

Ο  3λιτρος  twin-turbo V6 TSI του Touareg παράγει στον εικονικό κόσμο των GT 500 ίππους με το 7τάχυτο κιβώτιο DSG και το σύστημα μετάδοσης «4MOTION» όπως το Supersport απλά χωρίς οροφή.

Mazda LM55 Vision GT

Τιμώντας την νίκη της στον αγώνα του Le Mans το 1991, η η Mazda έδωσε το όνομα  LM55 από τον αριθμό 55 που είχε στις πόρτες η νικηφόρα τότε 787B.  «Η LM55 Vision Gran Turismo αγγίζει την κορυφή σε ότι αφορά το βάρος, την παρουσία ανθρακονήματος,  το  monocoque σασί, τον προηγμένης τεχνολογίας κινητήρα που αντιπροσωπεύει την επιτομή δύναμης, την αποτελεσματικότητα και αντοχή που είναι απόρροια της αναλογίας βάρους-δύναμης» τα λόγια της Mazda.

Peugeot L750R Vision GT

Ο αριθμός στην ονομασία L750 R του GT της Peugeot αφορά  στους 750 ίππους που παράγονται από έναν βενζινοκινητήρα 572 ίππων και έναν ηλεκτροκινητήρα 168 ίππων. Με 825 κιλά η L750 R ζυγίζει 175 λιγότερο από την  L500 πάνω στην οποία βασίστηκε προσδίδοντας την αναλογία των 900 ίππων ανά τόνο που υπερκερνούν μόνοι οι Koenigsegg’s και οι Venom’s of this world.

SRT Tomahawk Vision GT

SRT, η απάντηση της Chrysler στην AMG.  Στην πραγματικότητα το πιο πιθανό είναι να διέλυε κάθε οδηγό,  οδηγώντας την όμως από την άνεση και την ασφάλεια του καναπέ η κόκκινη Tomahawk προσφέρει τον 7λιτρο wide-angle V10 παραγωγής 792 ίππων συν 215 που παράγονται από την κίνηση των εμπρός τροχών. Σύνολο 1007 ίπποι, βάρος 918 κιλά τελική ταχύτητα 400 χλμ./ώρα. Η κόκκινη αφορά στο πρώτο επίπεδο, ακολουθεί η GTS-R με το ίδιο στήσιμο αλλά 1450 ίππους με βάρος 662 κιλά και τελική πάνω από 480 χλμ./ώρα. Όλα καταλήγουν στην έκδοση  «X» που είναι αυτή με τους 2590 ίππους και το κόκκινο τις 14.500 στροφές/λεπτό. Τελική ταχύτητα; Η SRT λέει πως μπορεί να φτάσει και τα 650 χλμ./ώρα.

Hyundai N 2025 Vision GT

Η εικόνα παραπέμπει άμεσα στο πρωτότυπο υβριδικό που συμμετέχει στην κατηγορία LMP1 στον 24ωρο αγώνα του  Le Mans. Το εικονικό αγωνιστικό δεν είναι απόλυτα πραγματικό αλλά το μοντέλο που προστέθηκε τελευταία στο παιχνίδι Gran Turismo, με 872 ίππους δύναμη προερχόμενοι από κινητήρα υδρογόνου.

Bugatti Vision GT

Εμπνευσμένη από την Type 57 Bugatti που κέρδισε στο Le Mans το 1937 και 1939μ βαμμένο στο ίδιο μπλε χρώμα σχεδιάστηκα για επιδόσεις και μόνο για αυτές. Οι μηχανικοί της Bugatti χρειάστηκαν έξι μήνες για να επανασχεδιάσουν την οδηγική και  την αεροδυναμική ώστε το Vision GT να μπορεί να ανταπεξέλθει στις απαιτήσεις ενός αγωνιστικού στον κόσμο του Gran Tourismo.

Fittipaldi EF7 Vision GT

Η EF7 Vision Gran Turismo είναι σχεδιασμένη από την Pininfarina και στις φλέβες της τρέχει βραζιλιάνικο αίμα αφού δημιουργός της είναι η Fittipaldi Motors. Η EF7 υπάρχει γιατί ένας παγκόσμιος πρωταθλητής της F1 διάλεξε τον κάθε ένα προμηθευτή κατασκευάζοντας μια απόλυτη μηχανή που δεν συμβιβάζεται.

McLaren Ultimate Vision GT

Μια McLaren όπως θα περίμεναν όλοι να είναι μια McLaren, ακόμα και σε έναν κόσμο εικονικό. Ο αγριεμένος 4λιτρος  biturbo V8 κινητήρας της 720Sαποδίδει συνολικά 1150 ίππους και χάρη στο ανθρακόνημα ζυγίζει 1000 κιλά.

IsoRivolta Zagato Vision GT

Το νέο υπέρ-αυτοκίνητο του Zagato «φοράει» έναν κινητήρα V8, 6.2 λίτρων από μια  Corvette που όμως αποδίδει 997 ίππους με βάρος 1129 κιλά. Επιτάχυνση 0-100 σε 2.7 δευτερόλεπτα που την κάνει να παίζει στα ίσα με τις Lamborghini Aventador, Porsche 911 Turbo S και την Koenigsegg Regera.

Honda Sports Vision GT

Δημιούργημα του Kazunori-san η Honda Sports Vision Gran Turismo οδηγείται μόνο εικονικά αν και υπάρχει ένα και μοναδικό πραγματικό λειτουργικό GT. Ανθρωποκεντρικός σχεδιασμός λέει η εταιρία που είναι λίγο περίεργο αφού δεν πρόκειται να κάτσει ποτέ άνθρωπος σε αυτό.

Audi e-tron Vision GT

Το αγωνισιτκό του μέλλοντος διαθέτει τρεις ηλεκροκινητήρες που παράγουν 220 kW  έκαστος που σημαίνει συνδυαστικά  815ίππους που με βάρος 1450 κιλλα δίνουν την αναλογία των 562 ίππων ανά τόνο, αρκετή δύναμη για να επιταχύνει 0-100 σε 2.5 δευτερόλεπτα φυσικά με το εξελιγμένο σύστημα Quattro four-wheel.