9 αυτοκίνητα που αξίζουν να τα στείλεις στο διάστημα

Κοινοποίησε το άρθρο

Εκκεντρικός; Έξυπνος; η απλά πολύ πλούσιος; Ο Elon Musk το είπε και το έκανε, έστειλε με την εταιρία του SpaceX, το δικό του Tesla Roadster χρησιμοποιώντας τον πύραυλο Falcon Heavy, στόχος να τεθεί σε τροχιά γύρω από τον Άρη.

Η εκτόξευση έγινε με σχετική επιτυχία αφού αν και κύλησαν όλα καλά έπεσαν έξω στους υπολογισμούς με αποτέλεσμα να φτάσει το διθέσιο λίγο πιο μακριά από ότι ήταν προγραμματισμένο, συγκεκριμένα υπολογίζεται να βρεθεί  κάπου μεταξύ Άρη και Δία. Πέρα από το αστείο ή το παράξενο της υπόθεσης πρόκειται για έναν πύραυλο συγκριτικά χαμηλού κόστους ο οποίος μπορεί να μεταφέρει φορτίο έως και 64 τόνους στο διάστημα.

Το Roadster του Musk, με την χιουμοριστική πλακέτα «Made on Earth by human» μπορεί να παίζει την υπέροχη μουσική του David Bowie στο διάστημα και να γράφει don’t panic στην κονσόλα, η κίνηση όμως του CEO της SpaceX και της Tesla είναι καθαρά επιχειρηματική και οι καρποί αυτής της κίνησης  θα κάνουν τον δισεκατομμυριούχο ακόμα πιο πλούσιο.

Σκεφτείτε όμως να θέλαμε ή να μπορούσαμε για οποιονδήποτε λόγο να στείλουμε άλλα εννιά αυτοκίνητα στο διάστημα κάνοντάς τα συνολικά δέκα. Ποια θα μπορούσαν να είναι; Με μια καθαρά υποκειμενική ματιά:

  1. Ένα Chrysler PT Cruiser Convertible αφού είναι ίσως ένα από τα πιο άσχημα cabrio όλων των εποχών που σημαίνει πως και να ανατιναζόταν δεν θα έλειπε σε κανέναν.

  1. Lexus SC430 Εντάξει υπάρχουν πολλά drop-tops που θα άξιζαν να εξοριστούν από τον πλανήτη Γη αλλά δείτε το υπάρχει περίπτωση να λείψει σε κάποιους η κόκκινη 430;

  1. Μια Triumph TR7 θα ήταν μια καλή ιδέα να κυκλοφορεί στο διάστημα ως ένα παράδειγμα προς αποφυγή καθώς αντιπροσωπεύει το τέλος  της βρετανικής αυτοκινητοβιομηχανίας στην δεκαετία του 1970 και είναι ένα αυτοκίνητο που σχεδιάστηκε μάλλον με τα μάτια ερμητικά κλειστά.

  1. Η Mercedes R-Class αντιπροσωπεύει ένα από τα πιο περιβαλλοντολογικά ασύμφορα αυτοκίνητα των Γερμανών που δύσκολα θυμάται κανείς πότε κατασκευάστηκε και αν αξίζει που υπάρχει,  οπότε στο διάστημα με αυτήν.

  1. Όλα τα coupe-SUV crossover αφού όχι μόνο είναι άσχημα αλλά και τετρακίνητα χωρίς λόγο αφού οι εκτός δρόμου δυνατότητες είναι μηδαμινές. Ίσως τα καταφέρουν καλύτερα στο διάστημα.

  1. Η Bugatti Chiron δεν είναι πλέον η πιο γρήγορη στον κόσμο αλλά ένα τεχνολογικό επίτευγμα της ανθρωπότητας που αξίζει να βρίσκεται σε τροχιά πολλά χρόνια αφότου εκλείψει η ανθρώπινη φυλή.
  2. Οπωσδήποτε ένα Ford Model T για να δείξουμε από πού ξεκινήσαμε και που φτάσαμε σε έναν αιώνα.

  1. Ένα Mini Cooper θα ξεγελούσε κάθε διαστημική νοημοσύνη αφού το πιο πιθανό είναι να υποθέσουν πως η ανθρώπινη φυλή είναι ένα μάτσο χόμπιτ.

  1. Μια Alfa Romeo 8C δεν μπορεί να λείπει από το διάστημα αφού οδηγικά σίγουρα δεν σου γεμίζει το μάτι εμφανισιακά όμως στα πετάει και τα δύο έξω όταν την αντικρύζεις.