Chicago Auto Show [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Κοινοποίησε το άρθρο

Πρόκειται για την μεγαλύτερη έκθεση αυτοκινήτου των Η.Π.Α., συγκεντρώνει πλήθος κόσμου που φέτος είχε την ευκαιρία να απολαύσει τον ηθοποιό Jim Belushi καλεσμένο της   Ford Motor Company ο οποίος μαζί με τον αντιπρόεδρο των πωλήσεων στις Η.Π.Α. Mark LaNeve αποκάλυψαν τη νέα γενιά Ford Transit Connect Wagon.

Στην παρουσίαση ο Belushi  που πρόσφατα είδαμε  στην ταινία «Twin Peaks» ως αφεντικό καζίνου είπε αστειευόμενος πως το αυτοκίνητο είναι καλό αν εξαιρέσει κανείς πως λείπει ο αναπτήρας. από την καμπίνα των επιβατών.

Στον αντίποδα η Nissan παρουσίασε το υπέροχο sportscar  370Z πάνω σε ερπύστριες. SUV και τα λεγόμενα track  πάνω σε ερπύστριες δεν είναι κάτι καινούργιο αλλά η Nissan «έπιασε» τους πάντες στον ύπνο με αυτήν την τροποποίηση.

Η Toyota έφερε στην έκθεση το  Tundra, το Tacoma και  4Runner TRD Pro που μπορεί να εντυπωσιάζουν αλλά η επιβολή τους έναντι των κλασικών παραδοσιακών  τζιπ είναι αναμφίβολη. αλλά είναι αναμφίβολο. Με εμφύτευμα στήθους έμοιαζε το σουβενίρ που μοίραζαν στο περίπτερο της  Nissan, τελικά ήταν απλά ένα gadget για να ζεστάνει τα χέρια.

To πολύ-αναμενόμενο και πολύ-διαφημιζόμενο Volkswagen Arteon σε περίοπτη θέση έδειχνε πραγματικά ανώτερο και οι Αμερικάνοι αν και φανατικοί των SUV έδειξαν μεγάλο ενδιαφέρον για το 4κύλινδρο, 2λιτρο turbo sedan των 268 ίππων.

Η Subaru γιόρτασε την επέτειο των 50 χρόνων παρατάσσοντας οκτώ μοντέλα με τα BRZ και WRX να ξεχωρίζουν.

Ο Τιτάνας της Nissan ή Titan HD Concept  είναι μάλλον μια οπτικά αποτυχημένη προσπάθεια των Ιαπώνων να δημιουργήσουν ένα γιγαντιαίο αυτοκίνητο που μπορεί να κινηθεί εκτός δρόμου απευθυνόμενοι στην διάθεση των Αμερικάνων για μεγάλα οχήματα.

Το Blackhawks Custom Camaro Convertible ήταν εκεί για κερδηθεί από έναν τυχερό ή μάλλον από κάποιον χωρίς γούστο γιατί η συγκεκριμένη Chevrolet δεν μπορεί να θεωρηθεί ελκυστική.

H Lexus LC “Black Panther” Concept είναι ακόμα ένα αυτοκίνητο φτιαγμένο ειδικά για μια ταινία δράσης όπου ο  υπέρ-ήρωας κατατροπώνει  τον κακό.

Το Hyundai I30N TCR είναι ένα αγωνιστικό που θα συμμετάσχει φέτος στο Pirelli World Challenge στην κατηγορία Touring.

Το Hyundai Veloster Ant Man είναι επίσης ένα αυτοκίνητο ταινίας που θυμίζει εικόνα από comic και είναι τόσο αμφιλεγόμενο που κάνει το Lexus LC Black Panther να δείχνει σε σύγκριση μάλλον καλόγουστο.

Το μικρούλι 500 της Fiat δεν είναι τελικά και τόσο μικρό αφού εμφανίστηκε στην έκθεση με κινητήρα 1.4 turbo απόδοσης 135 ίππων.

Η Traverse είναι ένα μεγάλο crossover το οποίο η Chevrolet παρουσίασε στην έκδοση RS  δηλαδή υπέρ-τροφοδοτούμενο με sport χαρακτήρα, θα φανεί πόσο χρήσιμο είναι ένα προσθιοκίνητο V-6 που στις Η.Π.Α. θα στοιχίζει 40.000€ που για τα δεδομένα των Αμερικανών είναι μάλλον πολλά. Αντίθετα η Mazda  ξέρει το παιχνίδι και δίνει το MX-5 Miata Club για παιχνίδι όπως και αν το αντιλαμβάνεται ο καθένας. Για το  Miata δεν έχει να πει κανείς πολλά αφού είναι γνωστή παιχνιδομηχανή εκτός από την επιλογή να βάλει κανείς δερμάτινα καθίσματα Recaro, Bilstein αμορτισέρ και αναβαθμισμένο διαφορικό.  Όσοι αγαπούν το αυτοκίνητο τείνουν να πιστεύουν πως οι εκθέσεις αφορούν μόνο στην παρουσίαση νέων μοντέλων που φυσικά ισχύει ως ένα βαθμό αυτό που είναι ίσως πιο σημαντικό αφορά στις πωλήσεις. Η έκθεση αυτοκινήτου στο Chicago ισχυρίζεται πως είναι η έκθεση των Η.Π.Α. όπου πραγματοποιούνται οι περισσότερες πωλήσεις αυτοκινήτων, ίσως να βοηθάει το γεγονός πως πραγματοποιείται μεταξύ της έκθεσης Detroit και New York.