Επόμενη γενιά Ford Fiesta – Μάθε πρώτος ολες τις λεπτομέρειες

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Ford αποκάλυψε σήμερα την επόμενη γενιά του Ford Fiesta – του πιο προηγμένου τεχνολογικά μικρού αυτοκινήτου παγκοσμίως – σε ειδική εκδήλωση ‘Go Further’ στην Κολωνία.

FORD FIESTA2016 RANGE 01

Η επόμενη γενιά Fiesta συνοδεύεται από την πιο προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού, συνδεσιμότητας και επικοινωνίας που έχει υπάρξει ποτέ σε μικρό μοντέλο μαζικής παραγωγής στην Ευρώπη. Πρόκειται για την πιο ολοκληρωμένη και ευέλικτη γκάμα εκδόσεων στη 40χρονη ιστορία του Fiesta.

Η Ford παρουσίασε τέσσερις διαφορετικές εκδόσεις παραγωγής του Fiesta, μεταξύ των οποίων το μοντέρνο Fiesta Titanium, το Fiesta ST-Line εμπνευσμένο από τη Ford Performance, το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover – το πρώτο στη νέα γκάμα μοντέλων Active που θα λανσαριστούν στην οικογένεια Ford τα επόμενα χρόνια.

Τρίθυρες και πεντάθυρες εκδόσεις Fiesta θα προσφέρουν ανώτερη ποιότητα και πολιτισμένη λειτουργία. Με νέο, ξεχωριστό στυλ, επαναστατική σχεδίαση εσωτερικού και περισσότερες επιλογές εξατομίκευσης από ποτέ. Η Ford έχει εξελίξει επίσης τον ασυναγώνιστο, απολαυστικό χαρακτήρα που ανέδειξε το Fiesta στο δημοφιλέστερο Ευρωπαϊκό μικρό αυτοκίνητο επί τέσσερις συνεχείς χρονιές.

«Επειδή μοιραζόμαστε το πάθος των πελατών μας για το Fiesta καταφέραμε να εξελίξουμε το αξιαγάπητο, απολαυστικό και σπορ οδηγικό χαρακτήρα αυτού του δημοφιλούς μοντέλου στο επόμενο επίπεδο, με περισσότερες εκδόσεις από ποτέ, κάμε μία με τη δική της, ξεχωριστή προσωπικότητα,» δήλωσε ο Jim Farley, executive vice president & president, Ευρώπης, Μ. Ανατολής & Αφρικής, Ford Motor Company. «Τώρα, έχουμε μία πρόταση Fiesta για κάθε οδηγό, όπως το πολυτελές Fiesta Vignale και το Fiesta Active crossover, με προηγμένες τεχνολογίες και χαρακτηριστικά που οι αγοραστές μικρών αυτοκινήτων θα μπορούσαν μόνο να ονειρεύονται πριν από μερικά χρόνια.

FORD FIESTA2016 ST-LINE 34 FRONT 01

Η προηγμένη γκάμα τεχνολογιών υποστήριξης οδηγού του Fiesta – υποστηριζόμενη από τεχνολογίες αισθητήρων με ικανότητα ανίχνευσης σε εμβέλεια 130 m – περιλαμβάνει μεταξύ άλλων ένα προηγμένο σύστημα Pedestrian Detection που για πρώτη φορά μπορεί να αποτρέπει συγκρούσεις τη νύχτα. Επίσης το πρώτο σύστημα Ford Active Park Assist με λειτουργία πέδησης που εμποδίζει τις μικροσυγκρούσεις στο hands-free παρκάρισμα.

Το Fiesta είναι επίσης το πρώτο Ford που θα διαθέτει ένα premium B&O PLAY Sound System, ενώ για πρώτη φορά προσφέρει μία ανοιγόμενη, πανοραμική, κρυστάλλινη οροφή. Το προηγμένο σύστημα επικοινωνίας και ψυχαγωγίας SYNC 3 υποστηρίζεται από ανεξάρτητες οθόνης αφής υψηλής ανάλυσης έως 8 ιντσών. Το ευρύχωρο, εργονομικό εσωτερικό έχει καταργήσει το 50% των διακοπτών της κεντρικής κονσόλας, διαμορφώνοντας ένα πιο φιλικό προς το χρήστη περιβάλλον.

Προηγμένα κινητήρια σύνολα περιλαμβάνουν τον πολυβραβευμένο βενζινοκινητήρα 1.0L EcoBoost της Ford με 140 ίππους, και έναν 1.5L TDCi που αποδίδει 120 ίππους – ο πρώτος diesel υψηλής ισχύος για το Fiesta. Η Ford υπολογίζει τις εκπομπές CO2 από 82 g/km, με τη συμβολή ενός νέο εξατάχυτου κιβωτίου με καινοτόμες τεχνολογίες μείωσης τριβών.

FORD FIESTA2016 TITANIUM 34 FRONT 01

Εκτεταμένη γκάμα μοντέλων Fiesta

Η πιο ολοκληρωμένη γκάμα μοντέλων στην ιστορία του Fiesta ικανοποιεί την αυξανόμενη ζήτηση των πελατών για περισσότερες επιλογές και βελτιωμένη ποιότητα στην κατηγορία Β.

Η επόμενη γενιά Fiesta θα προσφέρεται για πρώτη φορά στην πολυτελή έκδοση Ford Fiesta Vignale – στο πλαίσιο της ανώτερης εμπειρίας προϊόντος και ιδιοκτησίας Ford Vignale. Το Fiesta Vignale πλαισιώνει τα μοντέλα Mondeo, S-MAX, Kuga και Edge Vignale που ενσαρκώνουν την υπέρτατη εμπειρία της μάρκας Ford στην Ευρώπη. Προσφέρει μοναδικά σχέδια ζαντών αλουμινίου 18 ιντσών, αποκλειστικές λεπτομέρειες και αποχρώσεις εξωτερικού και δερμάτινα καθίσματα με εξαγωνικά σχέδια και ραφές τύπου σμόκιν.

Το Fiesta Active είναι το πρώτο Fiesta crossover, που συνδυάζει σκληροτράχηλο στυλ εμπνευσμένο από SUV – με στοιχεία όπως αυξημένη απόσταση από το έδαφος, μπάρες οροφής, πρόσθετα προστατευτικά, πρακτικότητα hatchback και γνήσια, δυναμική συμπεριφορά Fiesta.

Νωρίτερα μέσα στη χρονιά, η Ford λανσάρισε για πρώτη φορά μία νέα γκάμα μοντέλων ST-Line με στυλ εμπνευσμένο από τη Ford Performance σε συνδυασμό με ισχυρούς βενζινοκινητήρες Ford EcoBoost και TDCi diesel, για πελάτες που αναζητούν τη σπορ εικόνα των μοντέλων Ford ST – χωρίς να απαιτούν τις απόλυτες επιδόσεων των βελτιστοποιημένων κινητήρων και πλαισίων ST.

FORD FIESTA2016 VIGNALE 34 REAR 02

Στο σπορ εξωτερικό στυλ του Fiesta ST-Line ξεχωρίζουν οι ζάντες αλουμινίου, η μάσκα, ο εμπρός και πίσω προφυλακτήρας και οι πλαϊνές ποδιές σε μοναδικά σχέδια. Στο εσωτερικό, το βλέμμα σταματά στα σπορ καθίσματα, τα αλουμινένια πεντάλ και στο τιμόνι με επίπεδο κάτω τμήμα, ενώ η οδηγική εμπειρία αναβαθμίζεται με μία σπορ ανάρτηση.

Το μοντέρνο Fiesta Titanium, μία ανώτερη έκδοση εξοπλισμού και ποιότητας, θα προσφέρεται στους πελάτες Fiesta σε όλη την Ευρώπη. Οι ανώτερες εκδόσεις εξοπλισμού των μοντέλων Ford συγκέντρωσαν περίπου το 60% των πωλήσεων το πρώτο 10μηνο του 2016. Τα μοντέλα Titanium αποτέλεσαν το 48% των φετινών πωλήσεων Fiesta. Το Fiesta θα διατίθεται και σε έκδοση Trend.

{gallery}parousiaseis/ford/new_fiesta{/gallery}