Kia Stonic και τα δεδομένα αλλάζουν

Κοινοποίησε το άρθρο

Το νέο Kia Stonic συναρπάζει με την δυναμική σχεδίαση και το ευρωπαϊκό στιλ του αμαξώματος. Πρόκειται για το πιο εξατομικευμένο Kia που έχει υπάρξει μέχρι σήμερα προσφέροντας μεγάλους και άνετους χώρους με όλες τις εξοπλιστικές και τεχνολογικές διευκολύνσεις. Ανάλογα με την έκδοση η μεγάλη και εύχρηστη οθόνη αφής 7 ιντσών με υψηλής ανάλυσης γραφικά προσφέρει ευκολία ρυθμίσεων και πλήρη διασύνδεση στο πρότυπο των Apple CarPlay™ και Android Auto™.

Με κοντούς προβόλους μπροστά και πίσω (830 χιλιοστά και 730 χιλιοστά αντίστοιχα), το Stonic έχει κόμπακτ εμφάνιση και διαστάσεις. Το μήκος του αμαξώματος είναι στα 4,140 μέτρα όταν το πλάτος των 1,760 μέτρων εξασφαλίζει άνετους χώρους για τους επιβάτες. Στην ευρυχωρία της καμπίνας συμβάλλει το μακρύ μεταξόνιο των 2,580 μέτρων με το χώρο αποσκευών να προσφέρει 352 πρακτικά λίτρα.

H γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει αποδοτικές εκδόσεις βενζίνης και πετρελαίου που συνδυάζονται με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων και διασφαλίζουν εξαιρετικά χαμηλές καταναλώσεις καυσίμου και εκπομπές ρύπων. Συγκεκριμένα ο τρικύλινδρος 1.0 T-GDI (με τούρμπο και άμεσο ψεκασμό) αποδίδει 120 ps και 172 Nm ροπής προσφέροντας απαράμιλλες οδηγικές συγκινήσεις και ανταγωνιστικές επιδόσεις.

Την γκάμα των εκδόσεων βενζίνης συμπληρώνουν οι ατμοσφαιρικές εκδόσεις MPI (με ψεκασμό πολλαπλών σημείων): ο κινητήρας 1.25 lt αποδίδει 84 ps και 122 Nm ροπής, ενώ ο μεγαλύτερος 1.4 lt αποδίδει 100 ps και 133 Nm. Το αποδοτικότερο μηχανικό σύνολο στην γκάμα του Stonic είναι ο πετρελαιοκινητήρας 1.6 lt με 110 ps και 260 Nm. Αρχικά το Stonic θα λανσαριστεί με χειροκίνητα κιβώτια ταχυτήτων, ενώ από το 2018 θα υπάρξουν και αυτόματες εκδόσεις (με 7 σχέσεις και διπλό συμπλέκτη) για συγκεκριμένες εκδόσεις 1.0 T-GDI.

Τα δυναμικά χαρακτηριστικά του Stonic έχουν ρυθμιστεί για να προσφέρουν οδηγική απόλαυση και βέλτιστη άνεση για τους επιβάτες. Για αυτό το λόγο το σύστημα διεύθυνσης και η λειτουργία της ανάρτησης έχουν εξελιχθεί στην Ευρώπη για την Ευρώπη! Υψηλής αντοχής χάλυβας και νέες τεχνικές διασφαλίζουν ιδανικές γεωμετρίες και προδιαγραφές για το καλύτερο κράτημα και οδηγικά χαρακτηριστικά χάρη σε λειτουργίες όπως:

Το νέο Kia Stonic είναι ένα από τα πιο κόμπακτ μοντέλα της κατηγορίας του και συνοδεύεται από ένα μακροσκελή κατάλογο με συστήματα άνεσης και ασφάλειας για τον οδηγό και τους επιβαίνοντες. Οι πελάτες θα έχουν να επιλέξουν ανάμεσα σε εννέα βαφές αμαξώματος και πέντε οροφής δημιουργώντας 20 διαφορετικούς ελκυστικούς συνδυασμούς που συμπληρώνουν οι νέας σχεδίασης ζάντες αλουμινίου διάστασης από 15 έως 17 ίντσες. Ταυτόχρονα προσφέρει μία ευρύχωρη καμπίνα με διάφορες πρακτικές λύσεις αποτελώντας να ιδανικό crossover για την κίνηση στην πόλη ή μακριά από αυτήν.

Το Stonic αποτελεί ένα σχεδιαστικό προϊόν της στενής συνεργασίας του στούντιο στην Ευρώπη με εκείνο στην Κορέα. Κατασκευάζεται στο εργοστάσιο Sohari (στην Κορέα) και οι ιδανικές προδιαγραφές του επιτρέπουν την πλήρη εγγύηση για 7 χρόνια ή για 150.000 χιλιόμετρα. Οι πωλήσεις του Stonic στις ευρωπαϊκές αγορές ξεκινούν τους επόμενους μήνες ενώ στην Ελλάδα αναμένεται τον Οκτώβριο για να αποτελέσει το κυρίαρχο είδος στην κατηγορία του.