MINI John Cooper Works Clubman και Countryman: Τα ισχυρότερα ever…

Κοινοποίησε το άρθρο

Η Βρετανική κατασκευάστρια εταιρία πολυτελών αυτοκινήτων MINI παρουσιάζει δύο μοντέλα που, κατά μία έννοια, είναι τα ισχυρότερα μοντέλα στην 60-χρονη ιστορία της με έγκριση τύπου για δημόσιο δρόμο. Ο τετρακύλινδρος turbo κινητήρας 225 kW/306 hp 4σ στο νέο MINI John Cooper Works Clubman (7.4 – 7.1 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 169 – 161 g/km) και στο νέο MINI John Cooper Works Countryman (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 7.3 – 6.9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 166 –156 g/km) υπόσχεται εξαιρετικές επιδόσεις και για τα δύο compact πολυτελή μοντέλα.

Και στις δύο περιπτώσεις, ο εξαιρετικά ισχυρός κινητήρας συνδυάζεται στάνταρ με ένα νέο, 8-τάχυτο σπορ κιβώτιο Steptronic, με μηχανικό μπλοκέ διαφορικό στον εμπρός άξονα, σύστημα τετρακίνησης ALL4, ειδικά διαμορφωμένο πλαίσιο, και πρόσθετες ενισχύσεις στη δομή του αμαξώματος, τις βάσεις του κινητήρα και τις συνδέσεις στο πλαίσιο. Με αυτό τον τρόπο, η αγωνιστική αίσθηση John Cooper Works αποκτά μία εντελώς νέα διάσταση επιδόσεων.

Στις νέες εκδόσεις των δύο κορυφαίων σπορ αυτοκινήτων, τόσο το ΜΙΝΙ με τις έξι πόρτες και την απόλυτη διασκευαστική οδήγηση όσο και η στιβαρή εκδοχή παντός εδάφους προσφέρουν μία εμπειρία υψηλής πρόκλησης. Η τελευταία γενιά του 4-κύλινδρου κινητήρα που εξελίχθηκε για τα μοντέλα John Cooper Works με τεχνολογία MINI TwinPower Turbo υπερέχει της προηγούμενης κατά 55 kW/75 hp στις μέγιστες τιμές ισχύος.

Η μέγιστη ροπή έχει αυξηθεί κατά 100 Nm στα 450 Nm, ενώ ανάλογη είναι και η αύξηση της επιτάχυνσης. Το νέο MINI John Cooper Works Clubman επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 4,9 δεύτερα, ενώ το νέο MINI John Cooper Works Countryman καλύπτει την ίδια απόσταση σε 5,1 δευτερόλεπτα – 1,4 και 1,5 ταχύτερο σε σχέση με τα αντίστοιχα προηγούμενα μοντέλα. Η ελαστικότητά τους ουδέποτε ήταν τόσο εντυπωσιακή όσο τώρα.

Με τη συμπυκνωμένη δύναμη του νέου τους κινητήρα και τη βελτιστοποιημένη ικανότητα μεταφοράς ισχύος στην άσφαλτο και το χώμα, το νέο MINI John Cooper Works Clubman και το νέο MINI John Cooper Works Countryman έχουν διασφαλίσει μία θέση μεταξύ των κορυφαίων σπορ μοντέλων στην compact κατηγορία. Και στη γκάμα μοντέλων MINI, αυτοί οι δύο κορυφαίοι αθλητές αξίζουν και με το παραπάνω τις υψηλές θέσεις της κατάταξης. Συγκριτικά με το MINI Cooper S Clubman και το MINI Cooper S Countryman, η ισχύς έχει αυξηθεί από 29 kW/39 hp που ήταν πριν σε 84 kW/114 hp. Στα ανώτερα χαρακτηριστικά επιδόσεων προστίθεται μία σειρά ειδικών στοιχείων σχεδίασης και εξοπλισμού που υπογραμμίζουν την αποκλειστική και σπάνια φύση αυτών των δύο μοντέλων της οικογένειας John Cooper Works.