YUDO : Προσιτή, ηλεκτρική ευελιξία (τιμή)

Κοινοποίησε το άρθρο

Tο YUDO είναι μια ακόμα νέα ηλεκτρική πρόταση, η οποία έχει πλουσιότατο εξοπλισμό και λογική τιμή

 

 

Η YUDO είναι μια εταιρεία από την Κίνα, η οποία όπως και άλλες πολλές, διεκδικεί με αξιώσεις μερίδιο στη ραγδαία αυξανόμενη κατηγορία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων.

Το μοντέλο με το οποίο μας συστήνεται στην Ευρώπη, αλλά και στην Ελλάδα, είναι ένα, 5θυρο και 5θέσιο, συμπαγές SUV μήκους 4 μέτρων. Το πλάτος του είναι 1,73 μ. το ύψος του 1,625 μ. ενώ το μεταξόνιο φτάνει τα 2,48 μ.

H απόσταση των 16,5 εκ. από το έδαφος του επιτρέπει να κινηθεί και ήπια εκτός δρόμου. Ο αποθηκευτικός του χώρος φτάνει τα 310 λίτρα, ενώ τα πίσω καθίσματα «πέφτουν» ως 40/60.

Ο σχεδιασμός, σύμφωνα με τη YUDO, είναι εμπνευσμένος από τον ευκίνητο και ευέλικτο λαγό. Η μπροστινή όψη μοιάζει με το πρόσωπο του λαγού και οι προβολείς μοιάζουν με τα σχιστά μάτια του. Το χαμηλό μπροστινό τμήμα του αμαξώματος, συνδυάζεται με το πίσω γλιστρώντας απαλά και αναδεικνύοντας την αίσθηση της καμπύλης. Το αποτέλεσμα πάντως είναι σύγχρονο, θυμίζοντας αρκετά γνωστά μοντέλα, κυρίως ιαπωνικών εταιρειών.

Η ανάρτησή του αποτελείται από γόνατα McPherson εμπρός και σφαιρικούς συνδέσμους πίσω. Διαθέτει αεριζόμενα δισκόφρενα εμπρός και απλά πίσω, ABS, ΕBD και ηλεκτρικό χειρόφρενο.

Στο εσωτερικό ξεχωρίζει η κεντρική οθόνη των 12,3 ιντσών, όπως και ο 7 ιντσών ψηφιακός πίνακας οργάνων του οδηγού.

Το OS του Infotainment είναι το κ Amber που «τρέχει» σε 8πύρηνο chipset Spandragon της Qualcomm, με 3GB RAM και 32GB εσωτερικό χώρο αποθήκευσης.

Στην καμπίνα, μεταξύ άλλων υπάρχουν, δερμάτινα καθίσματα, δερμάτινο τιμόνι, δερμάτινη επένδυση στο ταμπλό και «ξύλινες» λεπτομέρειες στις πόρτες. Για την…ατμόσφαιρα φροντίζει ενώ ο Ambient φωτισμός, που ρυθμίζεται μεταξύ 256 χρωμάτων.

Ο πλούσιος εξοπλισμός έχει ακόμα, Adaptive Cruise Control, keyless entry, ηλεκτρικούς και θερμαινόμενους καθρέπτες, Auto Hold, LED προβολείς, φλας με follow me home.

Το ηλεκτροκίνητο αυτό μοντέλο της YUDO, διαθέτει μπαταρία χωρητικότητας 41,7 kWh, η οποία προσφέρει αυτονομία έως 320 χλμ. Μέσω AC φορτιστή η μπαταρία φορτίζει σε περίπου 7,5 ώρες, ενώ υποστηρίζεται και ταχεία φόρτιση DC, με το 10-80% να έρχεται σε 45 λεπτά.

Ο ηλεκτροκινητήρας αποδίδει 94 ίππους με μέγιστη ροπή 165 Nm. Η επιτάχυνση του βάρους 1.310 κιλών ηλεκτρικού μοντέλου, από στάση ως τα 50 χλμ./ώρα έρχεται σε 4,5 δευτερόλεπτα, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται στα 130 χλμ./ώρα.

Το Ecocar Yudo είναι διαθέσιμο στα χρώματα Galactic Grey, Moon White, Sky Blue, αλλά και στο «γυναικείο» Plum Blossom Pink. Άλλωστε, ο εξοπλισμός διαθέτει και το Female Kit, με αποσπώμενο καθρέφτη καλλωπισμού στη θέση του συνοδηγού, αλλά και αποθηκευτική θήκη στο μπροστινό τμήμα της κονσόλας για εύκολη πρόσβαση στο μακιγιάζ!

Το YUDO εισάγεται στην Ελλάδα από την εταιρεία Ecocar, με τιμή 26.900 ευρώ. Με την κρατική επιδότηση του προγράμματος «Κινούμαι ηλεκτρικά» όμως μειώνεται στα 20.391,94 ευρώ, τιμή που είναι μια από τις ποιο προσιτές για ηλεκτρικό αυτοκίνητο αυτής της κατηγορίας.

 

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

HYUNDAI Bayon 2024 : «Έξυπνος» εκσυγχρονισμός – Τιμές

Νέα εμφάνιση, έξυπνα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας, αλλά και ανανεωμένο εσωτερικό με σύγχρονες τεχνολογίες διαθέτει πλέον το HYUNDAI Bayon     To HYUNDAI Bayon είναι ένα από...

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...