Η LIQUI MOLY … παίζει με τους Chicago Bulls

Κοινοποίησε το άρθρο

Η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα πηγαίνει με τους Chicago Bulls. Μέσω της διαφήμισης στο στάδιο και στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης θα αξιοποιηθεί η ευρεία προσοχή που απολαμβάνει η αμερικανική ομάδα μπάσκετ. Για τον σκοπό αυτόν, η LIQUI MOLY θα καταβάλει ένα επταψήφιο νούμερο. «Πρόκειται για τη μεγαλύτερη έως σήμερα δέσμευση χορηγίας της εταιρείας μας στη βόρεια Αμερική», δηλώνει ο Peter Baumann, διευθυντής μάρκετινγκ στη LIQUI MOLY.

Το λογότυπο της εταιρείας παρασκευής λαδιών θα βρίσκεται σε περίοπτη θέση στο United Center, μεταξύ άλλων και στις δύο μπασκέτες, καθώς και στα ψηφιακά κανάλια των Bulls. Εκτός αυτού, η LIQUI MOLY θα έχει τη δυνατότητα να προσκαλεί πελάτες να δουν τους Bulls και τους αγώνες τους.

«Αυτή η διατλαντική συνεργασία δεν είναι απλώς μια επένδυση στη δραστηριότητά μας στις ΗΠΑ, αλλά έχει πολύ μεγαλύτερη ακτίνα εμβέλειας», λέει ο Peter Baumann. Εκατοντάδες εκατομμύρια θεατές απ’ όλον τον κόσμο παρακολουθούν τους αγώνες του NBA, μακράν του πιο αγαπημένου πρωταθλήματος μπάσκετ στον κόσμο. Επίσης, πρέπει να λάβουμε υπόψη ότι οι Chicago Bulls έχουν εξαιρετικά πολλούς και ιδιαίτερα πιστούς οπαδούς, όχι μόνο στη βόρεια Αμερική, αλλά και στη νότια Αμερική, την Ευρώπη, την Ασία και την Αυστραλία. Η ομοσπονδία τούς υπολογίζει στα 175 εκατομμύρια παγκοσμίως – ένας αριθμός τον οποίο δεν έχει υπερβεί καμία άλλη επαγγελματική ομάδα στις ΗΠΑ.

«Ένα ελκυστικό άθλημα, μια γνωστή λίγκα και μια δυνατή ομάδα με μεγάλη κοινότητα υποστηρικτών είναι για εμάς ο τέλειος συνδυασμός», εξηγεί ο Peter Baumann. «Μέσα από αυτήν τη συνεργασία, θέλουμε να αυξήσουμε την αναγνωρισιμότητα της LIQUI MOLY πρωτίστως στη βόρεια Αμερική, αλλά και πέρα από αυτήν. Όσον αφορά στον διεθνή τους προσανατολισμό, τόσο οι Chicago Bulls όσο και η LIQUI MOLY αποτελούν παγκόσμιες φίρμες στον τομέα τους.»

«Είμαστε χαρούμενοι που στη LIQUI MOLY βρήκαμε έναν δυνατό συνεργάτη. Μια premium επωνυμία, που μοιράζεται μαζί μας την παγκόσμια ακτινοβολία της και τη διαρκή επιδίωξη της ποιότητας και των κορυφαίων επιδόσεων, μας ταιριάζει γάντι», δηλώνει ο Matthew Kobe, αντιπρόεδρος Business Strategy & Analytics στους Chicago Bulls.

Ακόμη κι αν στο πλαίσιο των χορηγιών η LIQUI MOLY ρίχνει το μεγαλύτερο βάρος στον μηχανοκίνητο αθλητισμό, η επωνυμία εμφανίζεται ολοένα και συχνότερα κι έξω από τις αγωνιστικές πίστες. Στην πατρίδα της τη Γερμανία, η LIQUI MOLY είναι εδώ και χρόνια αποκλειστικός συνεργάτης της Ratiopharm Ulm, που αγωνίζεται στο γερμανικό πρωτάθλημα μπάσκετ. Και στις ΗΠΑ η LIQUI MOLY εμφανίζεται εδώ και έναν χρόνο στο χόκεϊ επί πάγου: με τους LA Kings στο αμερικανικό πρωτάθλημα NHL.

Η δραστηριότητα της LIQUI MOLY στις ΗΠΑ ανθίζει ραγδαία. Το πρώτο εξάμηνο, ο κύκλος εργασιών αυξήθηκε κατά περισσότερο από 40% σε σύγκριση με το ίδιο χρονικό διάστημα πέρυσι. Νωρίτερα, η επιχείρηση είχε κάνει μαζικές επενδύσεις στην αμερικανική αγορά και έχει υπερδιπλασιάσει το προσωπικό της εκεί μέσα στα τελευταία δύο χρόνια.