Χάρισε ξανά στον κινητήρα την αρχική του αποτελεσματικότητα

Κοινοποίησε το άρθρο

Είναι η μοίρα κάθε κινητήρα καύσης: μόλις τίθεται σε λειτουργία, δημιουργούνται υπολείμματα καύσης τα οποία κατακάθονται στα εσωτερικά μέρη του. Το αποτέλεσμα είναι η απόδοση του κινητήρα να φθίνει αργά και σταθερά και η κατανάλωση και το ενδεχόμενο βλάβης να αυξάνονται. Το πρόσθετο Super Diesel της γερμανικής εταιρείας LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα δίνει ένα τέλος σε αυτήν την κατάσταση και αποκαθιστά τις αρχικές επιδόσεις του κινητήρα.

«Ένα κρίσιμο εξάρτημα είναι τα μπεκ ψεκασμού», εξηγεί ο David Kaiser, διευθυντής Έρευνας και Ανάπτυξης στη LIQUI MOLY. Με τα μπεκ το καύσιμο ντίζελ ψεκάζεται στο θάλαμο καύσης υπό τη μορφή λεπτού νέφους. «Αν επικαθίσουν σωματίδια στα μικροσκοπικά ανοίγματα των μπεκ, ο ψεκασμός του καυσίμου δεν είναι πλέον τόσο λεπτός. Συνεπώς, η καύση δεν εκτελείται πλέον τόσο αποτελεσματικά.» Το αποτέλεσμα: η απόδοση του κινητήρα πέφτει, η κατανάλωση αυξάνεται και οι τιμές των καυσαερίων χειροτερεύουν. Επειδή πρόκειται για μια αργή και σταθερή διαδικασία, τις περισσότερες φορές ο οδηγός δεν παρατηρεί τίποτα.

Πρέπει επίσης να λάβουμε υπόψη ότι τα μπεκ ψεκασμού είναι ευαίσθητα εξαρτήματα υψηλής ακρίβειας, τα οποία πρέπει να αντέχουν σε πιέσεις πολλών χιλιάδων bar και να εκτελούν με απόλυτη ακρίβεια πάνω από εκατό ξεχωριστούς ψεκασμούς συγκεκριμένης ποσότητας καυσίμου ανά δευτερόλεπτο. Τα υπολείμματα καύσης επικάθονται σε αυτά και τα παρεμποδίζουν στη λειτουργία τους. Ένα μπεκ ψεκασμού δεν είναι φθηνό και καθώς η τοποθέτησή του γίνεται από συνεργείο, το όλο ποσό που πρέπει να δοθεί γίνεται ακόμα μεγαλύτερο.

Αυτά τα χρήματα μπορούν να εξοικονομηθούν, αν κάθε 2000 χιλιόμετρα προστίθεται μια δόση από το πρόσθετο Super Diesel της LIQUI MOLY στο ρεζερβουάρ. Η δραστική ουσία διαλύει τις επικαθίσεις στα μπεκ και βελτιώνει έτσι την εικόνα του ψεκασμού. Με τον τρόπο αυτόν, ο κινητήρας ανακτά την αρχική του ισχύ και τις αρχικές του τιμές κατανάλωσης. Εκτός από τις καθαριστικές του ιδιότητες, το πρόσθετο Super Diesel προσφέρει ακόμα δύο πλεονεκτήματα: αυξάνει τον αριθμό κετανίου και, ως εκ τούτου, βελτιώνει την ευφλεκτότητα του καύσιμου ντίζελ. Προστατεύει επίσης ολόκληρο το σύστημα καυσίμου από τη διάβρωση και τη φθορά. Χάρη στις ποικίλες ιδιότητές του, το πρόσθετο Super Diesel παρέχει επίσης προστασία στον κινητήρα, αν τύχει η ποιότητα του καυσίμου να μην είναι τόσο καλή.

«Η τακτική χρήση του πρόσθετου Super Diesel προσφέρει την καλύτερη απόδοση καθαρισμού», λέει ο David Kaiser. «Έτσι ο κινητήρας επανέρχεται στις αρχικές του τιμές – τόσο όσον αφορά την απόδοση, όσο και την κατανάλωση. Και αποφεύγουμε τις δαπανηρές επισκευές.»

Στην πατρίδα της τη Γερμανία, η LIQUI MOLY είναι αδιαμφισβήτητος ηγέτης στην αγορά των πρόσθετων.