Conti GreenConcept : Πρεμιέρα για το νέο ελαστικό της Continental

Κοινοποίησε το άρθρο
Conti GreenConcept

Η Continental πρόσφατα αποκάλυψε το νέο καινοτόμο τεχνολογικό concept ελαστικού, με την ονομασία “Conti GreenConcept”. Το ελαστικό, παρουσιάστηκε στο International Motor Show 2021

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Η Ολυμπιακή Φλόγα «τρέχει» με ΤΟΥΟΤΑ (video)

Η TOYOTA Hellas είναι ο επίσημος συνεργάτης της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, αλλά και της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής για την πραγματοποίηση της Λαμπαδηδρομίας των Ολυμπιακών...

Το ελαστικό συνδυάζει τόσο τις τρέχουσες όσο και τις αναδυόμενες τεχνολογικές προσεγγίσεις στη μηχανική αειφόρων ελαστικών για τα επιβατικά (και ηλεκτρικά) αυτοκίνητα του μέλλοντος, ως ένα ακόμη παράδειγμα της απόλυτης πρωτοπορίας και των ευρέων δραστηριοτήτων της Continental στην επιδίωξη της βιωσιμότητας, στον κλάδο της κατασκευής ελαστικών.

Το αποτέλεσμα: ένα ελαστικό που αποτελείται από ιδιαίτερα υψηλό ποσοστό ανιχνεύσιμων, ανανεώσιμων και ανακυκλωμένων υλικών, με καινοτόμο και ελαφρύ σχεδιασμό, που συμβάλλει στη διατήρηση πολύτιμων πόρων και στην επιμήκυνση της διάρκειας ζωής του, χάρη σε ένα ανανεώσιμο πέλμα.

Το Conti GreenConcept υπογραμμίζει τη δέσμευση της Continental στο να γίνει η πιο προοδευτική εταιρεία ελαστικών, με όρους περιβαλλοντικής και κοινωνικής ευθύνης, μέχρι το 2030.

Με βάση την άποψη της εταιρείας, οι πρώτες ύλες από αειφόρες  πηγές, ο ελαφρύς σχεδιασμός και η ανανέωση του πέλματος είναι τα βασικά συστατικά για να καταστούν πιο βιώσιμες οι επόμενες γενιές ελαστικών.

Το Conti GreenConcept αποτελεί παράδειγμα των συνεχών προσπαθειών της Continental να μεταφέρει πλήρως την παγκόσμια παραγωγή ελαστικών της σε βιώσιμα υλικά.

Conti GreenConcept 

Ένα ελαστικό με χρήση βιώσιμων πρώτων υλών, σε ποσοστό πάνω από 50%

Από όλες τις πρώτες ύλες που χρησιμοποιούνται για την παρασκευή του ελαστικού Conti GreenConcept, περισσότερες από τις μισές, είτε προέρχονται από ανανεώσιμες πηγές είτε από ανακυκλωμένες. Για όλα τα εργοστάσια παραγωγής ελαστικών της, η Continental στοχεύει στην πλήρη μετάβαση σε βιώσιμες πρώτες ύλες, το αργότερο έως το έτος 2050.

Η εταιρεία ορίζει ως «βιώσιμα» όλα τα υλικά που προέρχονται από κύκλους ζωής κλειστού κυκλώματος, δεν έχουν επιβλαβείς επιπτώσεις σε ανθρώπους ή στο περιβάλλον και προέρχονται από υπεύθυνες πηγές, καθώς και είναι κλιματικά ουδέτερα, σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα.

Το Conti GreenConcept αποτελείται, επίσης, από 35% ανανεώσιμες πηγές ενέργειας. Μεταξύ των βιοϋλικών που χρησιμοποιούνται είναι το φυσικό καουτσούκ από ρωσικές πικραλίδες (ρωσικά ραδίκια), το πυριτικό άλας από φλούδες ρυζιού, τα φυτικά έλαια και οι ρητίνες.

Conti GreenConcept

Όλα αυτά οδηγούν σε σημαντική μείωση των υλικών που βασίζονται στο αργό πετρέλαιο. Για την Continental, ήταν, επίσης, εδώ και καιρό, κορυφαία προτεραιότητα η περαιτέρω καλλιέργεια και επεξεργασία τέτοιων υλικών.

Για παράδειγμα, με επιστημονικούς συνεργάτες της στο Anklam της Γερμανίας, η Continental διεξάγει εντατική έρευνα στη χρήση της ρωσικής πικραλίδας. Ο στόχος είναι να καλλιεργηθεί φυσικό καουτσούκ κοντά στα εργοστάσια ελαστικών της εταιρείας, έτσι ώστε να μειωθούν οι εκπομπές άνθρακα από τις μακρινές μεταφορές και να εξοικονομηθούν πολύτιμοι πόροι.

 Τεχνολογία “ContiRe.Tex”: πολυεστέρας από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET 

Το Conti GreenConcept αποτελείται, επίσης, από 17% ανακυκλωμένα υλικά: συγκεκριμένα ανακυκλωμένο χάλυβα και ανακυκλωμένο μαύρο άνθρακα, καθώς και – σε βιομηχανική πρώτη – πολυεστέρα από ανακυκλωμένα πλαστικά μπουκάλια, για το περίβλημα του ελαστικού.

Η Continental σχεδιάζει τη σταδιακή διανομή της τεχνολογίας ContiRe.Tex, από το 2022, ανοίγοντας έτσι τον δρόμο για την κατασκευή ελαστικών με νήματα από πολυεστέρα που προέρχονται από ανακυκλωμένα μπουκάλια PET. Κατά την κατασκευή ενός σετ τεσσάρων ελαστικών, μπορούν να επαναχρησιμοποιηθούν συνολικά, πάνω από 60 ανακυκλωμένα μπουκάλια PET.

Η χρήση ανακυκλωμένου πολυεστέρα σηματοδοτεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα της Continental στο δρόμο για την κυκλική κατασκευή όλων των προϊόντων ελαστικών της.