Εσύ τα χάνεις με τις προδιαγραφές λιπαντικών;

Κοινοποίησε το άρθρο

Στις μέρες μας, το λάδι δεν είναι πλέον ένα λιπαντικό γενικής χρήσης, αλλά ένα ρευστό ανταλλακτικό υψηλής εξειδίκευσης το οποίο πρέπει να ταιριάζει ακριβώς στον εκάστοτε κινητήρα. Αλλά το να βρει κανείς την άκρη μέσα στη ζούγκλα από προδιαγραφές λαδιών, εγκρίσεις και μάρκες δεν είναι εύκολη υπόθεση. Ο νέος οδηγός λαδιού της γερμανικής εταιρείας LIQUI MOLY που εξειδικεύεται στα λάδια και τα πρόσθετα στη διεύθυνση www.liqui-moly.com παρέχει μια γρήγορη βοήθεια.

«Ο οδηγός λαδιού είναι το πιο αγαπημένο μέρος του ιστοτόπου μας», λέει ο Günter Hiermaier, διευθύνων σύμβουλος της LIQUI MOLY. «Καθημερινά, 5.000 χρήστες αναζητούν εδώ το σωστό λάδι: τόσο επαγγελματίες από συνεργεία, όσο και οδηγοί αυτοκινήτων.» Αρκούν λίγα κλικ για να επιλέξει κανείς τη μάρκα, το μοντέλο και τον κυβισμό και αμέσως θα λάβει μια λίστα με τα κατάλληλα λάδια κινητήρα. Αυτό είναι τόσο σημαντικό γιατί σήμερα το λάδι κινητήρα δεν είναι απλώς ένα λάδι κινητήρα. «Το να συμπληρώσεις λάθος λάδι είναι σαν να τοποθετείς λάθος ανταλλακτικό.» Οι συνέπειες ξεκινούν από την απώλεια της εγγύησης μέχρι την αυξημένη φθορά και τα προβλήματα στον κινητήρα και φτάνουν μέχρι τις σοβαρές βλάβες στον κινητήρα.

Όμως, ο οδηγός λαδιού κάνει ακόμη πολλά περισσότερα: εμφανίζει επίσης τις κατάλληλες βαλβολίνες, τα υγρά φρένων, το αντιψυκτικό, τα υγρά υδραυλικού τιμονιού και άλλα υγρά λειτουργίας. Αυτό ισχύει όχι μόνο για τα αυτοκίνητα, αλλά και για τις μοτοσικλέτες, τις αντίκες, τα επαγγελματικά οχήματα, τα δομικά μηχανήματα, τα αγροτικά οχήματα και τα σκάφη. Προσφέρει διαισθητική χρήση όπως και ο προκάτοχός του. Εκτός αυτού, βελτιώθηκαν ορισμένα στοιχεία στο παρασκήνιο και επικαιροποιήθηκε η βάση δεδομένων. Τώρα, καλύπτει πλέον περίπου 80.000 διαφορετικά οχήματα. Οι μάρκες ξεκινούν από το A όπως η ιταλική Abarth και φτάνουν μέχρι το Z όπως η ZX Auto από την Κίνα.

«Ο οδηγός λαδιού είναι ιδιαίτερα πολύτιμος, διότι καλύπτει πολλά περισσότερα πέρα από τα λάδια κινητήρα και εμείς μπορούμε να προσφέρουμε όλα αυτά τα υγρά», συνεχίζει ο Günter Hiermaier. «Μια τόσο ευρεία γκάμα χημικών προϊόντων για αυτοκίνητα κάνει τη LIQUI MOLY μοναδική.»