Τί είναι το “Stepless” κιβώτιο που εφοδιάζει το Opel Astra

Κοινοποίησε το άρθρο

 Με το λανσάρισμα του νέου Astra, η Opel εξέπληξε την αυτοκινητοβιομηχανία παρουσιάζοντας ένα προηγμένο κιβώτιο με συνεχώς μεταβαλλόμενη μετάδοση (stepless) για τα Astra hatchback και station wagon.

Η χαρακτηριστική ομαλή μετάδοση ισχύος και η υψηλή απόδοση του ‘stepless’ κιβωτίου ταιριάζουν άριστα στη νέα γενιά του βραβευμένου Opel Astra (Ευρωπαϊκό Αυτοκίνητο της Χρονιάς 2016). Σε συνδυασμό με το βενζινοκινητήρα 1.4L, Direct Injection Turbo που αποδίδει 107kW (146hp) , το ‘stepless’ κιβώτιο (γνωστό και ως κιβώτιο συνεχούς μεταβαλλόμενης μετάδοσης ή CVT) σηματοδοτεί τον ερχομό μιας αθόρυβης, οικονομικής και ζωηρής μονάδας στη γκάμα συστημάτων κίνησης της μάρκας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Το φορτηγό των Metallica…It’s Electric (video)

To διάσημο συγκρότημα Metallica ετοιμάζεται για την καλοκαιρινή του περιοδεία, για την οποία θα χρησιμοποιήσει οχήματα της IVECO     Οι Metallica δεν χρειάζονται συστάσεις. Ιδρύθηκαν στο...

Η FORD Mustang Mach-E γιορτάζει στο Golden Hall

Οι επισκέπτες του stage της FORD στο Golden Hall έχουν την ευκαιρία να δουν από κοντά την ηλεκτρική Mustang Mach-E, να πάρουν δώρα αλλά...

RENAULT Clio 1.0 Sce 65: Η φθηνότερη έκδοση του νέου μοντέλου – Τιμές

Μια νέα, πιο προσιτή έκδοση, με αρχική τιμή που δεν ξεπερνά τα 17.000 ευρώ προστέθηκε στην οικογένεια του νέου RENAULT Clio     Χωρίς αμφιβολία, το RENAULT...

Με μία εντελώς νέα γενιά κινητήρων και κιβωτίων, το Opel Astra θέτει πρότυπα χαμηλών εκπομπών ρύπων, που το ανεβάζουν στην κορυφή της συμπαγούς κατηγορίας. Το νέο Astra είναι πιο αποδοτικό από ποτέ με 21% χαμηλότερες εκπομπές CO2 από τον προκάτοχό του. Πέντε από τους επτά συνδυασμούς συστημάτων κίνησης που προσφέρονται, μειώνουν τις εκπομπές COακόμα και κάτω από τον αριθμό ορόσημο των 100 γραμμαρίων ανά χιλιόμετρο (NEDC1).

Σήμερα, το “stepless” επιστρέφει λόγω των όλο και αυστηρότερων παγκόσμιων στόχων για μειωμένη κατανάλωση καυσίμου και μειωμένων εκπομπών CO2. Επειδή τα ‘stepless’ κιβώτια προσαρμόζουν συνεχώς την σχέση μετάδοσης, ο κινητήρας μπορεί πάντα να λειτουργεί στις πιο αποδοτικές στροφές, κάτι που εξοικονομεί καύσιμο, κυρίως κατά την οδήγηση στην πόλη.

Γι’ αυτό το λόγο, διατίθεται με διάφορα είδη οχημάτων, όπως μικρά και μεγάλα αυτοκίνητα, SUV, minivan και υβριδικά. Ωστόσο, τα σύγχρονα ‘stepless’ κιβώτια είναι γνωστά όχι μόνο για την υψηλή τους απόδοση. Είναι επίσης δημοφιλή μεταξύ των οδηγών και των επιβατών που εκτιμούν τις ανεπαίσθητες ‘αλλαγές σχέσεων’.

Τα ‘stepless’ κιβώτια είναι ήδη συνηθισμένα στις Ασιατικές αγορές, όπου η ομαλή και αθόρυβη λειτουργία τους τα καθιστά πολύ δημοφιλή. Το νέο Astra με κινητήρα 1.4 και ‘stepless’ κιβώτιο είναι η ιδανική επιλογή για πελάτες που αναζητούν ένα συμπαγές hatchback ή station wagon μοντέλο με αυτόματο κιβώτιο που προσφέρει εκτός από χαμηλό επίπεδο θορύβου και κραδασμών, μέτρια κατανάλωση και καλή απόκριση.