Ελαστικά από φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν. Ποια μάρκα θα τα προτιμήσει ;

Κοινοποίησε το άρθρο
Ελαστικά από φυσικό καουτσούκ

Το BMW Group επιταχύνει τις δραστηριότητές του στον τομέα της βιωσιμότητας, και γίνεται ο πρώτος κατασκευαστής αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο που εφοδιάζει τα οχήματά του με ελαστικά από πιστοποιημένο φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν, ένα υλικό βασισμένο στο ξύλο για την ενίσχυση των ελαστικών.

Η εταιρεία θα προμηθεύεται Ελαστικά από φυσικό καουτσούκ 22 ιντσών σε πρώτη φάση αποκλειστικά από την Pirelli και από φέτος τον Αύγουστο θα τα χρησιμοποιεί στην BMW X5 xDrive45e Plug-in-Hybrid.

Η πιστοποίηση των φυτειών καουτσούκ και της περίπλοκης εφοδιαστικής αλυσίδας για το φυσικό καουτσούκ και το ρεγιόν πραγματοποιείται σύμφωνα με τα αυστηρά πρότυπα του ανεξάρτητου οργανισμού Forest Stewardship Council (FSC).

Το φυσικό καουτσούκ είναι το βασικό υλικό για πολλά προϊόντα που χρησιμοποιούμε στην καθημερινότητά μας, όπως οι μπότες και τα στρώματα.

Περίπου έξι εκατομμύρια μικροκαλλιεργητές σε όλο τον κόσμο είναι υπεύθυνοι για το άνω του 80% της παγκόσμιας καλλιέργειας φυσικού καουτσούκ. Στη λεγόμενη ζώνη καουτσούκ στις τροπικές περιοχές, καλλιεργούν φάρμες σε εκτάσεις ενός έως δύο εκταρίων, σε ευρεία ποικιλία συνθηκών.

Ελαστικά από φυσικό καουτσούκ

Επομένως, η μεγάλη πρόκληση είναι να συμφωνηθούν ενιαίες κοινωνικές και περιβαλλοντικές συνθήκες καλλιέργειας με όλες αυτές τις ανεξάρτητες φάρμες, ο αριθμός των οποίων ανέρχεται σε εκατομμύρια.

Το μεγαλύτερο και με διαφορά μερίδιο φυσικού καουτσούκ που καλλιεργείται σε όλο τον κόσμο προορίζεται για την παραγωγή ελαστικών. Η υψηλή ελαστικότητα και αντοχή το καθιστούν αυτή τη στιγμή αναντικατάστατο στην εν λόγω χρήση.

 Μικρό σήμα, υψηλή αναγνώριση

Ως ανεξάρτητος οργανισμός, το Συμβούλιο Διαχείρισης Δασών FSC ένα αναπτύξει ένα διεθνώς αναγνωρισμένο και αυστηρό πρότυπο πιστοποίησης τα τελευταία χρόνια που χρησιμοποιείται σε όλο τον κόσμο για μία περιβαλλοντικά κατάλληλη, κοινωνικά επωφελή και οικονομικά βιώσιμη διαχείριση των δασών.

Ο οργανισμός του οποίου το σήμα FSC είναι αναγνωρισμένο στη βιομηχανία ξύλου και χάρτου, εφαρμόζει αυτό το πρότυπο και σε προϊόντα που κατασκευάζονται από φυσικό καουτσούκ.

Ελαστικά από φυσικό καουτσούκΤο νέο ελαστικό P ZERO 22 ιντσών∗ έχει γίνει τώρα το πρώτο στον κόσμο ελαστικό που πιστοποιείται με το περίοπτο σήμα FSC.

Για να κερδίσει αυτή την πιστοποίηση, η Pirelli προσάρμοσε το αμερικανικό εργοστάσιό της στη Rome, Georgia, για την παραγωγή ελαστικών από πιστοποιημένο FSC® φυσικό καουτσούκ και ρεγιόν.

Από εκεί, τα ελαστικά παραδίδονται στο Εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg, που απέχει περίπου 370 km, και τοποθετούνται στην BMW X5 Plug-in Hybrid.

Ο αστερίσκος ∗ στο όνομα υποδηλώνει ότι το νέο ελαστικό ικανοποιεί τις αυστηρές απαιτήσεις απόδοσης του BMW Group, μεταξύ των οποίων η πολύ χαμηλή αντίσταση κύλισης και το επίπεδο θορύβου.