Η απίστευτα γρήγορη φόρτιση δεν αργεί…

Κοινοποίησε το άρθρο

Η  GBatteries  είναι μια start up εταιρία που υποστηρίζει πως με την  δική της τεχνολογία μπαταρίες ακόμα και οι υπάρχουσες λιθίου μπαταρίες  η φόρτιση γίνεται τόσο γρήγορα όσο χρόνο χρειάζεται ένα συμβατικό αυτοκίνητο να φουλάρει το ντεπόζιτο με υγρά καύσιμα. Δημιουργοί αυτής της τεχνολογίας οι Kostya Khomutov αεροδιαστημικός μηχανικός, οι ηλεκτρολόγοι μηχανικοί Alex Tkachenko και Nick Sherstyuk, και ο Tim Sherstyuk.

«Πολλές εταιρίες εστιάζουν στην εξέλιξη νέων χημικών και υλικών που θα βελτιώσουν την ταχύτητα φόρτισης που όμως είναι μια πολύ δαπανηρή και δύσκολη υπόθεση. Εμείς αντί να ξοδέψουμε δισεκατομμύρια στα υλικά εστιάσαμε στην εξέλιξη ενός λογισμικού αλγορίθμου που λειτουργεί ακόμα και σε υπάρχουσες  μπαταρίες χωρίς να γίνει καμία αλλαγή επιτρέποντας σε μια μπαταρία  60kWh να φορτίζει σε 15 λεπτά ενέργεια για 190 χιλιόμετρα αυτονομία σε αντίθεση με τα 25 χιλιόμετρα που ισχύουν σήμερα» είπε ο Khomutov στην παρουσίαση που έγινε στην φετινή έκθεση τεχνολογίας CES.

«Από τα εφηβικά χρόνια αλλά κυρίως από  όταν σπούδαζα χημεία στο πανεπιστήμιο  Carleton στη Οτάβα του Καναδά αναρωτιόμασταν γιατί οι μπαταρίες των κινητών να έχουν διάρκεια ζωής μόλις ένα χρόνο. Έτσι ξεκίνησε μια αναζήτηση εύρεσης λύσης του προβλήματος που όμως επεκτάθηκε από τα κινητά στις μπαταρίες γενικότερα»  είπε ο  Sherstyuk.