Η χρήση πρόσθετων ρίχνει το λειτουργικό κόστος

Κοινοποίησε το άρθρο

Ο καθαρότερος κινητήρας χρειάζεται λιγότερο καύσιμο και προκαλεί λιγότερα προβλήματα.

Για να είναι έτσι, γι’ αυτό φροντίζουν τα πρόσθετα της γερμανικής εταιρείας LIQUI MOLY. Με αυτά μειώνονται αισθητά τα λειτουργικά έξοδα των στόλων οχημάτων, γεγονός το οποίο δεν αποδεικνύεται μόνο από τις εργαστηριακές δοκιμές, αλλά φαίνεται και στην πράξη.

Ο Dirk Sauer έχει μια μεταφορική εταιρεία στη Γερμανία. Τα φορτηγά της εταιρείας του χρησιμοποιούν ήδη λάδια κινητήρα της LIQUI MOLY. Ως επόμενο βήμα, ήθελε να δοκιμάσει τα πρόσθετα. Για το σκοπό αυτό, επέλεξε τους σταθερούς κινητήρες φορτηγών Volvo του συστήματος συμπαραγωγής ηλεκτρισμού και θερμότητας. Οι συγκεκριμένοι κινητήρες λειτουργούν έως και 24 ώρες υπό συνθήκες μέγιστου φορτίου. «Καταφέραμε να μειώσουμε την κατανάλωση από τα 75 λίτρα την ώρα στα 72», δηλώνει ο Dirk Sauer. «Έτσι, εξοικονομούμε τον μήνα περίπου­ 2.160 λίτρα καυσίμου. Αυτό είναι καλό τόσο για το πορτοφόλι μας, όσο και για το περιβάλλον.»

Το δεύτερο αποτέλεσμα στο πλαίσιο της εξοικονόμησης αφορά τα μειωμένα έξοδα συντήρησης και τους εφεξής μικρότερους χρόνους διακοπής της λειτουργίας. «Λόγω των υψηλών φορτίων, έπρεπε να αντικαθιστούμε τα ακριβά μπεκ ψεκασμού μία φορά το χρόνο», λέει ο Dirk Sauer. «Από τότε που χρησιμοποιούμε τα προϊόντα LIQUI MOLY, δεν έχουμε πλέον φθορές ή βλάβες στα ακριβά μπεκ.»

Ιδίως για τους διαχειριστές στόλων οχημάτων, οι δυνατότητες εξοικονόμησης είναι μεγάλες. Μια μείωση της κατανάλωσης κατά 4% σημαίνει ετήσια μείωση του κόστους σε καύσιμα κατά δεκάδες χιλιάδες ευρώ. Στο ποσό αυτό έχουν ήδη συνυπολογιστεί τα συμπληρωματικά έξοδα για το πρόσθετο. Στο πλαίσιο αυτό, παύουν τα επιπλέον έξοδα για επισκευές και απρογραμμάτιστες διακοπές της λειτουργίας. Αν τα οχήματα του στόλου είναι ήδη μεγαλύτερης ηλικίας ή η ποιότητα του πετρελαίου δεν είναι ιδιαίτερα καλή, το όφελος από την εξοικονόμηση είναι ακόμη μεγαλύτερο.

Πώς λειτουργεί αυτό; Το πρόσθετο Super Diesel της LIQUI MOLY κάνει καλό στον κινητήρα από πολλές απόψεις ταυτόχρονα. Πρώτον, καθαρίζει το σύστημα ψεκασμού. Απομακρύνει τα υπολείμματα από τα ευαίσθητα μπεκ ψεκασμού και φροντίζει να μην δημιουργούνται καινούργια. Ο ψεκασμός του καυσίμου είναι και πάλι άριστος και η καύση ιδιαίτερα αποτελεσματική. Δεύτερον, λιπαίνει τα μπεκ ψεκασμού και αυξάνει, έτσι, τη διάρκεια ζωής τους. Τρίτον, αυξάνει τον αριθμό κετανίου: με τον τρόπο αυτόν, βελτιώνεται η αναφλεκτική ικανότητα του καυσίμου και ο κινητήρας λειτουργεί πιο ήσυχα και οικονομικά. Τέλος τέταρτον, προστατεύει ολόκληρο το σύστημα καυσίμου από τη διάβρωση.

Για τους διαχειριστές στόλων οχημάτων, το πρόσθετο Super Diesel διατίθεται επίσης σε μεγάλες συσκευασίες μέχρι και σε δοχεία των 205 λίτρων, όπως και συμπυκνωμένο. Συνεπώς, μειώνεται το κόστος ανά λίτρο και η χρήση του πρόσθετου Super Diesel καθίσταται ιδιαίτερα οικονομική. Το πρόσθετο μπορεί έτσι να χρησιμοποιηθεί και στο πρατήριο της ίδιας της εταιρείας σας. Με τον τρόπο αυτόν, παραλείπετε τον κοπιαστικό χειρισμό των δοχείων κατά την πλήρωση και είστε επίσης σίγουροι ότι κάθε όχημά σας θα επωφεληθεί πραγματικά από τα πλεονεκτήματα που προσφέρει το πρόσθετο.