Κουβαλούσε 99 κινητά για να φαίνεται σαν μποτιλιάρισμα στο Google Maps

Κοινοποίησε το άρθρο
Όλοι λίγο ή πολύ γνωρίζουμε τη λειτουργία του Google Maps. Η εφαρμογή μπορεί να δείχνει προσεγγιστικά πόση κίνηση υπάρχει σε έναν δρόμο.
Αυτό βέβαια παράγεται, αφού η εφαρμογή διαβάσει πόσοι χρήστες είναι ενεργοί στον δρόμο. Ένα φαινομενικά έξυπνο σύστημα, που δεν δείχνει να έχει πολλά περιθώρια για εκμετάλλευση. Και όμως ένας άνθρωπος βρήκε τρόπο να το “κοροϊδέψει”.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Η αποκάλυψη του αυτοκινήτου της XIAOMI

Δείτε live την αποκάλυψη του SU7, του πρώτου αυτοκινήτου της XIAOMI.     Το πρώτο αυτοκίνητο της XIAOMI σας έχει ήδη παρουσιάσει το gonews.gr. https://gonews.gr/%ce%ba%ce%bf%cf%83%ce%bc%ce%bf%cf%82/xiaomi-su7-video/    

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι

Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Σαφάρι που διεξάγεται στην Κένυα   Ο τρίτος αγώνας του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Ράλι για το 2024 διεξάγεται στην Κένυα. Μετά...

JEEP Willys Dispatcher : Ο θρύλος στην…πρίζα (video)

  Το θρυλικό JEEP Willys αναβιώνει με στοιχεία από το παρελθόν και δηλώνει έτοιμο να σκαρφαλώσει στα βουνά, έχοντας πλέον εξηλεκτρισμένη κινητήρια δύναμη   Το σκληροτράχηλο Willys...

Ο Simon Weckert, καλλιτέχνης, ανέβασε βίντεο στο YouTube όπου δείχνει στον κόσμο πως μπορεί να δημιουργεί εικονικά μποτιλιαρίσματα. Έβαλε 99 κινητά σε ένα καροτσάκι, τα έβαλε να τρέχουν Google Maps, και άρχισε να τα κάνει βόλτες σε δρόμους του Βερολίνου. Το σύστημα ξεγελάστηκε, αφενός νομίζοντας ότι είναι πολλοί χρήστες. Αφετέρου, αφού ήταν σε καροτσάκι και επομένως πήγαιναν αργά, θεωρήθηκε σημάδι μποτιλιαρίσματα. Ως αποτέλεσμα, η εφαρμογή άρχισε να μετατρέπει δρόμους από πράσινο σε κόκκινο. Μπορείτε να δείτε και το βίντεο, για να δείτε το κόλπο εν δράσει.

Η καλύτερη ερώτηση τώρα, θα ήταν γιατί συνέβη αυτό. Λοιπόν, όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, η εφαρμογή παράγει αποτελέσματα βλέποντας τους ενεργούς χρήστες, αλλά και την ταχύτητα τους. Βέβαια, η ακριβής τοποθεσία τους στον χάρτη δεν γίνεται, αλλά προσεγγιστικα. Ο Weckert εκμεταλλεύτηκε αυτό το σύστημα, για να κάνει δρόμους να εμφανίζονται “κόκκινοι”. Αυτό μπορεί να έκανε άλλους χρήστες να αποφύγουν τους δρόμους αυτούς, παρόλο που ήταν κυριολεκτικά άδειοι.

Η εταιρεία δεν έχει κάνει ακόμα κάποιο σχόλιο πάνω σε αυτή τη κίνηση, αλλά είναι σίγουρα κάτι που αξίζει να ψάξει, καθώς κάποιος μπορεί να το εκμεταλλευτεί αυτό κακοπροαίρετα.

Μπορείτε να δείτε και το blog του Weckert εδώ.