Οι μπαταρίες στερεού τύπου παίρνουν την σκυτάλη από τις λιθίου

Κοινοποίησε το άρθρο

Οι μπαταρίες στερεού τύπου είναι αυτές που καλούνται να βγάλουν τα κάστανα από την φωτιά αφού οι λιθίου έφτασαν στα όριά τους.  Οι εταιρίες ξεκίνησαν έναν αγώνα δρόμου για την πρωτιά στην παραγωγή, την ανθεκτικότητα, την διάρκεια της νέας γενιάς μπαταριών στερεού τύπου με μεγάλα ονόματα όπως η Dyson, BMW, Fisker και άλλοι να κονταροχτυπιούνται.

Τα εκατομμύρια ρέουν στην εξέλιξη και τα μυστικά είναι επτασφράγιστα μέχρι που η Qing Tao Energy Development Co,  μια startup εταιρία  από το τεχνολογικό πανεπιστήμιο Tsinghua University έφερε τα πάνω κάτω. Η είδηση πως στο  Kunshan στην ανατολική κίνα στήθηκε γραμμή που η  παραγωγή της θα αγγίζει τις 100MWh τον χρόνο με στόχο τις  700MWh ως το 2020 έπεσε σαν κεραυνός εν αιθρία.

Οι λεπτομέρειες πίσω από αυτήν την κίνηση ματ δεν υπάρχουν προς το παρόν, ούτε είναι ξεκάθαρο πως κατάφερε η Qing Tao Energy Development να πετύχει αυτό  το σημαντικό προβάδισμα. Οι 100MWh μπορεί να αρκούν για 2000 ηλεκτροκίνητα τον χρόνο και ο στόχος να αφορά τα 14.000 EV ετησίως αλλά αν γίνει η αρχή όρια δεν θα υπάρξουν καθώς ο μεγάλος παίκτης και στην ηλεκτροκίνηση θα είναι η Κίνα.