Παρασκευή λαδιών κινητήρα με ιδιαίτερη μέριμνα για τη διατήρηση των πόρων

Κοινοποίησε το άρθρο

Όταν παρασκευάζει τα λάδια κινητήρων της, η γερμανική εταιρεία LIQUI MOLY δεν δίνει μόνο σημασία στην κορυφαία ποιότητα, αλλά και σε τεχνικές για μια ιδιαίτερα αποδοτική χρήση των διαθέσιμων πόρων.

Για το λόγο αυτό, η επιχείρηση διακρίθηκε πρόσφατα με το περιβαλλοντικό βραβείο της Partslife. Η Partslife είναι μια ένωση κατασκευαστών και εμπόρων, η οποία υποστηρίζει τα εργοστάσια στη διαχείριση των αποβλήτων τους.

Η Partslife τίμησε τη LIQUI MOLY για τη νέα τεχνολογία ξέστρων που εφαρμόζει στο εργοστάσιο λαδιών της. Κατά την παραγωγή λαδιών για κινητήρες, βαλβολινών για κιβώτια ταχυτήτων και λαδιών για άλλες χρήσεις, όλες οι σωληνογραμμές πρέπει να καθαρίζονται, για να μπορούν να ξαναγεμίσουν με διαφορετικό λάδι. «Με τη νέα τεχνολογία ξέστρων, καταφέραμε να μειώσουμε σημαντικά τις ποσότητες λαδιού έκπλυσης και τον απαιτούμενο χρόνο για τη διαδικασία», διευκρίνισε ο Jörg Paul, Διευθυντής Περιβάλλοντος στη LIQUI MOLY.

Το ξέστρο (γουρουνάκι) είναι μια συσκευή καθαρισμού, η οποία ωθείται με πίεση μέσα στις σωληνώσεις και εξωθεί τα υπολείμματα λαδιού που βρίσκονται εκεί. «Παλιότερα, για κάθε διαδικασία έκπλυσης χρειαζόμασταν από 100 έως 350 κιλά λάδι έκπλυσης. Χάρη στη νέα τεχνολογία, τώρα χρειαζόμαστε μόλις 30 κιλά», δήλωσε ο Jörg Paul. Συγκεντρωτικά, η ετήσια ποσότητα λαδιού έκπλυσης μειώθηκε από περίπου 1.500 τόνους στο ένα δέκατο. Το περιβάλλον επωφελείται από αυτήν τη μικρότερη κατανάλωση πρώτων υλών. «Με τη συγκεκριμένη διάκριση αναγνωρίζεται η προσπάθειά μας για την καλύτερη δυνατή προστασία του περιβάλλοντος.»

Η νέα τεχνολογία ξέστρων αποτελεί μέρος του προγράμματος εκσυγχρονισμού ύψους 20 εκατομμυρίων ευρώ, το οποίο υλοποιεί η LIQUI MOLY επί του παρόντος και στις δύο εγκαταστάσεις της. Το 2014, η LIQUI MOLY είχε κερδίσει και πάλι ένα περιβαλλοντικό βραβείο από την Partslife, το οποίο αφορούσε τότε ένα καινούργιο σύστημα εξαερισμού για την παραγωγή πρόσθετων.