Ποιος κατασκευάζει πρώτος μπαταρία με 1000 χιλιόμετρα αυτονομία;

Κοινοποίησε το άρθρο

Η ηλεκτροκίνηση προχωρά με γοργά βήματα και το στοίχημα παραμένει η κατασκευή μιας μπαταρίας ελαφριάς με αυτονομία που να φτάνει ή και να ξεπερνά αυτήν των αυτοκινήτων που χρησιμοποιούν κινητήρες εσωτερικής καύσης. Ένα στοίχημα που όποιος το κερδίσει θα είναι σε θέση να δώσει τον βηματισμό της αγοράς των ηλεκτροκίνητων αυτοκινήτων. Οι παίκτες δεν είναι τυχαίοι οπότε η είδηση πως μια ελβετική εταιρία με το όνομα Innolith AG υποστηρίζει πως έλυσε το πρόβλημα τάραξε ακόμα περισσότερα τα κυματώδη νερά των αυτοκινητοβιομηχανιών.

 

Η Innolith λέει πως η μπαταρία της είναι φτηνή, μη εύφλεκτη με ανόργανους ηλεκτρολύτες, επαναφορτιζόμενη 1.000 Wh/kg που όταν εγκατασταθεί σε ένα ηλεκτροκίνητο αυτοκίνητο θα του δώσει αυτονομία 1000 χιλιομέτρων. Ο Alan Greenshields, πρόεδρος της εταιρίας, είπε πως «αυτή η σημαντική ανακάλυψη είναι αποτέλεσμα μιας μακρόχρονης και αφοσιωμένης στον σκοπό έρευνας που είχε σαν αντικείμενο τους ανόργανους ηλεκτρολύτες και τις εφαρμογές αυτών στις επαναφορτιζόμενες μπαταρίες.

Η εμπειρία που  αποκτήθηκε από αυτήν την έρευνα είναι πως μπορεί να κατασκευαστεί μια μπαταρία υψηλής απόδοσης, εξαιρετικής αντοχής και με μεγάλο κύκλο ζωής» Η Innolith ξεκινά το πιλοτικό πρόγραμμα στην Γερμανία και τα πρώτα αποτελέσματα αναμένονται το 2024.