Τi έπαθαν οι αυτοκινητοβιομηχανίες και επενδύουν σε ηλεκτροκίνητα πατίνια ;

Κοινοποίησε το άρθρο

Μια από τις τελευταίες μόδες στις Η.Π.Α. είναι μικρά ηλεκτροκίνητα πατίνια  τα οποία πλέον κυκλοφορούν παντού. Την Spin, μια εταιρία κατασκευής και διάθεσης  τέτοιων έξυπνων μέσων ατομικής μεταφοράς μέσα στην πόλη αγόρασε η Ford για το τμήμα της Smart Mobility. «Οι άνθρωποι αλλάζουν το μοντέλο μετακίνησής τους μέσα στις μεγαλουπόλεις όπου ο συνωστισμός προκαλεί συχνά «έμφραγμα» στις μετακινήσεις.   Από την ενοικίαση ποδηλάτων, τις εφαρμογές sharing μέχρι την κοινή χρήση από πολλούς ενός  αυτοκινήτου οι άνθρωποι αναζητούν νέες λύσεις στο πρόβλημα της μετακίνησης.  Μια λύση στην οποία η εταιρία μας θέλει να παίξει ηγετικό ρόλο είναι τα ηλεκτροκίνητα πατίνια» λέει η αντιπρόεδρος της Ford Χ κα. Sunny Madra. Ζούμε στην εποχή των εφαρμογών, έτσι και εδώ μιλάμε κυρίως για ενοικίαση αυτών των ηλεκτροκίνητων πατινιών. Κατεβάζεις την εφαρμογή, βλέπεις που είναι το πιο κοντινό πατίνι και κάνεις την δουλειά σου.

Την ίδια ώρα Η SEAT φιλοδοξεί να γίνει σημείο αναφοράς στις λύσεις ηλεκτρικής αστικής κινητικότητας 

Το νέο SEAT eXS σχεδιάστηκε αποκλειστικά από τη SEAT για τους πελάτες της και διαθέτει τη κορυφαία ηλεκτρική τεχνολογία Segway, ενσωματωμένη στη πλατφόρμα ES2 του μοντέλου.

Αυτό το όχημα είναι το απόλυτο μεταφορικό μέσο. Χάρη στους μεγάλους τροχούς με διάμετρο 8 ιντσών είναι εύκολο να οδηγηθεί, ενώ οι αναρτήσεις του προσφέρουν ομαλή διαχείριση. Ο συνδυασμός της μπαταρίας και του κινητήρα επιτρέπουν τη διάνυση απόστασης μέχρι 25 km/h.

To eXS είναι επίσης εξοπλισμένο με εμπρός και πίσω φώτα LED, προσαρμοσμένο φωτισμό περιβάλλοντος, οθόνη LCD, cruise control, αντικλεπτικό και πρόσθετη μπαταρία που μπορεί να συνδεθεί ώστε να αυξήσει την χιλιομετρική του εμβέλεια, φτάνοντας το μέγιστο τα 45 km/h, ανάλογα με τις συνθήκες.

Το eXS θα είναι διαθέσιμο προς πώληση στην Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, Αυστρία, Ελβετία και Πορτογαλία πριν από το τέλος του έτους και μέσα στο 2019 και στην υπόλοιπη Ευρώπη.

Επίσης, η SEAT ετοιμάζει ειδική προωθητική ενέργεια του eXS electric KickScooter για τους σχεδόν 15.000 εργαζόμενους της, που θα συμπέσει με την Black Friday, την τελευταία Παρασκευή του Νοεμβρίου.