Φωνητική υπηρεσία Amazon Alexa στα οχήματά της SEAT

Κοινοποίησε το άρθρο

Η SEAT θα είναι η πρώτη εταιρεία κατασκευής αυτοκινήτων στην Ευρώπη με ενσωματωμένη τη διαδραστική φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon στα οχήματά της. Η ανακοίνωση έγινε από την ισπανική αυτοκινητοβιομηχανία στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στη Φρανκφούρτη.  Η υπηρεσία Alexa θα είναι διαθέσιμη μέχρι τα τέλη του έτους στο Leon και το Ateca και το επόμενο έτος στο Ibiza, το Arona και το νέο μεγάλο SUV.

Η φωνητική υπηρεσία Alexa της Amazon, που λανσαρίστηκε το 2014, θα ενσωματωθεί τώρα στα μοντέλα SEAT, προσφέροντας στους οδηγούς προηγμένο επίπεδο συνδεσιμότητας. Η Alexa έχει πάνω από 20.000 δυνατότητες χάρη στο kit ανάπτυξης δεξιοτήτων, το οποίο προτρέπει τους χρήστες να επεκτείνουν συνεχώς και να εξελίσσουν τις δυνατότητες της υπηρεσίας.

Η υπηρεσία Amazon Alexa επιτρέπει στους οδηγούς μοντέλων SEAT μέσω φωνητικών εντολών να βελτιστοποιούν το χρόνο τους στο αυτοκίνητο: διαχείριση του προσωπικού τους χρονοδιαγράμματος, εύρεση τραγουδιών, εντοπισμός σημείων προορισμού, ειδήσεις σε πραγματικό χρόνο ή εύρεση του πλησιέστερου έμπορου αυτοκινήτων μεταξύ πολλών άλλων δυνατοτήτων και όλες με πρωτόκολλο απορρήτου για τους χρήστες. Οι διαθέσιμες, αυτή τη στιγμή, γλώσσες της υπηρεσίας Alexa είναι τα Αγγλικά ή τα Γερμανικά.

 «Η ενσωμάτωση της Amazon Alexa στη γκάμα μας αποτελεί μεγάλη ώθηση στο ψηφιακό οικοσύστημα και τη συνδεσιμότητα της SEAT και συμβάλλει σίγουρα στη ανάδειξη της μάρκας ως πρωτοπόρα στο συνδεδεμένο όχημα στην Ευρώπη», επισήμανε ο Πρόεδρος της SEAT Luca de Meo, ο οποίος πρόσθεσε ότι «η τάση χρήσης φωνητικών υπηρεσιών αυξάνεται και για αυτό θέλουμε να τις θέσουμε στη διάθεση των πελατών  μας».

 «Είμαστε ενθουσιασμένοι που η SEAT ενσωματώνει την υπηρεσία Alexa στα οχήματά της», δήλωσε ο Ned Curic, VP Automotive, Amazon Alexa. «Πιστεύουμε ότι οι φωνητικές υπηρεσίες είναι το μέλλον και αυτό ισχύει ιδιαίτερα  στα αυτοκίνητα. Με ένα μόνο διακόπτη στο τιμόνι,  οι πελάτες της SEAT με φωνητικές εντολές θα μπορούν να ζητούν από την υπηρεσία Alexa να ακούσουν μουσική, τις ειδήσεις, να ελέγχουν το έξυπνο σπίτι τους και πολλά άλλα».