H Continental σχεδιάζει το ελαστικό του μέλλοντος

Κοινοποίησε το άρθρο

Στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης (IAA), η Continental παρουσίασε το Conti C.A.R.E., ένα ολοκληρωμένο σύστημα τεχνολογίας ελαστικού. Το Conti C.A.R.E. (Connected – Διασυνδεδεμένο/ Autonomous – Αυτόνομο/ Reliable- Αξιόπιστο/ Electrified – Ηλεκτρικό) αντιπροσωπεύει την ιδανικά εναρμονισμένη τεχνολογική διασύνδεση τροχού και ελαστικού και τη δυνατότητα διαχείρισης των επιθυμητών χαρακτηριστικών απόδοσης.

Αυτά τα χαρακτηριστικά είναι επίσης εναρμονισμένα με τις σύγχρονες απαιτήσεις για την εξέλιξη της ηλεκτρικής και της αυτόνομης οδήγησης. Σε συνδυασμό με την διαδικτυακή εφαρμογή ContiConnect Live, το Conti C.A.R.E. αποτελεί μια ευέλικτη λύση που μπορεί, για παράδειγμα,  να προσφέρει ένα μέσο διαχείρισης των ελαστικών, για τους σύγχρονους στόλους robo-taxis, ενισχύοντας τις επιδόσεις και μειώνοντας το κόστος.

Τα ελαστικά Conti C.A.R.E. διαθέτουν αισθητήρες που είναι ενσωματωμένοι στη δομή του ελαστικού. Οι αισθητήρες παράγουν και συνεχώς αξιολογούν δεδομένα, σχετικά με το βάθος του πέλματος, τις πιθανές βλάβες, τη θερμοκρασία και την πίεση των ελαστικού. Αυτό το σύστημα παρακολούθησης, που ονομάζεται ContiSense, μεταδίδει πληροφορίες, σχετικά με την κατάσταση των ελαστικών στο ContiConnect Live, διευκολύνοντας την αποτελεσματική διαχείριση στόλων εμπορικών οχημάτων.

Το ίδιο καινοτόμος είναι η ιδέα της ενεργού ρύθμισης της πίεσης των ελαστικών, μέσω φυγοκεντρικών αντλιών που είναι ενσωματωμένες στον τροχό. Καθώς το όχημα επιταχύνει, οι φυγόκεντρες δυνάμεις μέσα στον τροχό δρουν στην αντλία για να παράγουν πεπιεσμένο αέρα. Αυτή η τεχνολογία PressureProof διατηρεί την πίεση των ελαστικών συνεχώς στο ιδανικό εύρος και συμβάλλει στην επίτευξη βιώσιμης μείωσης των εκπομπών CO2. Οποιοδήποτε περίσσευμα πεπιεσμένου αέρα αποθηκεύεται σε μια ενσωματωμένη δεξαμενή. Η τεχνολογία PressureBoost χρησιμοποιεί αυτόν τον αέρα για να προσαρμόζει γρήγορα τις πιέσεις των ελαστικών σε διάφορες καταστάσεις οδήγησης.

Επίσης, σχετικά με τη νέα ιδέα SilentWheel, η Continental θα παρουσιάσει μια τροποποιημένη ζάντα τροχού που θα μειώνει τους κραδασμούς που παράγονται κατά την οδήγηση και θα προσφέρει άριστη ποιότητα οδήγησης.

Για περισσότερα επισκεφθείτε: www.continental-tires.gr