Ανάβαση Αχλαδόκαμπου 2024

Κοινοποίησε το άρθρο

Αέρα…Ευρώπης είχε η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου που συγκέντρωσε ρεκόρ συμμετοχών, τις οποίες είχαν τη δυνατότητα να απολαύσουν πολυάριθμοι θεατές.

 

 

Συναγωνισμός και θέαμα από τους 93 συμμετέχοντες, ήταν τα χαρακτηριστικά της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου. Με τους θεατές, πέρα από τους γνωστούς Έλληνες αγωνιζόμενους, να απολαμβάνουν και δύο οδηγούς από τη Βουλγαρία. Τον Nikolay Zlatkov με ένα εντυπωσιακό AUDI Quattro S1 και τον Kosyou Yordanov, με RENAULT Megane Maxi.

Άλλωστε η Ανάβαση Αχλαδόκαμπου είναι υποψήφια προς ένταξη στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα Αναβάσεων. Γεγονός που έφερε στην Ελλάδα υψηλόβαθμα στελέχη της FIA. Οι οποίοι έλεγξαν όλη τη διαδικασία και τα στοιχεία του αγώνα.

Στην ομάδα Α ταχύτερος ήταν ο Μιχάλης Ευθυμίου με Ford Escort WRC. Ακολούθησαν ο Χρήστος Λάππας με Ford Fiesta R5 και ο Βασίλης Mπάτζανος με Citroen Saxo.

Στην ομάδα Ν, με 0,09 του δευτερολέπτου διαφορά τερμάτισαν τα δύο Mitsubishi Evo 9 των Μηνά Μπενή και Γιώργου Θανάση.

Στην κλάση Ν2 πρώτος ήταν ο ο Γιάννης Κακεπάκης, δεύτερος ο Παναγιώτης Σμυρναίος και τρίτος ο Ιωακείμ Θέος. Όλοι με Peugeot 106 s16.

Στην ομάδα Ε πρώτος ήταν ο Δαμασκηνός Ευθυμίου με Ford Escort RS Cosworth. Ακολούθησαν ο Ευάγγελος Τσιούρης με Renault Clio 2 και ο Ευστάθιος Καλκούνος με BMW M3.

Το μεγαλύτερο ενδιαφέρον, όπως αναμενόταν, συγκέντρωσε η κατηγορία Formula Saloon. Όπου κυριάρχησε με εντυπωσιακό χρόνο, ο ήδη πρωταθλητής Μάριος Ηλιόπουλος με Ford Fiesta.

Ο πρόεδρος της ΠΑΕ ΑΕΚ έκανε τον ταχύτερο χρόνο της ημέρας, αφήνοντας πίσω του τον Nikolay Zlatkov. Ο οποίος αντιμετώπισε και κάποια μηχανικά προβλήματα με το Audi Quattro S1. Τρίτος ήταν ο Παναγιώτης Παρθένης με Mitsubishi Evo 9.

Στα Ιστορικά ταχύτερος ήταν ο Παναγιώτης Ευθυμίου με BMW E30 DTM. Με δεύτερο τον Ηλία Τσαγγαράς με Opel Ascona και τρίτο τον Γεώργιο Γαβριηλίδη με Ford Escort Mk1 RS1600.

Τον αγώνα διοργάνωσε ο ΑΣΣΟΑΑ με την υποστήριξη και του Δήμου Άργους-Μυκηνών.

Δείτε εδώ τα αποτελέσματα της Ανάβασης Αχλαδόκαμπου 2024.

Φωτογραφίες: Photo R Press

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Μαραθώνιος Αθήνας 2026: Ποιοι δρόμοι κλείνουν, οι ώρες και οι εναλλακτικές διαδρομές

Μαραθώνιος Αθήνας 2026: Ποιοι δρόμοι κλείνουν, οι ώρες και οι εναλλακτικές διαδρομές

0
Μαραθώνιος Αθήνας 2026: Δείτε ποιοι δρόμοι κλείνουν, τις ώρες των κυκλοφοριακών ρυθμίσεων και τις εναλλακτικές διαδρομές για τους οδηγούς.
Νέο HONDA Prelude 2026 – υβριδικό sport coupe 184 PS.

HONDA Prelude: Επέστρεψε στην Ελλάδα με υβριδική τεχνολογία – Πόσο κοστίζει η μοναδική, «καυτή»...

0
Το νέο HONDA Prelude επιστρέφει έπειτα από 25 χρόνια με υβριδικό σύστημα 184 PS, τεχνολογία S+ Shift, σπορ χαρακτήρα και τιμή από 53.700 ευρώ.
: Αυτό είναι το νέο ηλεκτρικό όχημα που κινείται παντού και έχει αυτονομία 400 χλμ.

RENAULT Forefront Concept: Το νέο ηλεκτρικό όχημα πολλαπλών χρήσεων με αυτονομία 400 χλμ.

0
RENAULT, Forefront Concept, John Cockerill, ηλεκτρικά οχήματα, ηλεκτροκίνηση, τετρακίνηση, αυτόνομα οχήματα
BYD Doplhin G DMI-i: Ήρθε στην Ελλάδα με αυτονομία για πάνω από 1.000 χλμ. – Εκδόσεις και τιμές

BYD Doplhin G DMI-i: Ήρθε στην Ελλάδα με αυτονομία για πάνω από 1.000 χλμ....

0
To BYD Doplhin G DMI-i είναι το πρώτο Super Hybrid χάτσμπακ που έρχεται στην Ελλάδα. Δείτε τα χαρακτηριστικά, τις εκδόσεις και τις τιμές του.

Επιδότηση καυσίμων: Μέχρι πότε ισχύει η νέα παράταση – Πόσο μειώνεται η τιμή σε...

0
Παρατείνεται έως τις 15 Νοεμβρίου η επιδότηση καυσίμων. Πόσα λεπτά κερδίζουν οι οδηγοί σε βενζίνη, diesel και τι ισχύει για το πετρέλαιο θέρμανσης.     Η…καθιερωμένη πλέον,...
BAIC και ARCFOX έρχονται στην Ελλάδα: Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις και ποια είναι τα πρώτα μοντέλα

BAIC και ARCFOX έρχονται στην Ελλάδα: Πότε ξεκινούν οι πωλήσεις και ποια είναι τα...

0
Οι BAIC και ARCFOX έρχονται στην Ελλάδα μέσω της TeoMotors. Τα πρώτα SUV και ηλεκτρικά μοντέλα αναμένονται το 2027, με 11 νέες αφίξεις έως το 2028.
Δοκιμή GEELY Starray EM-i: Οδηγούμε το SUV με τους 262 ίππους και την αυτονομία που ξεπερνά τα 900 χλμ.

Δοκιμή GEELY Starray EM-i: Οδηγούμε το SUV με τους 262 ίππους και την αυτονομία...

0
Το GEELY Starray EM-i συνδυάζει 262 ίππους, αυτονομία πάνω από 900 χλμ. χλμ. και μεγάλους οικογενειακούς χώρους. Δείτε γιατί ξεχωρίζει το νέο plug-in hybrid SUV.
Kimi Antonelli: Το παιδί-θαύμα που…μετράει τα άστρα της Φόρμουλα 1

Kimi Antonelli: Το παιδί-θαύμα που…μετράει τα άστρα της Φόρμουλα 1

0
Η εντυπωσιακή ζωή του Kimi Antonelli: Τα πρώτα χρόνια στο karting, η οικογένειά του, η MERCEDES και η πορεία που τον έφερε στην κορυφή της Φόρμουλα 1.