Το BYD Atto 2 DM-i είναι το νέο plug-in hybrid compact SUV με κατανάλωση 1,8λτ./100 χλμ. αυτονομία 1.000 χλμ. και προηγμένη τεχνολογία Super Hybrid DM.
Η BYD συνεχίζει την ανοδική της πορεία στην ευρωπαϊκή αγορά, παρουσιάζοντας το νέο Atto 2 DM-i. Το οποίο έρχεται να εμπλουτίσει την γκάμα του Atto 2, το οποίο μέχρι τώρα ήταν αμιγώς ηλεκτρικό.
Μετά την επιτυχία του Seal U DM-i, το Att 2 DM-i αξιοποιεί την τεχνολογία Super Hybrid DM, προσφέροντας την αίσθηση ηλεκτρικής οδήγησης, αλλά με πραγματική συνολική αυτονομία έως 1.000 χιλιόμετρα. Καθιστώντας το ιδιαίτερα ελκυστικό για όσους θέλουν να κάνουν το βήμα προς την ηλεκτροκίνηση χωρίς το άγχος αυτονομίας.
To Atto 2 DM-i έρχεται να τοποθετηθεί δυναμικά στην απαιτητική κατηγορία των compact SUV. Έχει μήκος 4.33 μ. και πλάτος 1.83 μ, ενώ το μακρύ μεταξόνιο των 2.62 μ. ενισχύει την ευρυχωρία. Αισθητικά ξεχωρίζουν τα full-LED φωτιστικά σώματα, ενώ ιδιαίτερο στοιχείο αποτελεί η φωτεινή πίσω μπάρα που συνδέει τα χαρακτηριστικά φώτα «κινέζικου κόμβου» τα οποία έχουν το σχήμα του αριθμού 8.
Super Hybrid DM
Η τεχνολογία Super Hybrid DM του Atto 2 DM-i βασίζεται σε πολλές αποκλειστικές καινοτομίες της BYD. Όπως δύο πολύστροφους ηλεκτροκινητήρες με ενσωματωμένη μονάδα διαχείρισης, Blade Battery και ειδικά σχεδιασμένο βενζινοκινητήρα Xiaoyun 1,5 λίτρων με 98 ίππους και θερμική απόδοση 43,04%.
Υπάρχουν δύο προγράμματα κίνησης. Το ηλεκτρικό (EV), όπου οι τροχοί κινούνται αποκλειστικά από τον ηλεκτροκινητήρα και το υβριδικό (HEV), όπου ο βενζινοκινητήρας φορτίζει την μπαταρία και τροφοδοτεί τον ηλεκτροκινητήρα μέσω ενός μετατροπέα. Προσδίδοντας στο όχημα την άμεση απόκριση ενός αμιγώς ηλεκτρικού αυτοκινήτου. Όταν απαιτείται επιπλέον ισχύς, το υβριδικό πρόγραμμα μπορεί να περάσει από σειριακή σε παράλληλη λειτουργία, συνδυάζοντας την ισχύ του βενζινοκινητήρα με αυτήν του ηλεκτροκινητήρα.
Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις. Η Αctive με μπαταρία 7,8 kWh, ισχύ 166 ίππους και ηλεκτρική αυτονομία 40 χλμ. και η Boost. Με μπαταρία 18,0 kWh, 212 ίππους και αμιγώς ηλεκτρική αυτονομία για 90 χλμ. Το Atto 2 DM-i Boost μπορεί να επιταχύνει από 0 έως 100 χλμ./ώρα σε 7,5 δευτερόλεπτα, (το Active σε 9,1΄΄) ενώ η τελική ταχύτητα φτάνει τα 180 χλμ./ώρα. Θα υπάρχουν δύο εκδόσεις
Σε κάθε περίπτωση, η κατανάλωση παραμένει εντυπωσιακά χαμηλή, στα 1,8λτ./100χλμ., ενώ η συνολική αυτονομία φτάνει έως 1.000 χλμ.
Όπως και το αμιγώς ηλεκτρικό Atto 2, έτσι και το DM-i, στο εσωτερικό του διαθέτει ποιοτικά υλικά, επίπεδο δάπεδο, άφθονους χώρους και οθόνη αφής 12,8 ιντσών με νέο σύστημα infotainment και φωνητικό έλεγχο με Generative AI. Οι εκδόσεις Boost διαθέτουν πανοραμική οροφή και επιπλέον στοιχεία άνεσης, ενώ ο χώρος αποσκευών των 425 λίτρων καλύπτει τις ανάγκες μιας
Το νέο BYD Atto 2 DM-i θα κυκλοφορήσει στην Ευρώπη στις αρχές του 2026, συνοδευόμενο από 6 χρόνια εργοστασιακή εγγύηση και 8 χρόνια κάλυψη για μπαταρία και σύστημα κίνησης.





























