Auto Summit Parnassos: Τα αυτοκίνητα που δοκιμάζονται στα 1.771 μέτρα υψόμετρο

Κοινοποίησε το άρθρο

Στο Auto Summit του Παρνασσού μπορείτε να δείτε αυτοκίνητα διαφορετικών κατηγοριών να δοκιμάζονται στο χιονισμένο τοπίο, ενώ φεύγοντας μπορεί να κερδίσετε και ένα Σαββατοκύριακο στην Αράχωβα.

 

 

Ο χειμώνας έχει έρθει πλέον στην Ελλάδα, τα βουνά…άσπρισαν και αποτελούν ιδανικό προορισμό για αποδράσεις. Ειδικά στο Χιονοδρομικό Κέντρο Παρνασσού, τον κορυφαίο χιονοδρομικό προορισμό της χώρας, υπάρχει ένας ακόμα λόγος για να τον επισκεφτούμε. Γιατί σε υψόμετρο 1.771 μέτρων, σε ένα «αλπικό» περιβάλλον πραγματοποιείται το πρώτο open-air car show στη χώρα μας.

Μέσα σε ένα επιβλητικό, χιονισμένο τοπίο, το Auto Summit απομακρύνεται από τη λογική της κλασικής έκθεσης. Δεν πρόκειται για ένα ακόμα showroom. Πρόκειται για μια εμπειρία γνωριμίας μοναδικών αυτοκινήτων σε ένα ειδικό περιβάλλον.

Για πρώτη φορά, αυτοκίνητα παρουσιάζονται σε συνθήκες που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές προκλήσεις της οδήγησης. Δηλαδή μεγάλο υψόμετρο, χαμηλές θερμοκρασίες και απαιτητικό περιβάλλον. Το βουνό γίνεται μέρος της εμπειρίας και ενισχύει ένα ισχυρό μήνυμα: αυτά είναι τα αυτοκίνητα που φτάνουν στην κορυφή.

Η εγκατάσταση φιλοξενεί επιλεγμένα μοντέλα που εκπροσωπούν διαφορετικές φιλοσοφίες σύγχρονης μετακίνησης. Πρόκειται για τα SUZUKI Vitara, MINI Countryman, BMW X5 50e, ZEEKR 7X και MAXUS T60.

Από την προηγμένη ηλεκτροκίνηση και την plug-in hybrid τεχνολογία έως τα SUV και pick-up που ξεχωρίζουν για την αντοχή και την ευελιξία τους, κάθε όχημα τοποθετείται σε ένα περιβάλλον που αναδεικνύει τον χαρακτήρα και τις δυνατότητές του.

Στο Auto Summit του Παρνασσού, οι επισκέπτες δεν βλέπουν απλώς τα αυτοκίνητα. Αλλά μπορούν να παρατηρήσουν πώς ανταποκρίνονται στις ιδιαίτερα απαιτητικές συνθήκες. Παράλληλα συμμετέχουν σε κληρώσεις διεκδικώντας δωρεάν weekends στην Αράχωβα με το αγαπημένο τους αυτοκίνητο.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Ράλι Ντακάρ 2027: Αλλάζει χώρα ο αγώνας – Πού θα διεξαχθεί, πότε επιστρέφει στη...

0
Το Ράλι Ντακάρ 2027 δεν θα διεξαχθεί στη Σαουδική Αραβία. Η διοργάνωση μεταφέρεται σε άλλη χώρα, ενώ το Βασίλειο θα φιλοξενήσει τον αγώνα το 2028.
FIAT Multiplina: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3 μέτρων που χωράει 4 επιβάτες!

FIAT Multiplina: Το ηλεκτρικό αυτοκίνητο των 3 μέτρων που χωράει 4 επιβάτες!

0
Το FIAT Multiplina είναι ένα ηλεκτρικό τετραθέσιο concept μήκους 3,04 μέτρων. Δείτε τη σχεδίαση, τις διαστάσεις και τη σύνδεσή του με το ιστορικό FIAT 600 Multipla.
Απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων την 28η Οκτωβρίου 2026

28η Οκτωβρίου 2026: Πού απαγορεύεται η κυκλοφορία φορτηγών – Όλες οι ώρες και οι...

0
28η Οκτωβρίου 2026: Δείτε πότε ισχύει η απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω των 3,5 τόνων, σε ποιους δρόμους και ποια οχήματα εξαιρούνται.
Αυτοκινητοβιομηχανία: Πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη – Πώς αλλάζει ο κλάδος

Αυτοκινητοβιομηχανία: Πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην Ευρώπη – Πώς αλλάζει ο κλάδος

0
Πάνω από 6 εκατομμύρια εργαζόμενοι στην ευρωπαϊκή αυτοκινητοβιομηχανία. Πώς ηλεκτροκίνηση, Κίνα και ψηφιοποίηση αλλάζουν τις θέσεις εργασίας.

LEPAS Aura: Το concept car με την…αύρα της λεοπάρδαλης (video)

0
Η LEPAS παρουσιάζει το Aura, ένα εντυπωσιακό concept car με σχεδίαση εμπνευσμένη από τη λεοπάρδαλη, νέα φωτιστικά σώματα και τρία χρώματα.
Η iCAUR έρχεται στην Ελλάδα – Πρεμιέρα για το V27 με 456 ίππους και αυτονομία 900 χλμ.

Η iCAUR έρχεται στην Ελλάδα – Πρεμιέρα για το V27 με 456 ίππους και...

0
Η iCAUR εισέρχεται στην ελληνική αγορά μέσω του Ομίλου Emil Frey. Πρώτο μοντέλο το V27 REEV, με ηλεκτρική κίνηση και συνολική αυτονομία άνω των 900 χλμ.
INEOS Grenadier: Το σκληροτράχηλο 4x4 με κινητήρες BMW έρχεται στην Ελλάδα

INEOS Grenadier: Το σκληροτράχηλο 4×4 με κινητήρες BMW έρχεται στην Ελλάδα

0
Το INEOS Grenadier Station Wagon έρχεται στην Ελλάδα από την GA Motors. Δείτε τους κινητήρες BMW, τις δυνατότητες 4x4 και τα τεχνικά χαρακτηριστικά του.

Νέο HYUNDAI Tucson: Με 292 ίππους, αυτονομία 81 χλμ. και εντυπωσιακή έκδοση N Line

0
Το νέο HYUNDAI Tucson έρχεται στην Ευρώπη με έως 292 ίππους, ηλεκτρική αυτονομία 81 χλμ., τεχνολογία νέας γενιάς και σπορ έκδοση N Line.