Alfa Romeo Tonale: Στον δρόμο τα πρώτα πρωτότυπα δοκιμών

Κοινοποίησε το άρθρο

Η διαδικασία ανάπτυξης της νέας Alfa Romeo Tonale συνεχίζεται.  Μέσω της Stellantis, ο κατασκευαστής αυτοκινήτων με έδρα το Arese βρίσκεται σε κινητικότητα και το έργο θα φανεί  τις επόμενες εβδομάδες.  Με αυτόν τον τρόπο, η μάρκα θα είναι σε θέση να ανακτήσει μεγάλο μέρος του χαμένου εδάφους στην Ευρώπη.

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η γκάμα θα περιλαμβάνει επίσης και μία αμιγώς ηλεκτρική έκδοση

Τις τελευταίες εβδομάδες, εμφανίστηκαν αρκετές φήμες για την πολυαναμενόμενη Tonale, συμπεριλαμβανομένης πιθανής καθυστέρησης στην έναρξη της παραγωγής.  Τούτου λεχθέντος, η Motor1.com κατέγραψε ένα πλήρως μεταμφιεσμένο πρωτότυπο του νέου συμπαγούς SUV Alfa σε ευρεία διάρκεια.

Συγκεκριμένα, το SUV εντοπίστηκε σε ανοιχτό δρόμο προσβάσιμο για το κοινό κοντά στο Τορίνο.  Αυτή η παρατήρηση επιβεβαιώνει ότι η Alfa Romeo συνεχίζει να εργάζεται σε αυτό το μοντέλο, το οποίο αναμφίβολα θα διαδραματίσει ηγετικό ρόλο στο μέλλον της αυτοκινητοβιομηχανίας του Μιλάνου.

Όπως αναφέρθηκε προηγουμένως, δυστυχώς το δοκιμαστικό αυτοκίνητο ήταν καλυμμένο με βαρύ καμουφλάζ, οπότε δεν έχουμε την ευκαιρία να εκτιμήσουμε την εμφάνισή του.  Ωστόσο, γνωρίζουμε ήδη τις αναλογίες του χάρη στο πρωτότυπο του Αλεξάνδρου Λιώκη που παρουσιάστηκε πριν από μερικά χρόνια.

Στην γκάμα, η Tonale θα τοποθετηθεί κάτω από την Stelvio με τις συμπαγείς διαστάσεις του και ως εκ τούτου θα είναι ο πρωταγωνιστής στην κατηγορία C. Η μάρκα του Arese θα πρέπει να αντιμετωπίσει πολύ σημαντικούς αντιπάλους σε αυτό το τμήμα της αγοράς.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει εκτός από τα θερμικά σύνολα και ηλεκτροκινητήρες, συμπεριλαμβανομένου ενός νέου τετρακύλινδρου βενζινοκινητήρα 1,5 λίτρων MultiAir που θα προσφέρεται σε διαφορετικά επίπεδα ισχύος.

Η διαθεσιμότητα ενός βενζινοκινητήρα 2 λίτρων με ήπια υβριδική τεχνολογία με ισχύ άνω των 300 hp και σε συνδυασμό με αυτόματο κιβώτιο ταχυτήτων είναι επίσης πιθανή.

Θα διατίθεται επίσης μια επαναφορτιζόμενη υβριδική έκδοση (plug-in) με απόδοση περίπου 250 ίππων και τετρακίνηση.

Προς το παρόν δεν έχουμε πληροφορίες για την αυτονομία σε μία 100% ηλεκτρική έκδοση.  Τέλος, το ντεμπούτο της νέας Alfa Romeo Tonale αναμένεται στα τέλη του επόμενου έτους ως μοντέλο έτους 2022.

φωτογραφίες: motor1