Νέο Audi Q5: Με ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα !

Κοινοποίησε το άρθρο

Το Audi Q5 είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα στην κατηγορία των premium SUV μεσαίου μεγέθους, στις ευρωπαϊκές αγορές. Πλέον, το νέο Q5 που θα κυκλοφορήσει το τελευταίο τρίμηνο του έτους, συνδυάζει ακόμα πιο σπορ χαρακτήρα, με όλα τα πλεονεκτήματα ενός σύγχρονου SUV.

Ο ανανεωμένος εξωτερικός σχεδιασμός δίνει έμφαση στην ταυτότητα “Q” ενώ στην κορυφή της γκάμας των κινητήριων συστημάτων βρίσκεται ένα ιδιαίτερα ισχυρό και αποδοτικό υβριδικό σύνολο με πετρελαιοκινητήρα.
Παράλληλα, το μοντέλο διαθέτει μια ευρεία γκάμα συστημάτων ψυχαγωγίας και ενημέρωσης ενώ είναι πλήρως εξοπλισμένο με τα πιο σύγχρονα συστήματα ασφάλειας και υποβοήθησης οδηγού. Τέλος, ξεχωρίζει καθώς διαθέτει οπίσθιο φωτισμό με ψηφιακή τεχνολογία OLED, μία παγκόσμια πρωτιά για την Audi.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 1ο τρίμηνο του 2024

Η ανοδική πορεία τη αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα συνεχίζεται. Αν και τον Μάρτιο σημειώθηκε μείωση των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών. Μικρομεσαία και SUV επιλέγουν οι...

Ράλι Στερεάς Ελλάδας 2024

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος ξεκίνησε από την...Στερεά Ελλάδα με τους Σωκράτη Τσολακίδη-Γιώργο Πολυζώη να φτάνουν τελικά στη νίκη και τα αυτοκίνητα της κατηγορίας...

Η ALFA ROMEO Milano αλλάζει όνομα!

Η ALFA ROMEO αναγκάζεται να μετονομάσει τη πολυσυζητημένη Milano μετά από έντονες αντιδράσεις στην Ιταλία. Και το νέο όνομα αυτής: Junior   Η πολυαναμενόμενη Milano έφερε...

Οι σχεδιαστές της Audi τόνισαν περαιτέρω  αυτόν τον χαρακτήρα με μια σειρά από ξεχωριστές λεπτομέρειες. Επεμβάσεις στο οκταγωνικό Singleframe, τους πλαϊνούς αεραγωγούς, νέα υπογραφή στα φώτα ημέρας, στο επάνω τμήμα των προβολέων LED. Πιο ανάλαφρη εμφάνιση στο πλάι, με μεγαλύτερη απόσταση από το έδαφος, νέο συνδετικό στοιχείο μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων πίσω και νέος διαχύτης με οριζόντιο σπόιλερ.

Στο εσωτερικό, οι σχεδιαστικές γραμμές αναπτύσσονται οριζόντια, προσθέτοντας ελαφρότητα, δίνοντας έμφαση στο πλάτος. Το κάτω και το πάνω τμήμα του ταμπλό αποτελούν ξεχωριστές ενότητες, ενώ ξεχωρίζει η νέα ανεξάρτητη οθόνη αφής MMI με ακουστική ανάδραση.

Στα 4,68 μέτρα, το νέο Audi Q5 είναι πλέον 19 χιλιοστά μακρύτερο – λόγω κυρίως των μεγαλύτερων προφυλακτήρων του. Το πλάτος του 1,89 μέτρων (εκτός καθρεπτών) και το ύψος 1,66 μέτρων  παραμένουν αμετάβλητα. Το μεταξόνιο των 2,82 μέτρων εξασφαλίζει εσωτερική ευρυχωρία. Προαιρετικά, η δεύτερη σειρά καθισμάτων είναι συρόμενη, με τις πλάτες επίσης να ρυθμίζονται.

Το νέο μοντέλο αρχικά λανσάρεται στην Ευρώπη στην έκδοση Q5 40 TDI. Ο δίλιτρος τετρακύλινδρος πετρελαιοκινητήρας παράγει 204 PS (150 kW) και ροπή 400 Nm. Ο στροφαλοθάλαμος αλουμινίου ζυγίζει περίπου 20 κιλά λιγότερο από αυτόν του προηγούμενου κινητήρα, ενώ ο στροφαλοφόρος άξονας είναι και αυτός περίπου 2,5 κιλά ελαφρύτερος.

Το ήπιο υβριδικό σύστημα (MHEV) των 12 Volt συμβάλλει στη χαμηλή κατανάλωση καυσίμου. Ένας εκκινητής/γεννήτρια με ιμάντα τροφοδοτεί το ηλεκτρικό σύστημα του οχήματος, το οποίο ενσωματώνει μια συμπαγή μπαταρία ιόντων λιθίου. Η ενέργεια πέδησης ανακτάται και αποθηκεύεται στη μπαταρία.