AUDI Q8: Τεχνολογική αναβάθμιση – Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

 

 

Το Q8, η ναυαρχίδα της οικογένειας Q της AUDI, ανανεώθηκε διακριτικά, έχοντας πλουσιότερο ψηφιακό εξοπλισμό, αλλά και πιο σπορ πινελιές.

 

Το Q8 είναι ένα σπορ, SUV Coupe που διακρίνεται από τις «καθαρές» γραμμές του, τις μεγάλες επιφάνειες και τους άφθονους χώρους.
Διαθέτει κοντούς προβόλους και μακρύ μεταξόνιο, ενώ η μάσκα Audi Singleframe με οκταγωνική σχεδίαση, έχει πλέον κάθετα στοιχεία. Είναι διατεταγμένα σε σχήμα δακρύου στο εξωτερικό της βάσης και έχουν σχεδιαστεί σε σχήμα L στο εξωτερικό πακέτο S line και στο SQ8 TFSI των 507 ίππων.

Ο χρωματικός συνδυασμός διαθέτει τα προαιρετικά πακέτα Black και Black Plus, με κομψές πινελιές στο εξωτερικό γύρω από τη μάσκα με το γυαλιστερό μαύρο φινίρισμα, διακοσμητικές λωρίδες στα πλευρικά παράθυρα καθώς και περιμετρικά του μπροστινού και του πίσω προφυλακτήρα.
Υπάρχουν ακόμα νέες τονισμένες εισαγωγές αέρα και νέο σύστημα εξαγωγής καυσαερίων με σπορ απολήξεις εξάτμισης.

Οι προβολείς με τεχνολογία HD Matrix LED και πρόσθετο φως laser (λειτουργούν με 24 λυχνίες LED και μια δίοδο λέιζερ ) διαθέτουν και ψηφιακό φως πορείας ημέρας, το οποίο βρίσκεται στην επάνω οριζόντια πλευρά. Διαθέσιμα για πρώτη φορά στο Q8 είναι τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED. Τα οποία…ενώνονται από μια φωτεινή λωρίδα LED, μαζί με το γυαλιστερό μαύρο ένθετο και τους ενσωματωμένους κύκλους της φίρμας.

Στο Q8 βλέπουμε και τη νέα εταιρική ταυτότητα της AUDI. Πρόκειται για τους δισδιάστατους κύκλους, που έκαναν την πρώτη τους εμφάνιση στο Q8 e-tron και αντί για χρώμιο, διαθέτουν λευκό και μαύρο χρώμα.

Όπως στα AUDI A8 και Q5, τα ψηφιακά πίσω φώτα OLED διαθέτουν, αναγνώριση εγγύτητας, η οποία λειτουργεί μαζί με τα συστήματα υποβοήθησης. Όταν οχήματα πλησιάζουν από πίσω ένα σταματημένο Q8 σε απόσταση μικρότερη των δύο μέτρων, οι εγκέφαλοι ενεργοποιούν όλα τα ψηφιακά τμήματα OLED. Πρόσθετες λειτουργίες περιλαμβάνουν τα δυναμικά φλας και διάφορες ακολουθίες φωτισμού Coming και Leaving Home.

Το ανανεωμένο Q διαθέτει και νέα γκάμα εξοπλισμού. Οι ραφές στην ταπετσαρία των καθισμάτων στο βασικό μοντέλο περιλαμβάνονται πλέον στον βασικό εξοπλισμό σε γκρι χρωματική αντίθεση.

Μπορεί να γίνει επιλογή ανάμεσα σε εννέα διακοσμητικά ένθετα. Επιπρόσθετα στις διαθέσιμες επιλογές όσον αφορά στον εξοπλισμό υπάρχουν τα εξής: Ξύλο Eschenmaser ασημί φυσικό για το βασικό μοντέλο, carbon με ραβδώσεις ματ και ματ βουρτσισμένο αλουμίνιο με ασημί λεπτομέρειες για το Q8 με το σπορ πακέτο S line.

Υπάρχουν και τρία νέα μεταλλικά εξωτερικά χρώματα. Τα προερχόμενα από την Audi Sport, χρυσό Sakhir, μπλε Ascari και κόκκινο Chili. Η γκάμα των ζαντών προσφέρει τη δυνατότητα επιλογής ανάμεσα σε πέντε νέα σχέδια, με διαστάσεις 21 έως 23 ίντσες.

Νέες δυνατότητες υπάρχουν και στο εσωτερικό, με τους επιβάτες του Q8 να μπορούν να χρησιμοποιούν εφαρμογές από εξωτερικούς παρόχους (π.χ. Spotify ή Amazon music).

Οι τακτικές ενημερώσεις λογισμικού και μια διαρκώς διευρυνόμενη γκάμα εφαρμογών προσφέρουν ακόμα περισσότερη εξατομίκευση του συστήματος Infotainment. Ένα κατάστημα με μία, ειδική για την εκάστοτε αγορά, γκάμα εφαρμογών διευρύνει την αρθρωτή πλατφόρμα Infotainment τρίτης γενιάς (MIB 3).

Όσον αφορά στα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, ειδικά η προβολή περιβάλλοντος έχει αναβαθμιστεί σημαντικά. Το Audi virtual cockpit προβάλει μια προειδοποίηση αλλαγής λωρίδας, προειδοποίηση απόστασης από άλλους χρήστες του δρόμου, υποβοήθηση σε διασταυρώσεις και πληροφορίες για φωτεινούς σηματοδότες online σε ποιότητα full HD.

Το ανανεωμένο AUDI Q8 είναι διαθέσιμο στην Ελλάδα. Οι τιμές του Q8 55 TFSI Hybrid quattro tiptronic των 340 ίππων ξεκινούν από 114.900 ευρώ και του Q8 50 TDI Hybrid quattro tiptronic των 286 ίππων, από 111.900 ευρώ.

 

Τις τιμές όλων των AUDI μπορείτε να δείτε εδώ.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Πότε περνούν από τεχνικό έλεγχο τα καινούργια οχήματα – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...