Audi SQ2: SUV που κάνει 0-100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα

Κοινοποίησε το άρθρο
AUDI SQ2

Η Audi ανανεώνει το SQ2 και το αποτέλεσμα είναι ένα μοντέλο ακόμα πιο ισχυρό και σπορ, με την compact φόρμα του πάντα ελκυστική και σύγχρονη, χάρη σε νέες, φρέσκιες πινελιές από το τμήμα design, με επανασχεδιασμένους προβολείς και προφυλακτήρες.

Παράλληλα, νέες υπηρεσίες Audi connect και νέα συστήματα υποβοήθησης κάνουν την οδήγηση του SQ2 ακόμα πιο άνετη και διασκεδαστική. Την ίδια στιγμή, ο 2.0 TFSI με 300 PS (221 kW) επιταχύνει το SQ2 από 0 σε 100 χλμ./ώρα σε 4,9 δευτερόλεπτα.

Χάρη στην τετρακίνηση quattro και την ανάρτηση S sport, η ισχύς περνά ομαλά στο δρόμο, με την τελική ταχύτητα στα 250 χλμ./ώρα και μέση κατανάλωση καυσίμου μόλις 7,7 λίτρα/100 χλμ..

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

BMW M4 CS : Από τις πίστες στους δρόμους (video)

H BMW M4 CS ένα καθαρόαιμο σπορ μοντέλο με αγωνιστικά γονίδια. Το οποίο μπορεί να εξυπηρετεί τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης, αλλά και να προσφέρει...

VIDEO : LOTUS Elise με κινητήρα V8 από Hayabusa ανεβαίνει στο ευρωπαϊκό “Pikes Peak”

Δείτε μια LOTUS Elise με κινητήρα 430 ίππων προερχόμενο από SUZUKI Hayabusa, στη μεγαλύτερη και πιο συναρπαστική ανάβαση της Ευρώπης       Η ανάβαση από το Τρέντο...

Κ.Τ.Ε.Ο. : Ποια οχήματα περνούν από τεχνικό έλεγχο το 2024 – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

Ο υπερτροφοδοτούμενος τετρακύλινδρος 2.0 TFSI των 1.984 κ.εκ. και των 300 PS είναι ένας σπορ κινητήρας που απαντάται σε πολλά μοντέλα Audi. Στο νέο SQ2 αποδίδει σταθερή ροπή 400 Nm σε ένα ευρύ φάσμα μεταξύ 2.000 και 5.300 σ.α.λ..

Έχει εξαιρετική απόκριση γκαζιού, με τον ήχο του να γεμίζει όσο αυξάνεται η ταχύτητα, κάτι που εν μέρει οφείλεται και στα πτερύγια του συστήματος εξάτμισης.

Το σύστημα Audi Valvelift (AVS) αλλάζει τη διαδρομή των βαλβίδων εξόδου μεταξύ δύο επιπέδων ανάλογα με τις ανάγκες, βελτιστοποιώντας τον κύκλο φόρτισης στο χαμηλότερο εύρος στροφών, με την βελτιωμένη ροή καυσαερίων στον υπερσυμπιεστή να οδηγεί σε ευέλικτη απόκριση και ισχυρή συσσώρευση ροπής.

Η εξελιγμένη θερμική διαχείριση ελέγχει τη ροή του ψυκτικού και η πολλαπλή εξαγωγής ενσωματωμένη στην κυλινδροκεφαλή βοηθά τον κινητήρα να ζεσταθεί γρήγορα, πράγμα που επιτρέπει την ενεργοποίηση της μετεπεξεργασίας των καυσαερίων πιο νωρίς. Περιττό να αναφερθεί ότι το Audi SQ2 συμμορφώνεται με τα όρια του νέου προτύπου εκπομπών Euro 6 AP.

Το 7-τάχυτο S tronic είναι στάνταρ στο SQ2. Οι πρώτες σχέσεις είναι σχετικά κοντές, με σπορ προσανατολισμό, ενώ η έβδομη ταχύτητα είναι μακριά για μείωση της κατανάλωσης. Το γρήγορο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη λειτουργεί στις θέσεις D ή S, ή το χειρίζεται ο ίδιος ο οδηγός. Εάν το Audi drive select είναι σε λειτουργία “Efficiency”, ο συμπλέκτης αποσυνδέεται κατά τον ελεύθερο τροχασμό, επιτρέποντας στο σπορ SUV να ρολάρει ελεύθερα.

Η τετρακίνηση quattro παρέχει στο ανανεωμένο Audi SQ2 ένα δυναμικό χαρακτήρα, με μέγιστο έλεγχο και αξιοπιστία σε οδήγηση σε επιφάνεια χαμηλής τριβής. Ένας ηλεκτροϋδραυλικός πολύδισκος συμπλέκτης τελευταίας γενιάς, περίπου ένα κιλό ελαφρύτερος από τον προηγούμενο, διαθέτει πολλές βελτιώσεις, για παράδειγμα στα ρουλεμάν και την τροφοδοσία λαδιού, που αυξάνουν την αποδοτικότητά του.

Κατανέμει την ροπή ομαλά μεταξύ των αξόνων. Εάν οι μπροστινοί τροχοί χάσουν την πρόσφυση, η ροπή ανακατευθύνεται πλήρως προς τα πίσω μέσα σε λίγα χιλιοστά του δευτερολέπτου.

Η ανάρτηση S sport του Audi SQ2 χαμηλώνει το αυτοκίνητο κατά 20 χιλιοστά. Το στάνταρ προοδευτικό τιμόνι είναι σχεδιασμένο με τέτοιο τρόπο ώστε ο λόγος διεύθυνσής του να γίνεται πιο άμεσος καθώς αυξάνεται η γωνία στρέψης. Αυτό κάνει το SQ2 ακόμα πιο ευέλικτο σε αστική κίνηση και σε σφιχτές καμπύλες.

Το νέο Audi SQ2 αναμένεται στην Ελλάδα το πρώτο τρίμηνο του 2021, με τις προτεινόμενες τιμές λιανικής να ανακοινώνονται λίγο πριν την έναρξη πωλήσεων του μοντέλου στη χώρα μας.