Η BMW X1 ανανεώνεται

 

Η BMW X1 ανανεώνεται και γίνεται ακόμα πιο ελκυστική. Το μυστικό της ακαταμάχητης γοητείας της είναι οι έξυπνες στιλιστικές παρεμβάσεις, το υψηλό επίπεδο ευελιξίας και ο άφθονος προηγμένος εξοπλισμός. Κάτω από το καπό, ισχυροί και ταυτόχρονα αποδοτικοί τρικύλινδροι και τετρακύλινδροι κινητήρες BMW TwinPower Turbo και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive προϊδεάζουν για την σπορ οδηγική απόλαυση που υπόσχεται η νέα X1.

 

Σχεδίαση εντυπωσιακή και σπορ .
Η ήδη υπάρχουσα BMW X1, αφότου λανσαρίστηκε, δεν σταμάτησε να γοητεύει τους πελάτες της με την ξεχωριστή της σχεδίαση. Τώρα, μετά την αναβάθμιση, το compact SAV αποκτά ακόμα πιο ελκυστική εμφάνιση.

Η νέα εμφάνιση της X1 είναι άμεσα αναγνωρίσιμη, με έντονες αλλαγές στο εμπρός και πίσω τμήμα. Κάθε έκδοση του μοντέλου – από τη βασική BMW X1 μέχρι τις xLine, Sport Line και M Sport – υιοθετεί τη δική της, μοναδική εμφάνιση προσαρμοσμένη με ακρίβεια στο προφίλ του χαρακτήρα της. Η BMW X1 M Sport έχει αθλητική εμφάνιση, χάρη στη χαμηλωμένη ανάρτηση M Sport, τον εκτεταμένο διάκοσμο BMW Individual High-gloss Shadow Line (διαθέσιμο από 11/19) και το πακέτο M Aerodynamics.

Η νέα BMW X1 αποπνέει μία πιο δυναμική, επιβλητική αύρα, κυρίως στο εμπρός τμήμα. Εδώ, η μεγαλύτερη μάσκα BMW – τα ‘νεφρά’ συγχωνεύονται τώρα στο κέντρο – συνδέεται με τους νέους προβολείς Adaptive LED με ακόμα πιο αιχμηρή σχεδίαση και με έναν προφυλακτήρα με ενσωματωμένους προβολείς ομίχλης LED και μεγαλύτερους αεραγωγούς. Στο πίσω τμήμα της X1 επίσης δίνουν το παρών νέα στιλιστικά χαρακτηριστικά. Για παράδειγμα, το νέο ένθετο στην πίσω ποδιά που είναι βαμμένη στο χρώμα του αμαξώματος υιοθετεί το κύριο χρώμα του αυτοκινήτου. Αυτό το νέο στοιχείο περιλαμβάνεται στάνταρ και χαρίζει στο πίσω τμήμα της BMW X1 ακόμα πιο έντονη αίσθηση κομψότητας και συνοχής.

 

Οδηγική εμπειρία: άφθονη ισχύς, μειωμένη κατανάλωση.
Η αναβάθμιση αυτή ήταν επίσης άσκηση για τη διασφάλιση του μέλλοντος της BMW X1, όλοι οι κινητήρες της – βενζίνης και diesel – συμμορφώνονται με το πρότυπο εκπομπών ρύπων EU6d‑temp, ενώ οι BMW X1 sDrive16d και BMW X1 xDrive25d ήδη πληρούν τις προδιαγραφές EU6d. Η ισχύς που παράγεται από τους αποδοτικούς αλλά σπορ, τρικύλιδρους και τετρακύλινδρους κινητήρες μεταφράζεται – μέσω του συστήματος τετρακίνησης BMW xDrive ή μιας προηγμένης διάταξης εμπρόσθιας κίνησης, ανάλογα με την έκδοση – σε δυναμικές επιδόσεις στο δρόμο και σε ανώτερη οδηγική απόλαυση στο χώμα.

Η BMW X1 sDrive16d, που διατίθεται είτε με μηχανικό εξατάχυτο κιβώτιο ή με επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, είναι ιδιαίτερα αποδοτική. Στην πρώτη περίπτωση, η κατανάλωση του μοντέλου 85 kW (116 hp) στο μικτό κύκλο είναι μόλις 4,4 – 4,1 l/100 km, ενώ οι εκπομπές CO2 κυμαίνονται μεταξύ 116 και 107 g/km*. Με το επτατάχυτο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη, οι αντίστοιχες τιμές είναι 4,4 – 4,2 l/100 km και 116 – 109 g CO2/km.*

Ειδικότητα στις σπορ επιδόσεις έχει η BMW X1 xDrive25d (κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο: 5,2 – 4,9 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο: 136 – 128 g/km*), που αποδίδει μέγιστη ισχύ 170 kW (231 hp) και ροπή 450 Nm. Ανεξαρτήτως συνθηκών, η xDrive25d προσφέρει τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW. Επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε μόλις 6,6 δλ.

Η BMW X1 xDrive25i είναι ένα από τα κορυφαία μοντέλα της γκάμας σε επίπεδο δυναμικής συμπεριφοράς. Ο κινητήρας 170 kW (231 hp) συνεργάζεται με το εξαιρετικά ακριβές οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic για απολαυστικές επιταχύνσεις. Είναι η επιτομή των σπορ ικανοτήτων που χαρακτηρίζουν όλα τα μοντέλα BMW X1. Η X1 xDrive25i επιταχύνει από 0 στα 100 km/h, σε μόλις 6,5 δλ. Η κατανάλωση καυσίμου στο μικτό κύκλο είναι 6,8 – 6,3 l/100 km, εκπομπές CO2 στο μικτό κύκλο είναι 155 – 144 g/km*.

Η αναβαθμισμένη γκάμα της BMW X1 περιλαμβάνει τώρα 16 συνδυασμούς κινητήρων/κιβωτίων, ώστε όλοι οι πελάτες να έχουν πληθώρα επιλογών.