Δοκιμές Euro NCAP: πέντε αστέρια για τη νέα BMW Σειρά 3

Κοινοποίησε το άρθρο

Η νέα BMW Σειρά 3 θέτει νέα πρότυπα δυναμικής συμπεριφοράς, ελκυστικής εμφάνισης και προηγμένης τεχνολογίας στους τομείς ελέγχου/λειτουργίας, υποστήριξης οδηγού και συνδεσιμότητας. Τα νέα μοντέλα της BMW Σειράς 3 Sedan και Touring βρίσκονται στην κορυφή της κατηγορίας τους και στον τομέα της ασφάλειας.

Η τελευταία γενιά της Σειράς 3 απέσπασε πέντε αστέρια στα τελευταία crash tests του Euro NCAP (New Car Assessment Programme). Επιπλέον, έφερε το καλύτερο αποτέλεσμα στην προστασία ενηλίκων επιβατών που έχει πετύχει ποτέ ένα “μεγάλο οικογενειακό αυτοκίνητο” (μεσαίο μοντέλο) υπό το νέο, πιο απαιτητικό καθεστώς δοκιμών του Euro NCAP. Η BMW Σειρά 3 κατέγραψε επίσης εξαιρετικά αποτελέσματα στην προστασία παιδιών, στην προστασία ευάλωτων χρηστών των δρόμων (π.χ. πεζών) και στον στάνταρ εξοπλισμό ασφάλειας.

 

Στις δοκιμές Euro NCAP της νέας BMW Σειράς 3, ο κλωβός ασφαλείας επιβατών από αλουμίνιο/ατσάλι υψηλής αντοχής  αποδείχτηκε άκρως ανθεκτικός – τόσο στις εμπρόσθιες και πλευρικές συγκρούσεις όσο και στις πλάγιες συγκρούσεις με στύλο. Σε μία εμπρόσθια  σύγκρουση, οι δυνάμεις που επενεργούν στο όχημα διοχετεύονται μέσω πολλαπλών διαδρομών απόσβεσης φορτίου στη διάταξη του πατώματος, στο πλαϊνό πλαίσιο, στο τροπέτο και στην οροφή, ενώ απορροφώνται από μεγάλες ζώνες παραμόρφωσης.

Η αξιολόγηση των αποτελεσμάτων των crash tests από τους υπεύθυνους δοκιμών αποκάλυψε ότι η νέα BMW Σειρά 3 προσφέρει εξαιρετικά επίπεδα προστασίας για τους ενήλικες επιβάτες, με σχεδόν τέλειο σκορ 97%. Αυτό σημαίνει ότι προστατεύονται στο μέγιστο δυνατό βαθμό, ανεξάρτητα από το ύψος τους ή τη θέση του καθίσματος.

Η νέα Σειρά 3 συγκέντρωσε 23,8 μονάδες με άριστα το 24 σε αυτό το κριτήριο.