Η νέα BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive

Κοινοποίησε το άρθρο
BMW M4 Competition Cabrio

Η νέα BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive είναι η αποκλειστική πρόταση για τη νέα γενιά μοντέλων BMW M της πολυτελούς μεσαίας κατηγορίας.

Η παραγωγή της νέας BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive θα ξεκινήσει τον Ιούλιο του 2021 στο Εργοστάσιο της BMW στο Dingolfing, όπου μεταξύ άλλων συναρμολογούνται και όλες οι εκδόσεις των νέων BMW M4 Coupé, BMW M5, BMW M8 και της νέας BMW Σειράς 4 Cabrio.

Η νέα BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive προδίδει την προσήλωσή της στην αποκλειστική οδηγική απόλαυση και τις επιρροές της από το μηχανοκίνητο αθλητισμό με την πρώτη ματιά.

Το νέο soft top συνδυάζεται με τις τονισμένες φόρμες του αμαξώματος για τη δημιουργία μιας καθαρής αισθητικής με έμφαση στο συναίσθημα.

Η οροφή συνδυάζει την πρακτικότητα μιας αναδιπλούμενης μεταλλικής οροφής (hardtop) με τη διαχρονική κομψότητα μιας υφασμάτινης (soft top) – με άλλα λόγια τα καλύτερα δύο διαφορετικών κόσμων.

Επίσης, είναι περίπου 40% ελαφρύτερη από το αναδιπλούμενο hardtop του προηγούμενου μοντέλου.

Ο ηλεκτρικός μηχανισμός του soft top επιτρέπει το άνοιγμα ή το κλείσιμο εν κινήσει με το πάτημα ενός μπουτόν. Η διαδικασία διαρκεί 18 δευτερόλεπτα. Σε open-top διάταξη, ο χώρος αποσκευών προσφέρει χωρητικότητα 300 λίτρων – αύξηση κατά 80 λίτρα. Όταν η οροφή είναι κλειστή, ο μεταβλητός χώρος αποθήκευσης του soft top προσφέρει 385 λίτρα για τη μεταφορά αποσκευών.

Άλλα μοναδικά σχεδιαστικά στοιχεία της BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive είναι οι προτεταμένοι θόλοι των τροχών, τα ‘βράγχια’ M Side Gills, άψογα ενσωματωμένα στα εμπρός πλαϊνά πάνελ και τα εκτεταμένα πλαϊνά μαρσπιέ που συνδυάζονται με τα ένθετα στις εμπρός και πίσω ποδιές, δημιουργώντας ένα μαύρο περίγραμμα γύρω από το αυτοκίνητο.

Ο επίσης μαύρος πίσω διαχύτης πλαισιώνει τα δύο ζεύγη απολήξεων εξαγωγής – γνώριμο στοιχείο Μ.

Ένα πακέτο εξωτερικού M Carbon διατίθεται προαιρετικά. Επιλογές από τη συλλογή BMW M Performance Parts για εκ των υστέρων τοποθέτηση διευρύνουν το πεδίο εξατομίκευσης.

Εξακύλινδρος, εν σειρά, υψηλόστροφος κινητήρα.

Ο 3.0L εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας της νέας BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive συνδυάζει τον υψηλόστροφο χαρακτήρα των συνόλων της BMW M GmbH με την τελευταία έκδοση της τεχνολογίας M TwinPower Turbo.

Ο κινητήρας χαρακτηρίζεται από σταθερή γραμμική απόδοση ισχύος μέχρι την κόκκινη ζώνη του στροφόμετρου. Αποδίδει μέγιστη ροπή 650 Nm μεταξύ 2.750 και 5.500 rpm, ενώ η μέγιστη ισχύς επιτυγχάνεται στις 5.510 rpm και διατηρείται μέχρι τις 7.200 rpm (κόκκινη ζώνη).

Ο κινητήρας μεταφέρει την ισχύ του στο δρόμο μέσω ενός οκτατάχυτου κιβωτίου M Steptronic με Drivelogic. Η υψηλή απόδοση του κινητήρα σε συνδυασμό με την αυξημένη πρόσφυση που προσφέρει το M xDrive, μεταφράζεται σε εντυπωσιακούς χρόνους επιτάχυνσης.

Η νέα BMW M4 Competition Cabrio με M xDrive χρειάζεται μόλις 3,7 δευτερόλεπτα για να επιταχύνει από 0 στις 100 km/h και 13,1 για να φτάσει στα 200 km/h από στάση. Η εν κινήσει επιτάχυνση από 80 στα 120 km/h ολοκληρώνεται σε 2,8 δευτ. (με 4η σχέση) ή 3,7 δευτ. (με 5η σχέση).

Το προαιρετικό M Driver’s Package αυξάνει την ηλεκτρονικά ελεγχόμενη τελική ταχύτητα (κόφτης) από τα 250 km/h στα 280 km/h.