Η vέα BMW Σειρά 2 Coupé: Συμπυκνωμένη οδηγική απόλαυση

Κοινοποίησε το άρθρο

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé ενσαρκώνει τη σπορ υπεροχή σε συμπυκνωμένη μορφή, με μία αυτοκινητιστική φιλοσοφία που επικεντρώνεται ξεκάθαρα στις δυναμικές επιδόσεις, την αθλητική σχεδίαση, τους ισχυρούς κινητήρες και την προηγμένη τεχνολογία πλαισίου.

H νέα έκδοση της BMW Σειράς 2 Coupé επικεντρωμένη ξεκάθαρα στις δυναμικές επιδόσεις. Αθλητική σχεδίαση, προηγμένη τεχνολογία πλαισίου που αρχικά αναπτύχθηκε για την BMW Σειρά 4 Coupé, πίσω κίνηση και εξακύλινδρος εν σειρά κινητήρας είναι μοναδικά χαρακτηριστικά στην κατηγορία που μεταφράζονται σε ανώτερες σπορ ικανότητες και τη διάσημη οδηγική απόλαυση BMW.

Η Παγκόσμια πρεμιέρα θα γίνει στο Goodwood Festival of Speed τον Ιούλιο του 2021. Το νέο μοντέλο θα κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο San Luis Potosí στο Μεξικό. Άφιξη στην αγορά στις αρχές του 2022.

Η νέα BMW Σειρά 2 Coupé είναι η μοντέρνα εκδοχή της παραδοσιακής φιλοσοφίας ενός compact δίθυρου μοντέλου υψηλών επιδόσεων που χρονολογείται από την BMW 02.

Ανεξάρτητη σχεδίαση, πλήρως διαφοροποιημένη από τα compact μοντέλα της BMW Σειράς 1. Χαρακτηριστικές αναλογίες, φαρδιά μετατρόχια, βελτιστοποιημένα αεροδυναμικά χαρακτηριστικά, εξαιρετική ακαμψία αμαξώματος, έξυπνη ελαφριά σχεδίαση, ισορροπημένη κατανομή βάρους 50 : 50 και χαμηλό κέντρο βάρους δημιουργούν την ιδανική βάση για εξαιρετικά σπορ συμπεριφορά.

Όταν λανσαριστεί, στην αιχμή του δόρατος θα βρίσκεται ένα μοντέλο υψηλών επιδόσεων της BMW M GmbH: η BMW M240i xDrive Coupé με έναν εξακύλινδρο εν σειρά βενζινοκινητήρα 275 kW/374 hp και ευφυή τετρακίνηση. Επίσης θα υπάρχουν εκδόσεις τετρακύλινδρων βενζινοκίνητων και πετρελαιοκίνητων μοντέλων με πίσω κίνηση.

Εντυπωσιακές είναι οι αναλογίες μέσα από μία κλασική σχεδίαση τριών όγκων, δυναμικές γραμμές και αποκλειστικές λεπτομέρειες δημιουργούν μία πολύ εκφραστική εμφάνιση.

Εξωτερικό μήκος αυξημένο κατά 105 mm, πλάτος κατά 64 mm και μεταξόνιο κατά 51 mm συγκριτικά με το προηγούμενο μοντέλο. Ύψος οχήματος χαμηλωμένο κατά 28 mm, μετατρόχια διευρυμένα κατά 54 mm μπροστά (BMW M240i xDrive Coupé: +63 mm) και 31 mm πίσω (BMW M240i xDrive Coupé: +35 mm).

Ξεκάθαρα βελτιωμένη από την προκάτοχό της στην ευελιξία, την ακρίβεια διεύθυνσης και τη δυναμική συμπεριφορά στις στροφές έναντι του προηγούμενου μοντέλου. Η άριστη συνεργασία συστήματος κίνησης και πλαισίου βελτιστοποιεί την κατευθυντικότητα του αυτοκινήτου και την ανάπτυξη των πλευρικών φορτίων, προσφέροντας δυναμική συμπεριφορά στις στροφές και ελεγχόμενες υπερστροφές ισχύος (ντριφταρίσματα).

Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει εμπρός άξονα δύο συνδέσμων με γόνατα ελατηρίων, πίσω άξονα πέντε συνδέσμων, αμορτισέρ που ρυθμίζουν συνεχώς την απόσβεσή τους σε σχέση με την αντίστοιχη διαδρομή των ελατηρίων (lift-related) και Electric Power Steering με λειτουργία Servotronic.

Η ανάρτηση M Sport συμπεριλαμβανομένου variable sport steering (σπορ σύστημα διεύθυνσης με μεταβλητό λόγο υποπολλαπλασιασμού) διατίθενται προαιρετικά.

Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic στάνταρ. Προαιρετικό οκτατάχυτο κιβώτιο Steptronic Sport (στάνταρ στην BMW M240i xDrive Coupé) με χειριστήρια (shift paddles) στο τιμόνι, και Launch Control για δυναμική εκκίνηση με βέλτιστη ελκτική πρόσφυση και λειτουργία Sprint για στιγμιαία αύξηση της επιτάχυνσης εν κινήσει.