Νέα BMW iX3 : Ηλεκτρική και πολυδιάστατη

Κοινοποίησε το άρθρο
Νέα BMW iX3

Νέα BMW iX3 : Ηλεκτρική και πολυδιάστατη . Η πρώτη, αμιγώς ηλεκτρική BMW X είναι έτοιμη να κατακτήσει τους δρόμους. Η BMW iX3 συνδυάζει οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων και τις διάσημες σπορ ικανότητες BMW με την άνεση, τη πολυδιάστατη λειτουργικότητα και την ευρυχωρία ενός Sports Activity Vehicle (SAV).

Με την iX3, το BMW Group συνεχίζει αποφασιστικά την υλοποίηση της εταιρικής στρατηγικής NUMBER ONE > NEXT στην κατηγορία των ηλεκτροκίνητων οχημάτων.

Η πρεμιέρα για τη BMW iX3 σηματοδοτεί επίσης το ντεμπούτο της 5ης γενιάς της τεχνολογίας BMW eDrive.

Οι τελευταίες εκδόσεις του ηλεκτροκινητήρα, των ηλεκτρονικών ισχύος, της τεχνολογίας φόρτισης και της μπαταρίας υψηλής τάσης δημιούργησαν τις προϋποθέσεις για βελτίωση των επιδόσεων, της κατανάλωσης ηλεκτρικής ενέργειας και της αυτονομίας.

Τα εξαρτήματα που εξέλιξε το BMW Group θα τοποθετηθούν και στα μοντέλα BMW iNEXT και BMW i4 από το 2021.

Η ενεργειακή απόδοση του ηλεκτροκινητήρα της BMW iX3 είναι κατά 30% υψηλότερη συγκριτικά με των σύγχρονων ηλεκτρικών μοντέλων του BMW Group. Η απόδοση του κινητήρα φτάνει μέχρι 93%, συγκριτικά με < 40% των κινητήρων εσωτερικής καύσης.

BMW iX3

Το νέο σύστημα κίνησης παράγει μέγιστη ισχύ 210 kW/286 hp και μέγιστη ροπή 400 Nm που, αντίθετα με άλλους ηλεκτροκινητήρες, διατηρείται στις υψηλές στροφές. Η BMW iX3 επιταχύνει από 0 στα 100 km/h σε 6,8 δευτερόλεπτα, όπως η συμβατική BMW X3 xDrive30i.

Η τελική ταχύτητα περιορίζεται από τον ηλεκτρονικό κόφτη στα 180 km/h. Η μεταφορά ισχύος στους πίσω τροχούς δημιουργεί μία κλασική οδηγική εμπειρία BMW σε συνδυασμό με ανώτερη ελκτική πρόσφυση – χάρη στο σύστημα ελέγχου πρόσφυσης ARB – και εξαιρετική απόδοση.

Η προηγμένη τεχνολογία κυψελών μπαταριών διαδραματίζει πρωταρχικό ρόλο στο τελευταίο στάδιο εξέλιξης μπαταριών υψηλής τάσης. Η χωρητικότητα της μπαταρίας, σε σχέση με τον απαιτούμενο χώρο τοποθέτησης και το βάρος της έχει αυξηθεί αισθητά.

BMW iX3Η βαρυμετρική ενεργειακή πυκνότητα των 188 πρισματικών κυψελών στη BMW iX3 είναι περίπου 20% υψηλότερη από την αντίστοιχη των κυψελών που χρησιμοποιούσε το BMW Group στα αμιγώς ηλεκτρικά μοντέλα του μέχρι σήμερα.

Ένα συνολικό ενεργειακό περιεχόμενο 80 kWh – με ωφέλιμο 74 kWh – και η υψηλή απόδοση του συστήματος κίνησης, επιτρέπουν στη νέα BMW iX3 να προσφέρει αυτονομία έως 459 km στον κύκλο WLTP και μέχρι 520 km σύμφωνα με το πρότυπο NEDC.