Οι νέες BMW iX xDrive 40 και BMW iX xDrive 50

Κοινοποίησε το άρθρο
BMW iX xDrive

Η BMW iX xDrive προαναγγέλλει μία νέα εποχή στον τομέα της μετακίνησης. Συνδυάζει επαναστατική σχεδίαση και σύγχρονη πολυτέλεια

Η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group εστιάζει στην οδηγική απόλαυση μηδενικών ρύπων – σε συνδυασμό με το σπορ χαρακτήρα της μάρκας

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Τα αυστηρότερα πρότυπα περιβαλλοντικής συμβατότητας εφαρμόζονται για όλη τη αξιακή αλυσίδα και ολόκληρο τον κύκλο ζωής της BMW iX. Το αυτοκίνητο βρίσκεται αυτή τη στιγμή στην τελική φάση εξέλιξης για μαζική παραγωγή.

Όταν λανσαριστεί – περί τα τέλη του 2021 – οι πελάτες θα μπορούν να επιλέξουν από δύο εκδόσεις: την BMW iX xDrive50 και την BMW iX xDrive40.

Η BMW iX xDrive επαναπροσδιορίζει την επιτυχημένη φιλοσοφία Sports Activity Vehicle (SAV). Είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε ένα νέο, αρθρωτό, επεκτεινόμενο toolkit στο οποίο θα χτιστεί το μέλλον του BMW Group.

Η εξέλιξη και παραγωγή της BMW iX xDrive ακολουθεί μία ολοκληρωμένη προσέγγιση της βιωσιμότητας που εμπεριέχει συμμόρφωση με αυστηρά περιβαλλοντικά και κοινωνικά πρότυπα για την εξόρυξη πρώτων υλών, και επιπλέον τη χρήση ηλεκτρισμού από ανανεώσιμες πηγές ενέργειας και μία υψηλή αναλογία ανακυκλωμένων υλικών στο μίγμα.

Το BMW Group προμηθεύεται το κοβάλτιο και το λίθιο που απαιτούνται για τις μπαταρίες υψηλής τάσης από ελεγχόμενες πηγές στην Αυστραλία και το Μαρόκο, και στη συνέχεια το προωθεί στους κατασκευαστές κυψελών μπαταριών.

BMW iX xDriveΌπως και στην παραγωγή ολόκληρου του αυτοκινήτου στο εργοστάσιο του BMW Group στο Dingolfing, οι κυψέλες μπαταριών κατασκευάζονται αποκλειστικά από πράσινη  ενέργεια από πιστοποιημένες πηγές. Και από το Φεβρουάριο του 2021, η εταιρεία προμηθεύεται αλουμίνιο που παράγεται με χρήση ηλιακής ενέργειας.

Η σημασία που έχει δοθεί στη λελογισμένη χρήση πόρων για την παραγωγή της BMW iX υπογραμμίζεται από τα υψηλά ποσοστά δευτερογενούς αλουμινίου και ανακυκλωμένου πλαστικού.

Στο εσωτερικό του αυτοκινήτου χρησιμοποιείται ξύλο με πιστοποίηση FSC, δέρμα επεξεργασμένο με εκχυλίσματα από φύλλα ελιάς και άλλα φυσικά υλικά. Μεταξύ των πρώτων υλών που χρησιμοποιούνται για τα καλύμματα του πατώματος και τα πατάκια είναι δίχτυα ψαρέματος.