Στα σκαριά η νέα BMW X1 – Όλες οι πληροφορίες

Κοινοποίησε το άρθρο
BMW X1

Το δημοφιλές μικρομεσαίο SUV της βαυαρικής εταιρείας, η BMW X1, καλπάζει προς την τρίτη του γενιά.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MINI Aceman : Ηλεκτρικό crossover πόλης (video)

Το Aceman είναι ένα ηλεκτρικό πενταθέσιο MINI, ιδανικό για τις αστικές μετακινήσεις διατηρώντας παράλληλα την ευελιξία και τη λειτουργικότητα ενός Crossover       Η MINI επιστρέφει στη...

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η τρίτη γενιά της BMW X1 πιθανότατα θα παρουσιαστεί τον ερχόμενο Φεβρουάριο.  Δυστυχώς, η Διεθνής Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης ακυρώθηκε, επομένως θα δούμε μια διαδικτυακή εκδήλωση παρουσίασης πριν από τις αρχές της άνοιξης.

Η νέα γενιά θα αυξηθεί σε μήκος, φτάνοντας περίπου τα 4,5 μέτρα.  Η εμφάνιση θα είναι εμπνευσμένη από τη Σειρά 1 και τη νέα σειρά 2 Active Tourer.  Οι προβολείς LED και ένα εντυπωσιακό διπλό μπροστινό νεφρό θα αποτελέσουν τη ραχοκοκαλιά του μπροστινού μέρους.  Πίσω του θα ξεχωρίζουν νέοι προβολείς LED με λεπτό προφίλ.

Το αυτοκίνητο θα κυκλοφορήσει σε προσθιοκίνητες εκδόσεις και σε άλλες με τετρακίνηση xDrive.  Η γκάμα των κινητήρων θα είναι πολύ μεγάλη, εξοπλισμένη με αρκετές ηλεκτροκίνητες εκδόσεις. Στην βάση των διαθεσίμων κινητήριων συνόλων θα βρίσκεται ο τρικύλινδρος turbo βενζινοκινητήρας των 1.5 λίτρων, απόδοσης 136 HP.  Ανεβαίνοντας σε ισχύ θα υπάρχει ένας ήπιος υβριδικός κινητήρας 2,0 λίτρων με σύστημα 48 V απόδοσης 170 και 218 ίππων.  Μια έκδοση με ισχύ 258 ή 306 HP είναι επίσης πολύ πιθανή.  Επίσης, το 2023 αναμένεται η έκδοση υψηλών επιδόσεων που ονομάζεται M40i, η οποία θα αποδίδει 350 ίππους.

BMW X1

Η νέα BMW X1 θα κυκλοφορήσει και σε ντίζελ με τους 2.0 turbo 150 και 200 ​​ίππους.  Τέλος, θα υπάρχουν δύο plug-in υβριδικές εκδόσεις 245 και 326 ίππων που ονομάζονται xDrive25e και xDrive30e.  Οι μπαταρίες 16,5 kWh θα εγγυώνται αυτονομία μεταξύ 70 και 80 km.

Η ηλεκτρική έκδοση της BMW X1 θα φτάσει επίσης το δεύτερο εξάμηνο του 2022.  Υποτίθεται ότι τουλάχιστον δύο ή τρεις εκδόσεις ισχύος μεταξύ 170-180 ίππων και 320 ίππων, θα είναι διαθέσιμες.  Οι μπαταρίες θα έχουν δύο επίπεδα χωρητικότητας.  Αυτό θα είναι μεταξύ 60 και 80 kWh, δίνοντας αυτονομία μεταξύ 400 και 550 km αντίστοιχα.  Το αυτοκίνητο προφανώς θα ονομάζεται BMW iX1.

Σε σύγκριση με την τρέχουσα γενιά, η νέα BMW X1 θα είναι ακριβότερη περίπου 2-3.000€.  Οι πωλήσεις θα ξεκινήσουν το καλοκαίρι του επόμενου έτους.  Το ηλεκτρικό θα έρθει μέχρι το τέλος του 2022.