Τα diesel της BMW σε δοκιμές πραγματικών συνθηκών

Κοινοποίησε το άρθρο

Τα μοντέλα της BMW έχουν παράδοση στις χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου

Το EcoTest που διοργανώνει η Γερμανική Λέσχη Αυτοκινήτου ADAC είναι μία επίπονη διαδικασία δοκιμών που υποβάλλει τα οχήματα σε εξονυχιστικό έλεγχο, και περιλαμβάνει μέτρηση των εκπομπών ρύπων τους σε πραγματικές συνθήκες οδήγησης. Τρία μοντέλα diesel της BMW πρόσφατα πέτυχαν το υψηλότερο σκορ των 50 βαθμών με αποτέλεσμα να καταταχθούν στην κατηγορία ‘1’ ως εξαιρετικά. Το BMW 520d Touring έφερε θαυμάσια αποτελέσματα στον έλεγχο εκπομπών οξειδίων του αζώτου με τιμή κάτω από 16 mg/km στην πόλη και κάτω από 10 mg/km σε επαρχιακούς δρόμους ή στον αυτοκινητόδρομο. Το μέγιστο επιτρεπόμενο όριο είναι 168 mg/km. Η Λέσχη ADAC σχολίασε τα εξής για την BMW X1 sDrive 18d Steptronic: «Η BMW διαχειρίζεται άριστα το ζήτημα εκπομπών ρύπων. Δεν υπάρχουν υπέρμετρα υψηλές τιμές για οποιοδήποτε είδος ρύπου και οι εκπομπές οξειδίων του αζώτου είναι τρομερά χαμηλές, σε επίπεδα ρεκόρ. Ακόμα και το ευαίσθητο σύστημα μέτρησης που χρησιμοποιήθηκε για τη δοκιμή μόλις και μετά βίας μπόρεσε να ανιχνεύσει κάποιες εκπομπές ρύπων σε μερικές περιπτώσεις».  

Τα μοντέλα της BMW έχουν παράδοση στις χαμηλές εκπομπές οξειδίων του αζώτου. Κάτι ανάλογο συνέβη στις δοκιμές σε πραγματικές συνθήκες που πραγματοποίησε το Γερμανικό περιοδικό αυτοκινήτου auto, motor und sport (τεύχος 19, 23 Μαρτίου 2017) και σε πολλές επίσημες δοκιμές που διοργανώθηκαν σε χώρες όπως η Γαλλία, η Κορέα και η Ιαπωνία. Εδώ, τα αντίστοιχα μοντέλα BMW πέτυχαν μερικά από τα καλύτερα αποτελέσματα.

Τα αποτελέσματα της δοκιμής ADAC αποτελούν περαιτέρω απόδειξη ότι τα μοντέλα diesel της BMW με προηγμένη τεχνολογία παράγουν ελάχιστους ρύπους, κάτι που οφείλεται κυρίως σε τρεις παράγοντες:

1. Στην πολυετή εμπειρία σε συνδυασμό με τη συνεχή εξέλιξη όλων των στοιχείων που χρησιμοποιούνται για τη μείωση των εκπομπών NOx (π.χ. ανακυκλοφορία καυσαερίων, καταλύτης προσρόφησης και σύστημα SCR).

2. Στη χρήση της τελευταίας τεχνολογίας μετεπεξεργασίας καυσαερίων.

3. Στο συνδυασμό διάταξης του κινητήρα με την προηγμένη τεχνολογία μετεπεξεργασίας καυσαερίων σε αρχικό στάδιο, κατά τη διαδικασία εξέλιξης του οχήματος.