BMW i Hydrogen NEXT: Μια BMW X5 με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου

Κοινοποίησε το άρθρο

Ως πρωτοπόρος στον τομέα της ηλεκτροκίνησης, το BMW Group προετοιμάζεται για τις χιλιάδες απαιτήσεις της μελλοντικής μετακίνησης, όπως επιβεβαιώνει η παρουσία του πρωτοτύπου κυψελών καυσίμου BMW i Hydrogen NEXT στο φετινό Σαλόνι Αυτοκινήτου της Φρανκφούρτης.

Το BMW Group εκτιμά ότι στο μέλλον θα συνυπάρχουν διάφοροι, εναλλακτικοί τύποι συστημάτων κίνησης, καθώς καμία μεμονωμένη λύση δεν μπορεί να καλύψει όλες τις ανάγκες των πελατών σε όλο τον κόσμο.

 

Τα οχήματα υδρογόνου αντιπροσωπεύουν μία ενδιαφέρουσα εναλλακτική πρόταση δίπλα στα συστήματα  ηλεκτροκίνησης με μπαταρία. Αυτή η μεγάλη ποικιλία τεχνολογιών ηλεκτροκίνησης – μεταξύ των οποίων τα plug-in υβριδικά – υπογραμμίζει τη δέσμευση του BMW Group για μία κοινωνία μηδενικών εκπομπών ρύπων, μέσω μιας έξυπνα σχεδιασμένης στρατηγικής.

Το 2022, το BMW Group σχεδιάζει να παρουσιάσει την επόμενη γενιά ηλεκτροκίνησης με κυψέλες καυσίμου υδρογόνου σε ένα όχημα μικρής παραγωγής, βασισμένο στη σημερινή BMW X5. Το BMW i Hydrogen NEXT δίνει μία πρώτη γεύση από τις δυνατότητες αυτού του αυτοκινήτου.

Η διάθεση των οχημάτων κυψελών καυσίμου στους πελάτες θα ξεκινήσει το 2025 το νωρίτερο, αλλά ο χρόνος εξαρτάται σε μεγάλο βαθμό από τις απαιτήσεις της αγοράς και τις συνολικές συνθήκες.