BMW iX : Το πρώτο ηλεκτρικό SUV είναι εδώ

Κοινοποίησε το άρθρο
BMW iX

Ένα όραμα γίνεται πραγματικότητα, καθώς το BMW Vision iNEXT μετουσιώνεται σε BMW iX. Ένα χρόνο πριν λανσαριστεί στην αγορά περί τα τέλη του 2021, το BMW Group δίνει μία πρώτη γεύση από τη μελλοντική BMW iX, που σήμερα βρίσκεται σε φάση εξέλιξης για μαζική παραγωγή.

Η BMW iX είναι το πρώτο μοντέλο που βασίζεται σε ένα νέο, αρθρωτό, επεκτεινόμενο toolkit του μέλλοντος που δημιούργησε το BMW Group, και ενσαρκώνει μία νέα φιλοσοφία σχεδίασης, βιωσιμότητας, οδηγικής απόλαυσης, ευελιξίας και πολυτέλειας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

LIVE TV : Δείτε live την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας

Δείτε σε ζωντανή σύνδεση με το Ζάγκρεμπ, την εκκίνηση του Ράλι Κροατίας     Το ασφάλτινο Ράλι Κροατίας είναι ο τέταρτος αγώνας του WRC για το 2024...

MAZDA CX-80 : Big in Japan (video)

Το ολοκαίνουργιο CX-80 είναι πλέον η νέα ναυαρχίδα της MAZDA στην Ευρώπη, αφού πρόκειται για το πιο ευρύχωρο μοντέλο στην ευρωπαϊκή γκάμα της ιαπωνικής...

HYUNDAI i30 2024: Διακριτική αναβάθμιση

Διακριτική σχεδιαστική ανανέωση και αναβαθμισμένα χαρακτηριστικά συνδεσιμότητας και ασφάλειας χαρακτηρίζουν το νέο HYUNDAI i30     Η ιδιαίτερα επιτυχημένη πορεία του HYUNDAI i30 συνεχίζεται, κάτι που σημαίνει...

Σχεδιασμένη εξ αρχής ως αμιγώς ηλεκτροκίνητο μοντέλο, η iX ουσιαστικά αναπροσαρμόζει την επιτυχημένη φιλοσοφία Sports Activity Vehicle (SAV) της BMW. Με μία νέα μινιμαλιστική σχεδίαση, η BMW iX είναι ο πρώτος εκπρόσωπος μιας πρωτοποριακής γενιάς αυτοκινήτων που επαναπροσδιορίζουν την οδηγική εμπειρία, την αίσθηση ευρυχωρίας και τη σχέση μεταξύ οχήματος και επιβατών.

Η BMW iX θα παράγεται στο εργοστάσιο του Dingolfing από το δεύτερο εξάμηνο του 2021 ως η νέα τεχνολογική ναυαρχίδα του BMW Group. Ενσαρκώνει τις τελευταίες εξελίξεις της εταιρείας στους στρατηγικούς τομείς καινοτομίας – Σχεδίαση, Αυτοματοποιημένη Οδήγηση, Συνδεσιμότητα, Εξηλεκτρισμός και Υπηρεσίες.

Επιπλέον, η αυτοκινητιστική φιλοσοφία και η σχεδίαση της BMW iX έχουν τις ρίζες τους σε μία ολιστική προσέγγιση της βιωσιμότητας. Αυτό αντανακλάται, μεταξύ άλλων, στη βελτιστοποιημένη αεροδυναμική, στην ευφυή σχεδίαση και στην εκτενή χρήση φυσικών και ανακυκλωμένων υλικών που συμβάλλουν στη δημιουργία μιας προηγμένης αίσθησης πολυτέλειας και ευεξίας στην καμπίνα.

Η νέα τεχνολογία φόρτισης της BMW iX επιτρέπει ταχεία φόρτιση με συνεχές ρεύμα (DC) ισχύος έως 200 kW. Με αυτό τον τρόπο, η μπαταρία μπορεί να φορτίζεται από το 10 μέχρι το 80% της συνολικής της χωρητικότητας σε λιγότερο από 40 λεπτά.

Πέραν αυτού, μέσα σε δέκα λεπτά η ενέργεια που διοχετεύεται στη μπαταρία μπορεί να αυξήσει την αυτονομία του αυτοκινήτου πάνω από 120 km. Χρειάζονται λιγότερο από 11 ώρες για τη φόρτιση μιας άδειας μπαταρίας υψηλής τάσης στο 100% της χωρητικότητάς της με ισχύ 11 kW από ένα Wallbox.