BMW M5 CS : Tο ισχυρότερο Μ που έβγαλε ποτέ η BMW

Κοινοποίησε το άρθρο

Ακόμα πιο σπορ, πολυτελής και αποκλειστική: Η BMW M GmbH επεκτείνει τη γκάμα των σούπερ σπορ CS μοντέλων της με τη νέα BMW M5 CS.

Μετά την επιτυχημένη διαδρομή των BMW M3 CS, BMW M4 CS και BMW M2 CS, η BMW M προσφέρει τώρα – για πρώτη φορά – μία αποκλειστική, ειδική έκδοση περιορισμένης παραγωγής της θρυλικής BMW M5, που ανοίγει νέους ορίζοντες για μία μοναδική εμπειρία ταξιδιού για τέσσερα άτομα.

Ως η ‘ναυαρχίδα’ της γκάμας, η BMW M5 CS βρίσκεται στην κορυφή της σκάλας της BMW M και θέτει νέα πρότυπα επιδόσεων σε συνδυασμό με μία αποκλειστική και πολυτελή εμφάνιση.

Ο V8 κινητήρας 4.4 L με 467 kW/635 hp καθιστά την BMW M5 CS το ισχυρότερο αυτοκίνητο στην ιστορία της BMW M.

Ο βασικός εξοπλισμός περιλαμβάνει το οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic με Drivelogic και το σύστημα τετρακίνησης M xDrive, που επίσης προσφέρει ένα 2WD mode, μόνο για πίσω κίνηση.

Η αυστηρή εφαρμογή μέτρων σχεδίασης ελαφρού βάρους επέτρεψε την εξοικονόμηση περίπου 70 κιλών σε σχέση με την BMW M5 Competition.

Με νέες ρυθμίσεις σκληρότητας ελατηρίων στον εμπρός και πίσω άξονα και βελτιωμένο έλεγχο απόσβεσης, το πλαίσιο έχει προσαρμοστεί στο χαμηλότερο βάρος του οχήματος και στις αυξημένες επιδόσεις των στάνταρ αγωνιστικών ελαστικών Pirelli P Zero Corsa με διαφορετικές διαστάσεις εμπρός/πίσω (εμπρός: 275/35 R 20, πίσω: 285/35 R 20).

Η BMW M5 CS επιταχύνει από 0 – 100 km/h σε μόλις 3,0 δευτερόλεπτα και από 0 – 200 km/h σε 10,4 δευτερόλεπτα. Η τελική ταχύτητα, ηλεκτρονικά ελεγχόμενη, φτάνει στα 305 km/h.