BMW XM: Αμερικάνικο υβριδικό «όνειρο» 653 ίππων -Τιμές

Κοινοποίησε το άρθρο

Το πρώτο αυτοκίνητο υψηλών επιδόσεων με τα σήματα BMW M που μπήκε στον ηλεκτρικό…πειρασμό, είναι η BMW XM. Η οποία δεν κοστίζει ούτε…200.000 ευρώ!

Η εντυπωσιακή BMW XM, είναι ένα μοντέλο με το οποίο η γερμανική φίρμα κάνει…επίδειξη τεχνολογίας. Είναι επίσης η πρώτη πρωτότυπη BMW M μετά την BMW M1. Άλλωστε διάφορες πινελιές, κατασκευασμένες με ακρίβεια στην εξωτερική σχεδίαση, παραπέμπουν στο θρυλικό σπορ αυτοκίνητο που είχε τον κινητήρα τοποθετημένο στο κέντρο.

Κάτω από το επιβλητικό αμάξωμα μήκους 5,11 μ. της ΧΜ κρύβεται ένα πανίσχυρο υβριδικό σύστημα. Αποδίδει συνολική ισχύ 480kW/653hp (που παράγεται από τον συνδυασμό του κινητήρα εσωτερικής καύσης με απόδοση έως 360kW/489hp και του ηλεκτρικού συστήματος κίνησης με ισχύ έως 145kW/197hp).
Το σύστημα υποστηρίζεται από έναν V8 κινητήρα 4.4 λίτρων M TwinPower Turbo, ο οποίος συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο κιβώτιο M Steptronic. Η ισχύς του κινητήρα είναι άμεσα διαθέσιμη κατά την εκκίνηση, ενώ η μέγιστη συνολική ροπή φτάνει τα 800Nm. Και όλα αυτά με συνδυασμένη κατανάλωση καυσίμου 1,6 λτ./100 χλμ.

Η θηριώδης BMW XM επιταχύνει από στάση ως τα 100 χλμ./ώρα σε 4,3 δευτερόλεπτα, ενώ ακόμα πιο συναρπαστικός είναι ο ήχος της. Ο οποίος προέρχεται από το σπορ σύστημα εξαγωγής που φέρει ηλεκτρονικά ελεγχόμενα, συνεχώς ρυθμιζόμενα flaps και εξαγωνικής διατομής διπλές απολήξεις, τη μία πάνω στην άλλη, για πρώτη φορά σε μοντέλο BMW M. Ακόμα και ο ήχος του ηλεκτροκινητήρα είναι μελετημένος.

Το BMW IconicSounds Electric, προϊόν συνεργασίας του BMW Group και του διάσημου συνθέτη κινηματογραφικής μουσικής Hans Zimmer, έχει δημιουργήσει το κατάλληλο ηχητικό υπόβαθρο.
Ο ήχος της ηλεκτρικής κίνησης που είναι ειδικά σχεδιασμένος για μοντέλα Μ, προσφέρει αυθεντική ανάδραση σε κάθε κίνηση του πεντάλ του γκαζιού, κατά την οδήγηση στο πρόγραμμα μηδενικών εκπομπών ρύπων. Και εάν επιλεγεί η ρύθμιση Sport ή Sport Plus ενώ το σύστημα μετάδοσης βρίσκεται στη λειτουργία HYBRID, ένας ενισχυμένος ήχος υπογραμμίζει την ηλεκτρική υποβοήθηση που παρέχεται στον κινητήρα εσωτερικής καύσης.

Η BMW XM διαθέτει τρία προγράμματα λειτουργίας, συμπεριλαμβανομένης μιας ρύθμισης ELECTRIC για κίνηση με μηδενικές εκπομπές ρύπων σε ταχύτητες έως 140 χλμ./ώρα και για μέγιστη απόσταση έως 88 χιλιόμετρα.
Η ισχύς που παράγεται από τις δύο κινητήριες μονάδες διοχετεύεται στο δρόμο μέσω του συστήματος τετρακίνησης M xDrive, του οποίου η «οπισθοβαρής» ρύθμιση είναι ιδιαίτερα αισθητή στη λειτουργία 4WD Sport. Οι οδηγοί μπορούν επίσης να επιλέξουν τη λειτουργία 4WD Sand, η οποία έχει σχεδιαστεί ειδικά για οδήγηση σε αμμόλοφους και παρόμοιες επιφάνειες. Η λειτουργία του διαφορικού M Sport στον πίσω άξονα είναι επίσης πλήρως μεταβλητή.


Η ξεχωριστή εξωτερική σχεδίαση της BMW XM μας προϊδεάζει και για τον εσωτερικό της διάκοσμο. Το…πιλοτήριο περιλαμβάνει πολυλειτουργικά καθίσματα M, προστατευτικές επενδύσεις γονάτων και ένα δερμάτινο τιμόνι με γραφικά M, συμπεριλαμβανομένων προειδοποιητικών λυχνιών για την αλλαγή των σχέσεων στα BMW Curved Display και BMW Head-Up Display.

Το πίσω τμήμα μάλλον θυμίζει πολυτελές σαλόνι, αφού είναι ευρύχωρο, με υλικά υψηλής ποιότητας. Οι θερμαινόμενες πλάτες καθισμάτων που εκτείνονται στα πλαϊνά του πίσω μέρους της καμπίνας και τα ειδικά σχεδιασμένα μαξιλάρια υπόσχονται στους επιβάτες κορυφαία επίπεδα άνεσης. Η σμιλεμένη επένδυση της οροφής διαθέτει 100 μονάδες LED για φωτισμό, ενώ υπάρχουν ακόμα, κρυφός φωτισμός, αυτόματο σύστημα κλιματισμού τεσσάρων ζωνών, Harman Kardon Surround Sound System και Travel & Comfort System.


Φυσικά η BMW XM διαθέτει τη μεγαλύτερη ποικιλία συστημάτων υποστήριξης οδηγού που προσφέρονται για οποιοδήποτε όχημα της BMW M GmbH.
Όλα τα παραπάνω μας θυμίζουν τα αμερικανικών προδιαγραφών μεγάλα SAV. Και μόνο τυχαίο δεν είναι ότι η BMW XM κατασκευάζεται στο εργοστάσιο του BMW Group στο Spartanburg των ΗΠΑ. Και απευθύνεται κυρίως στις αγορές των ΗΠΑ, Κίνα και Μέσης Ανατολής. Φυσικά μπορεί να έρθει και στην Ελλάδα με τιμή 190.300 ευρώ.

Αν μάλιστα οι επιδόσεις της ΧΜ δεν σας εντυπωσίασαν, υπομονή μέχρι το φθινόπωρο. Τότε θα προστεθεί στην γκάμα η BMW XM Label Red. Tο ισχυρότερο μοντέλο παραγωγής στην ιστορία της BMW M. Η οποία θα αποδίδει συνολικά 748 ίππους και μέγιστη ροπή συστήματος 1.000 Nm! Εκτός από ένα γκαράζ για να χωράει, θα χρειαστεί από τις…οικονομίες σας, να βγάλετε και 218.250 ευρώ!

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

Ο διάσημος πρώτος επιβάτης του ιπτάμενου αυτοκινήτου Klein Vision (video)

  Ο διάσημος μουσικός Jean Michel Jarre έγινε ο πρώτο επιβάτης που πέταξε με το ιπτάμενο αυτοκίνητο της εταιρείας Klein Vision       Ο καθηγητής Stefan Klein θεωρείται...

VOLVO Cars με…βιοαέριο

Το πρώτο της κλιματικά ουδέτερο εργοστάσιο στην Κίνα δημιουργεί η VOLVO Cars χρησιμοποιώντας το βιοαέριο       Η αναζήτηση εναλλακτικών, πιο «καθαρών» πηγών ενέργειας συνεχίζεται, με αποτέλεσμα,...

Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ 2024

Με τη συμμετοχή 80 αυτοκινήτων, που είχαν προορισμό τις Σπέτσες, διοργανώθηκε, για άλλη μια φορά το Εαρινό Ράλι ΦΙΛΠΑ φέρνοντας εικόνες από άλλες εποχές,...

Ε65 : Στην κυκλοφορία το νέο τμήμα του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδας (video)

Δύο σημαντικά τμήματα του αυτοκινητόδρομου Ε65 παραδόθηκαν στην κυκλοφορία, με αποτέλεσμα τις ταχύτερες μετακινήσεις σε προορισμούς της Κεντρικής Ελλάδας     Με την παράδοση στην κυκλοφορία του...

OPEL Grandland 2024 : Η επόμενη ημέρα (video)

Με το νέο Grandland ολοκληρώνεται ο εξηλεκτρισμός της OPEL, ενώ παράλληλα εμφανίζονται πολλά από τα «φουτουριστικά» στοιχεία που θα έχουν πλέον τα μοντέλα της...