H νέα BMW X5 xDrive45e με plug-in υβριδικό σύστημα

Κοινοποίησε το άρθρο

Νέα έκδοση του Sports Activity Vehicle με plug-in υβριδικό σύστημα κίνησης συνδυάζει έναν σε σειρά 6-κύλινδρο βενζινοκινητήρα με την τελευταία τεχνολογία BMW eDrive – αυξημένη συνολική ισχύς 290 kW/394 hp, τριπλάσια ηλεκτρική αυτονομία έναντι του προηγούμενου μοντέλου – απαράμιλλη σπορ αίσθηση, απεριόριστες επιδόσεις off-road και έξοχη απόδοση.

 

Η απόδοση συναντά την υπεροχή: Με το λανσάρισμα της νέας BMW X5 xDrive45e, η γκάμα των SAV (Sports Activity Vehicle) επεκτείνεται τώρα με ένα plug-in υβριδικό σύστημα. Η δεύτερη γενιά της BMW X5 με ηλεκτροκίνηση συνδυάζει έναν ειδικών προδιαγραφών, σε σειρά 6-κύλινδρο βενζινοκινητήρα BMW TwinPower Turbo και την πιο εξελιγμένη τεχνολογία BMW eDrive.

Μέσα από τη συνεχή τεχνολογική πρόοδο στον τομέα των plug-in υβριδικών συστημάτων κίνησης έχει επιτευχθεί αύξηση ισχύος στα 290 kW/394 hp, αισθητή βελτίωση στον τομέα της ηλεκτρικής αυτονομίας και σημαντική μείωση της κατανάλωσης και των εκπομπών CO2 σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Πιο εντυπωσιακή από ποτέ, η δεύτερη γενιά του plug-in υβριδικού μοντέλου συνδυάζει την ηλεκτρική οδηγική αίσθηση μιας υβριδικής BMW με την ευελιξία ενός Sports Activity Vehicle. Γι’ αυτό, η νέα BMW X5 xDrive45e προσφέρει βελτιστοποιημένες δυναμικές επιδόσεις και απόδοση. Η ηλεκτρική αυτονομία – 67 έως 87 km στο νέο κύκλο δοκιμών WLTP ή περίπου 86 έως 97 km* σύμφωνα με το πρότυπο NEDC – έχει υπερτριπλασιαστεί σε σχέση με το προηγούμενο μοντέλο.

Ταυτόχρονα, η κατανάλωση και οι εκπομπές CO2 της νέας BMW X5 xDrive45e στο μικτό κύκλο έχουν μειωθεί στο μισό. Οι τιμές κατανάλωσης είναι τώρα 1,9 – 1,2 lit / 100 km στον κύκλο δοκιμών WLTP ή 2,0 – 1,7 lit / 100 km* σύμφωνα με το πρότυπο NEDC, με τις σχετικές εκπομπές CO2 να έχουν μειωθεί στα 44 – 27 g / km (WLTP) ή 47 – 39 g / km* (NEDC). Η συνδυασμένη κατανάλωση ηλεκτρικής ενέργειας της BMW X5 xDrive45e είναι μεταξύ 28,3 και 23,1 kWh / km (WLTP) ή μεταξύ 23,5 και 21,5 kWh / 100 km* (NEDC). Η τελική ταχύτητα με ηλεκτροκίνηση έχει αυξηθεί από 120 σε 135 km/h.

 

Οι βελτιωμένες τιμές είναι το αποτέλεσμα μιας πλήρως εξελιγμένης τεχνολογίας κίνησης. Αποτελείται από έναν σε σειρά 6-κύλινδρο κινητήρα 3.0L (210 kW/286 hp) της τρέχουσας οικογένειας BMW EfficientDynamics και την τέταρτη γενιά της τεχνολογίας BMW eDrive. Ένας ηλεκτροκινητήρας που αποδίδει 83 kW/113 hp, μία μπαταρία ιόντων λιθίου με μικτή ενεργειακή πυκνότητα αυξημένη στα 24,0 kWh και πιο εξελιγμένα ηλεκτρονικά ισχύος για ευφυή διαχείριση ενέργειας χαρίζουν στην plug-in υβριδική BMW X5 xDrive45e μοναδικά χαρακτηριστικά επιδόσεων και εντυπωσιακή απόδοση. Τα δύο συστήματα κίνησης παράγουν συνολική ισχύ 290 kW/394 hp με μέγιστη ροπή 600 Nm.

Ο κινητήρας καύσης και το ηλεκτρικό μοτέρ διοχετεύουν την παραγόμενη ισχύ σε ένα 8-οκτάχυτο κιβώτιο Steptronic τελευταίας  γενιάς και το ευφυές σύστημα τετρακίνησης BMW xDrive. Με αυτό τον τρόπο, η ροπή μεταφέρεται και στους τέσσερις τροχούς με ηλεκτροκίνηση, αλλά και όταν χρησιμοποιείται ο κινητήρας καύσης ή και οι δύο μονάδες κίνησης: αυτό διασφαλίζει σπορ οδηγική απόλαυση στο δρόμο και ανώτερες επιδόσεις off-road σε χαλαρά εδάφη, σε όλες τις περιπτώσεις. Η νέα BMW X5 xDrive 45e χρειάζεται 5,6 δλ. για να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h, δηλαδή 1,2 δεύτερα λιγότερο από το προηγούμενο μοντέλο. Η τελική της ταχύτητα είναι 235 km/h.

Λόγω της θέσης της μπαταρίας υψηλής τάσης στο κάτω τμήμα του αμαξώματος,το κέντρο βάρους είναι χαμηλότερο έναντι των μοντέλων SAV με συμβατικό σύστημα κίνησης. Ο χώρος αποσκευών της BMW X5 xDrive45e είναι μόλις 150 λίτρα μικρότερος. Με όλα τα καθίσματα σε όρθια θέση, η αποθηκευτική ικανότητα φτάνει τα 500 λίτρα. Με τις πλάτες των πίσω καθισμάτων αναδιπλωμένες, η διαθέσιμη χωρητικότητα είναι 1.720 λίτρα. Το ρεζερβουάρ καυσίμου έχει χωρητικότητα 69 λίτρων για κάλυψη μεγάλων αποστάσεων.

 

Η νέα BMW X5 xDrive45e εφοδιάζεται στάνταρ με αερανάρτηση δύο αξόνων και ηλεκτρονικά ελεγχόμενους αποσβεστήρες. Τα προαιρετικά συστήματα ανάρτησης που διατίθενται για το plug-in υβριδικό μοντέλο περιλαμβάνουν integral active steering. Πέρα από την ολοκληρωμένη γκάμα ευφυών συστημάτων συνδεσιμότητας, προσφέρονται και νέες ψηφιακές υπηρεσίες, κατάλληλες για ηλεκτροκίνηση.

Επιπλέον, όλα τα συστήματα υποβοήθησης που έχουν εξελιχθεί για το Sports Activity Vehicle και προαιρετικός εξοπλισμός υψηλής ποιότητας που αναβαθμίζει την άνεση και πολυτέλεια του εσωτερικού διατίθενται και για τη νέα BMW X5 xDrive45e. Ο στάνταρ εξοπλισμός περιλαμβάνει ακουστική προστασία πεζών. Στις χαμηλές ταχύτητες με ηλεκτροκίνηση, ένα σύστημα ηχείων εκπέμπει ένα χαρακτηριστικό ήχο ειδικά σχεδιασμένο για ηλεκτροκίνητα μοντέλα BMW, που καθιστά αισθητή την παρουσία των οχημάτων χωρίς να είναι ενοχλητικός για τους επιβάτες.