Νέο CUPRA Ateca: 300PS, 7-τάχυτο DSG και σύστημα 4Drive

Κοινοποίησε το άρθρο

Η μάρκα CUPRA, είναι η απόλυτη έκφραση της μοναδικότητας, της ποιότητας και των επιδόσεων που γεννήθηκε από το πάθος και σχεδιάστηκε για να κερδίσει τους λάτρεις των αυτοκινήτων σε όλο τον κόσμο. Οι πιο έμπειροι και αφοσιωμένοι τεχνικοί στον χώρο του μηχανοκίνητου αθλητισμού, δημιούργησαν μία νέα διάσταση εντός της εταιρείας και προσφέρουν πλέον μία νέα προοπτική για τις ικανότητες και τις δυνατότητες του οργανισμού. Η καρδιά και η ψυχή του CUPRA Ateca είναι ένας από τους πιο προηγμένους τεχνολογικά κινητήρες στην αγορά: ένας υπερ-τροφοδοτούμενος, τετρακύλινδρος βενζινοκινητήρας 2.0 λίτρων TSI με άμεση έγχυση που αποδίδει 300PS και ροπή 400Nm. Σε συνδυασμό με 7-τάχυτο κιβώτιο DSG και σύστημα 4Drive, το CUPRA Ateca εμπνέει εμπιστοσύνη και αυτοπεποίθηση.

Οι επιδόσεις που προσφέρει το CUPRA Ateca ταιριάζουν με την εξωτερική του σχεδίαση.   Η κυψελοειδής γρίλια στην μάσκα, πάνω από τον εμπρόσθιο αποκλειστικά σχεδιασμένο προφυλακτήρα, φέρει στο κέντρο της το νέο λογότυπο CUPRA σε ματ χαλκό. Οι μαύρες δαγκάνες φρένων, ο πίσω σπορ προφυλακτήρας, το χάλκινο λογότυπο CUPRA στο πορτ-μπαγκάζ, οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στην άκρη του πίσω διαχύτη και οι αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου 19 ιντσών με το λογότυπο CUPRA, ενισχύουν τον σπορ χαρακτήρα και την κομψότητα αυτού του μοναδικά δυναμικού SUV.

Η ουσία για κάθε CUPRA είναι η δύναμη, η απόδοση και η οδηγική του συμπεριφορά και το μέσο ικανοποίησης αυτών των απαιτήσεων είναι ένας από τους πιο προηγμένους τετρακύλινδρους κινητήρες βενζίνης της αγοράς.

Η υπερ-τροφοδοτούμενη μονάδα 1,984cc με άμεσο ψεκασμό έχει διάμετρο κυλίνδρου  και βύθισμα 82,5mm και 92,8mm αντίστοιχα με αναλογία συμπίεσης 9,3: 1, βοηθώντας την να παράγει εντυπωσιακή ισχύ 300PS μεταξύ 5300rpm και 6.500rpm. Προσθέτοντας σε αυτό 400Nm ροπής με εύρος 2.000-5.200rpm, το CUPRA Ateca μπορεί να φτάσει τη μέγιστη ταχύτητα 247km/h.

Επιπλέον, λόγω του μικρού σχετικά βάρους του (1.540kg χωρίς οδηγό) και του κινητήρα υψηλής απόδοσης, το CUPRA Ateca μπορεί να φτάσει τα 100km/h από στάση σε μόλις 5,2”.

Η επιτάχυνση ενισχύεται από την ενσωμάτωση του πρόσφατα ανανεωμένου 7-τάχυτου κιβωτίου DSG, ειδικά σχεδιασμένου να προσφέρει πιο σπορ αίσθηση με ταχύτερες, ομαλότερες και πιο ακριβείς αλλαγές. Το CUPRA Ateca διαθέτει επίσης λειτουργία ελέγχου εκκίνησης (launch control) για ακόμη μεγαλύτερη επιτάχυνση κατά το ξεκίνημα.

Οι τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης στην άκρη του πίσω διαχύτη, συμβάλλουν στη μηχανική απόδοση του CUPRA Ateca και δημιουργούν ένα ισχυρό ήχο που συναρπάζει τον οδηγό. Ωστόσο οι τεχνολογίες που ενσωματώνει το CUPRA Ateca το κάνουν να είναι επίσης ένα αυτοκίνητο που μπορεί κάποιος να χρησιμοποιεί καθημερινά.

Για το σκοπό αυτό, το 7-τάχυτο κιβώτιο έχει τροποποιηθεί για να συνδυάσει άριστη απόδοση με χαμηλή κατανάλωση καυσίμου, ενώ ο κινητήρας λειτουργεί με το νέο σύστημα φιλτραρίσματος σωματιδίων (Otto Particulate Filter System) σύμφωνα με την τελευταία νομοθεσία εκπομπών ατμοσφαιρικών ρύπων. Οι εξελίξεις σημαίνουν ότι οι εκπομπές άνθρακα για το CUPRA Ateca κυμαίνονται μεταξύ 192g/km – 201g/km με τιμές κατανάλωσης από 8,5 λίτρα/100km – 8,9λίτρα/100km σε κύκλο WLTP.