Ξεκινά η παραγωγή του νέου CUPRA Formentor

Κοινοποίησε το άρθρο

Η CUPRA ξεκινά την παραγωγή του νέου Formentor. Το πρώτο όχημα που έχει σχεδιαστεί αποκλειστικά για την μάρκα είναι έτοιμο να κυκλοφορήσει στην αγορά από την επόμενη εβδομάδα στην κορυφαία του έκδοση των 310PS, ενώ θα διαθέτει συνολικά μία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων plug-in υβριδικών εκδόσεων από το επόμενο έτος.

Το CUPRA Formentor γίνεται το έκτο μοντέλο που παράγεται στο Martorell και θα αντιπροσωπεύει περισσότερο από 10% πρόσθετου όγκου παραγωγής για το εργοστάσιο. Ο επόμενος Πρόεδρος της SEAT και CUPRA CEO, Wayne Griffiths, θέλοντας να στείλει ένα μήνυμα εμπιστοσύνης, πληροφόρησε ότι το εργοστάσιο λειτουργεί ήδη ξανά με πλήρη χωρητικότητα για την παραγωγή του Formentor και των άλλων μοντέλων της εταιρείας.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

NISSAN Qashqai 2024 : Συνεχίζει τον…πρωταθλητισμό (video)

Με σημαντική αισθητική ανανέωση και πολυάριθμες τεχνολογικές αναβαθμίσεις έρχεται το νέο NISSAN Qashqai     Με τα crossovers να αποτελούν πλέον την επιλογή των περισσότερων αγοραστών, όλο...

Τα αυτοκίνητα που αγόρασαν οι Έλληνες το 1ο τρίμηνο του 2024

Η ανοδική πορεία τη αγοράς αυτοκινήτου στην Ελλάδα συνεχίζεται. Αν και τον Μάρτιο σημειώθηκε μείωση των ταξινομήσεων καινούργιων επιβατικών. Μικρομεσαία και SUV επιλέγουν οι...

Ράλι Στερεάς Ελλάδας 2024

Το Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ράλι Χώματος ξεκίνησε από την...Στερεά Ελλάδα με τους Σωκράτη Τσολακίδη-Γιώργο Πολυζώη να φτάνουν τελικά στη νίκη και τα αυτοκίνητα της κατηγορίας...

Το πρώτο μοντέλο με έγκριση τύπου μάρκας CUPRA, ενώνεται με το CUPRA Ateca και το CUPRA Leon, των οποίων οι νέες εκδόσεις λανσάρονται επίσης στην αγορά το τελευταίο τρίμηνο του 2020. Έτσι, η μάρκα ξεκινά την προϊοντική της επίθεση, με την επίτευξη 55.000 πωλήσεων από τη δημιουργία της το 2018 μέχρι και το τέλος Σεπτεμβρίου, ξεπερνώντας όλες τις αρχικές προσδοκίες.

Το Formentor θα διατίθεται με μια ευρεία γκάμα επτά κινητήρων, συμπεριλαμβανομένων του κορυφάιου βενζινοκινητήρα 310PS 4Drive DSG, και από το 2021 μεταξύ άλλων, ενός PHEV υβριδικού plug-in με συνδυασμένη συνολική ισχύ 245PS και εύρος περίπου 50 χιλιομέτρων σε ηλεκτρική μόνο λειτουργία.


Οι πρώτες αφίξεις του νέου μοντέου στην χώρα μας αναμένοται πολύ σύντομα, ενώ θα ακολουθήσει σε λίγες ημέρες η ανακοίνωση των τιμών διάθεσης αρχικά για τις ειδικές εκδόσεις λανσαρίσματος που φέρουν όλες τον κορυφαίο βενζινοκινήτηρα της γκάμας του Formentor.