CUPRA Formentor VZ5 με πεντακύλινδρο κινητήρα και 390PS

Κοινοποίησε το άρθρο
CUPRA Formentor VZ5

Το CUPRA Formentor, το πρώτο όχημα που αναπτύχθηκε αποκλειστικά για τη μάρκα, ξεπερνάει τα όρια με την Παγκόσμια Πρεμιέρα του CUPRA Formentor VZ5 που συμπίπτει με την τρίτη επέτειο της CUPRA ως ανεξάρτητης μάρκας.

 

Tο CUPRA Formentor VZ5 προορίζεται να προσφέρει μια μοναδική πρόταση στην αγορά. Με πεντακύλινδρο κινητήρα σε αμάξωμα CUV υψηλής απόδοσης, με ακόμη μεγαλύτερη δυναμική ικανότητα και ακόμη πιο εξελιγμένη οδηγική εμπειρία, 

Το CUPRA Formentor αποτελεί ήδη το μανιφέστο του DNA της CUPRA, σχεδιασμένο και κατασκευασμένο να προσφέρει ένα εικονικό μοντέλο που συνδυάζει την καινοτομία με μία δυναμική εμπειρία οδήγησης. Το Formentor VZ5 οδηγεί αυτά τα χαρακτηριστικά πέρα από τα όρια.

 

Το VZ παραπέμπει στην ισπανική λέξη Veloz που σημαίνει «γρήγορα» για να ονοματίσει την πιο ισχυρή έκδοση του CUPRA Formentor.

Ο κορυφαίος πεντακύλινδρος βενζινοκινητήρας 390PS προσφέρει την απόλυτη έκφραση του DNA της μάρκας CUPRA.

Συνδυάζει ένα προηγμένο πλαίσιο με λειτουργίες οδήγησης και DCC Slider, προοδευτικό τιμόνι, προηγμένο κιβώτιο ταχείας αλλαγής με τη διασφάλιση του συστήματος τετρακίνησης 4Drive, δυναμισμό, επιδόσεις και συναίσθημα.

Ο εκπληκτικός κινητήρας 2,5 λίτρων συνδέεται με ένα γρήγορο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη DSG επτά ταχυτήτων.

CUPRA Formentor VZ5

Ο συνδυασμός σημαίνει ότι το CUPRA Formentor VZ5 μπορεί να φτάσει τα 100km/h σε μόλις 4,2 δευτερόλεπτα και προσφέρει τελική ταχύτητα 250km/h (περιορισμένη).

Οι προηγμένες τεχνολογίες καλύπτονται από εξωτερική σχεδίαση που οδηγεί την αισθητική πέρα από τα όρια, χρησιμοποιώντας λεπτομέρειες από ανθρακονήματα και πιο επιθετική εμφάνιση.

CUPRA Formentor VZ5

Η καμπίνα προσφέρει μοντέρνο και σπορ χαρακτήρα με μοναδική αίσθηση της μάρκας CUPRA. Τα εσωτερικά highlights περιλαμβάνουν το τιμόνι CUPRA, 12’’ σύστημα infotainment και λύσεις συνδεσιμότητας.

Η τελευταία πινελιά είναι τα ολοκαίνουργια δερμάτινα καθίσματα CUP Bucket, που παρουσιάζονται για πρώτη φορά με το VZ5.

Κάθε όχημα υψηλών επιδόσεων πρέπει να βασίζεται σε σασί ικανό να προσφέρει μια εξαιρετική και ακραία οδηγική εμπειρία.

Το CUPRA Formentor VZ5 επιτυγχάνει αυτόν τον στόχο ενσωματώνοντας απρόσκοπτα προηγμένες τεχνολογίες πλαισίου. Το όχημα είναι 10mm χαμηλότερο από το CUPRA Formentor VZ 310PS, καθιστώντας το ακόμα πιο δυναμικό στην οδήγηση.

Το Adaptive Chassis Control (DCC) με 15 επίπεδα απόσβεσης παρέχει συνεχώς την καλύτερη ρύθμιση για κάθε τροχό ανάλογα με τις συνθήκες και τον τρόπο οδήγησης.

Το CUPRA Formentor VZ5 είναι εξοπλισμένο με εξαπίστονες δαγκάνες φρένων της

Akebono 18΄΄ σε τροχούς με αποκλειστικές ζάντες αλουμινίου CUPRA 20΄΄.