Formentor: Ο ταυρομάχος της CUPRA

Κοινοποίησε το άρθρο
Το CUPRA Formentor είναι το πρώτο μοντέλο που δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη CUPRA. Το crossover υψηλών επιδόσεων συνδυάζει το DNA της μάρκας με τη σχεδίαση και την κατασκευή του μέλλοντος, προσφέροντας ένα εμβληματικό μοντέλο που συνδυάζει την πολυπλοκότητα, την καινοτομία καθώς και μία δυναμική εμπειρία οδήγησης.
Καθώς η αγορά εξελίσσεται, το CUPRA Formentor συγκεντρώνει τα οφέλη ενός αυτοκινήτου επιδόσεων με τις ιδιότητες ενός SUV, που βασίζεται στην κληρονομιά της μάρκας CUPRA, σε μία περίοδο που η κατηγορία CUV σημειώνει απίστευτη ανάπτυξη.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MITSUBISHI “Diamond Bonus Deals” με όφελος πάνω από 4.000 ευρώ

Το νέο προωθητικό πρόγραμμα "Diamond Bonus Deals" της MITSUBISHI Motors προσφέρει σημαντικά προνόμια για όσους επιθυμούν να αποκτήσουν τα νέα μοντέλα της ιαπωνικής μάρκας     Τα...

Ένας 12χρονος Έλληνας στο Karting Academy Trophy 2024

  Από τα θρανία στις πίστες θα βρεθεί ο Νικόλας Καραγιάννης, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την Ελλάδα, στο FIA Karting Academy Trophy 2024. Έναν θεσμό...

SMART Concept #5 για εκτός πόλης αποδράσεις

Το Concept #5 είναι το πιο ευρύχωρο και ευέλικτο όχημα της SMART μέχρι σήμερα, σηματοδοτώντας την είσοδο της μάρκας στην κατηγορία των premium μεσαίων...

To CUPRA Formentor, πήρε το όνομα του από το πιο όμορφο και άγριο ακρωτήριο στο ισπανικό νησί της Μαγιόρκα, στις Βαλεαρίδες. 

H εκφραστική εξωτερική σχεδίαση του CUPRA Formentor ταιριάζει απόλυτα με το υψηλής ποιότητας εσωτερικό του, το οποίο παρέχει αίσθηση νεωτερισμού και sportiness, σεβόμενο της αξίες της μάρκας.


Από την στιγμή που ανοίγει η πόρτα, οι επιβάτες βλέπουν το welcome light στο έδαφος ενώ περνώντας στο εσωτερικό συναντούν υλικά υψηλών προδιαγραφών και διακοσμητικές λεπτομέρειες υψηλής στιλπνότητας σε χρώμα σκούρου χρωμίου και μαύρου, που ενισχύουν την αισθητική της καμπίνας.

Τα bucket καθίσματα, διαθέσιμα σε Petrol Blue και μαύρο δέρμα, δίνουν την αίσθηση της ελαφρότητας, ενώ παράλληλη τονίζουν τα διαπιστευτήρια επιδόσεων του CUPRA Formentor, καθώς ο οδηγός κάθεται χαμηλότερα και σε πιο εργονομική και σπορ θέση.

Το CUPRA Formentor θα λανσαριστεί αρχικά με δύο κινητήρες υψηλών επιδόσεων, έτοιμοι να προσφέρουν μία μοναδική οδηγική εμπειρία.

Στην κορυφή της γκάμας βρίσκεται ένας 2.0lt TSI Turbocharged κινητήρας βενζίνης με συνολική ισχύ 310PS (228kW) και ροπή 400Nm που προσφέρει την απόλυτη έκφραση του DNA της μάρκας CUPRA. Ο κινητήρας αυτός θα συνδυαστεί με τεχνολογία 4Drive
που παρακολουθεί συνεχώς την οδήγηση για να τροφοδοτήσει με ισχύ το σωστό τροχό, στον ακριβή χρόνο που χρειάζεται.

Το CUPRA Formentor, ωστόσο, κοιτάζει το μέλλον για αναβαθμισμένη μετάβαση προς την ηλεκτροκίνηση, ενσωματώνοντας την υβριδική τεχνολογία plug-in υψηλής απόδοσης. Ο βενζινοκινητήρας 1.4lt TSI 150PS (110 kW), συνδυασμένος με τον ηλεκτρικό κινητήρα 85 kW με μπαταρία ιόντων λιθίου 13 kWh, επιτρέπει στο CUPRA Formentor να επιτύχει τις επιδόσεις που οι πελάτες περιμένουν, πάντα σε αρμονία με την ελαχιστοποίηση των επιπτώσεων στο περιβάλλον. Στην πραγματικότητα, ο κινητήρας αυτός παρέχει συνολική μέγιστη ισχύ 245PS (180kW) και ροπή 400Nm με ηλεκτρική αυτονομία περίπου 50km.