Η τεχνητή νοημοσύνη «εισβάλει» στα αυτοκίνητα

Κοινοποίησε το άρθρο

 

Η DS Automobiles, ενσωματώνει πλέον το ChatGPT στα μοντέλα της. Η επανάσταση στο χώρο της αυτοκινητοβιομηχανίας μόλις ξεκίνησε!

 

Η τεχνητή νοημοσύνη πλέον μπαίνει για τα καλά στην καθημερινότητά μας και μας προετοιμάζει για ένα «αύριο» που κανένας δεν μπορούσε να φανταστεί.

Το ChatGPT είναι ένα παραγωγικό μοντέλο τεχνητής νοημοσύνης. Αυτή η τεχνολογία χρησιμοποιεί γλωσσικά μοντέλα για την κατανόηση και τη δημιουργία μιας φυσικής και ρευστής αλληλεπίδρασης.
Μαθαίνοντας από τεράστιες ποσότητες δεδομένων, το ChatGPT μπορεί να απαντήσει σε μια εντυπωσιακή ποικιλία ερωτήσεων και να παρέχει ακριβείς και σχετικές πληροφορίες.
Στοιχεία τα οποία θέλει να αξιοποιήσει η DS Automobiles.

Το DS IRIS SYSTEM, που διατίθεται σε ολόκληρη τη σειρά DS 3, DS 4, DS 7 και DS 9, είναι εμπλουτισμένο με ChatGPT AI για να επιτρέπει στους χρήστες να έχουν μια πρωτόγνωρη εμπειρία αλληλεπίδρασης μέσα στο όχημα.

Εξασφαλίζοντας την πρόσβαση σε χρήσιμες πληροφορίες, καθώς και τη δυνατότητα να ολοκληρώνουν ένα πλήθος εργασιών. Χάρη στην ενσωμάτωση αυτού του νέου χαρακτηριστικού, το σύστημα αναγνώρισης φωνής του DS κατά την διάρκεια της οδήγησης, μετατρέπεται σε ψηφιακό βοηθό!

Αν για παράδειγμα βρισκόσαστε στη Γαλλία, καθώς οδηγείτε, ρωτάτε το DS IRIS SYSTEM τι θα μπορούσατε να επισκεφθείτε κατά τη διάρκεια ενός απογεύματος στο Μπορντό. Ή του ζητάτε να σας απαριθμήσει τα πιο όμορφα έργα τέχνης που φυλάσσονται στο Μουσείο του Λούβρου.

Ή ακόμα και να επινοήσει ένα κουίζ για το αγαπημένο σας θέμα ή να δημιουργήσει μια παιδική ιστορία, προσφέροντας μια εντελώς νέα διάσταση στην αλληλεπίδραση μεταξύ του οδηγού και του οχήματος.
Για την ενεργοποίηση του συστήματος χρειάζεται απλώς να μιλήσετε στο σύστημα λέγοντας “OK IRIS” ή να πατήσετε το ειδικό κουμπί στο τιμόνι.
Σε κάθε περίπτωση, η φωνητική αλληλεπίδραση ξεκινά με ασφάλεια, χωρίς να πάρετε τα μάτια σας από το δρόμο ή τα χέρια σας από το τιμόνι.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία, ξεκινά την πρώτη πιλοτική φάση σε 5 χώρες της Ευρώπης. Σε Γαλλία, Γερμανία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ισπανία και Ιταλία, προσφέρεται το ChatGPT στους πρώτους 20.000 εγγεγραμμένους χρήστες με το DS IRIS SYSTEM με διάρκεια έξι μηνών και χωρίς επιπλέον κόστος.

Ο Olivier François, επικεφαλής της DS Automobiles, αναφέρει:

«Αποστολή μας στην DS είναι να προσφέρουμε στους πελάτες μας μια μοναδική εμπειρία κατά την διάρκεια της οδήγησης. Ως πρωτοπόροι στην ενσωμάτωση του ChatGPT στον κόσμο της αυτοκίνησης, καθιστούμε προσιτή μια δημιουργική τεχνητή νοημοσύνη που είναι ρευστή, διαισθητική και καθηλωτική, μετατρέποντας κάθε ταξίδι σε μια μοναδική εμπειρία. Πρόκειται για μια επανάσταση υψηλής τεχνολογίας με απεριόριστες δυνατότητες που αποτελεί έναν από τους μεγαλύτερους κοινωνικούς μετασχηματισμούς του 21ου αιώνα».

Ο Yves Bonnefont , Chief Software Officer της Stellantis, προσθέτει:

«Ακόμη και αν γνωρίζουμε όλες τις εσωτερικές λειτουργίες και τους δυαδικούς υπολογισμούς που επιτρέπουν στο ChatGPT να αλληλεπιδρά με τον χρήστη του, κρύβεται μια γοητεία στο πώς λειτουργεί αυτό το μοντέλο συνομιλητικής τεχνητής νοημοσύνης. Η ικανότητά του να αλληλεπιδρά είναι σίγουρα μία από τις πιο εντυπωσιακές εφαρμογές που εισήγαγε ο συγκεκριμένος αλγόριθμος της τεχνητής νοημοσύνης το περασμένο έτος σε όλο τον κόσμο.

Από τότε που το ChatGPT είναι διαθέσιμο, εργαστήκαμε για να το ενσωματώσουμε στα δικά μας συστήματα. Πλέον, είμαστε στην ευχάριστη θέση να είμαστε οι πρώτοι που προσφέρουμε αυτή την καινοτομία στην Ευρώπη. Αυτή ακριβώς η εξέλιξη, αποτελεί μέρος της βασικής εστίασης της Stellantis, στο πλαίσιο της στρατηγικής Dare Forward 2030».

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

MG EXE 181 με επιτάχυνση 0-100 χλμ./ώρα σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο (video)

  Το ηλεκτρικό πρωτότυπο hypercar EXE181 της MG Motor, συνδέει το ένδοξο παρελθόν με το μέλλον της μάρκας, έχοντας ως κύριο στόχο να σπάσει τα...

Πρωτομαγιά : Πως θα κυκλοφορήσουν τα Μ.Μ.Μ.

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς τη Μ. Τετάρτη. Γιατί στην απεργία της ΓΣΕΕ, ανήμερα της Πρωτομαγιάς, θα συμμετάσχουν και τα σωματεία των...

NISSAN Concepts : Το μέλλον ξεκινά από την Κίνα (video)

Πρωτότυπα μοντέλα για όλες τις διαθέσεις, που θα καλύπτουν τις μελλοντικές ανάγκες κινητικότητας παρουσίασε η NISSAN στην Κίνα       Δεν υπάρχει πλέον εταιρεία που να προγραμματίζει...

VIDEO : Χαλαρωτικό οδοιπορικό στη Μαγιόρκα με Mustang Mach-E

  Καθίστε αναπαυτικά και χαλαρώστε, ταξιδεύοντας στην πανέμορφη Μαγιόρκα «οδηγώντας» μια αθόρυβη Mustang Mach-E     Το Ford Scenic Project, που δημιουργήθηκε σε συνεργασία με τον καταξιωμένο Βρετανό...

DFSK: Νέα μάρκα στην Ελλάδα – Ποια μοντέλα έρχονται (video)

  Η DFSK, μια εταιρεία τα μοντέλα της οποίας κυκλοφορούν σε περισσότερες από 70 χώρες, εισάγεται πλέον επίσημα και στην Ελλάδα, από τον όμιλο εταιρειών...

Ανάβαση Ψάθας 2024

Η 3η Ανάβαση Ψάθας ήταν ο δεύτερος αγώνας Πανελληνίου Πρωταθλήματος Αναβάσεων και του αντίστοιχου θεσμού Ιστορικών αυτοκινήτων, με τη νίκη σε πολλές κατηγορίες να...

MAZDA EZ-6 : Το μελλοντικό (;) ηλεκτρικό 6 (video)

Με αρκετά παραδοσιακά χαρακτηριστικά της MAZDA, αλλά και υπερσύγχρονη τεχνολογία από την Κίνα, το ηλεκτρικό EZ-6 μας φέρνει αρκετά μηνύματα για το μέλλον     Είναι ξεκάθαρο...

F1 : Ο πρώτος οδηγός της AUDI

Ο Nico Hulkenberg είναι ο ένας από τους δύο πιλότους που θα οδηγήσουν τα μονοθέσιά της AUDI στο ξεκίνημά της στη Φόρμουλα-1     Θέλοντας να τονίσει...