Η Ferrari Daytona SP3 είναι το νέο icon του Maranello

Κοινοποίησε το άρθρο
Daytona SP3

Η Ferrari αποκαλύπτει επίσημα τη νέα Daytona SP3, το νέο προϊόν της οικογένειας Icona που, πριν από περίπου τρία χρόνια, έκανε το ντεμπούτο με τις Ferrari Monza SP1 και Monza SP2.

ΠΡΟΣΦΑΤΑ ΑΡΘΡΑ

Κ.Τ.Ε.Ο. : Ποια οχήματα περνούν από τεχνικό έλεγχο το 2024 – Ημερομηνίες

Δείτε μέχρι πότε πρέπει να επισκεφθούν τα Κ.Τ.Ε.Ο. τα καινούργια οχήματα και όσα μεταβιβάστηκαν πρόσφατα         Ο τεχνικός έλεγχος των οχημάτων, όλοι ξέρουμε ότι είναι υποχρεωτικός....

FERRARI 12 Cilindri : Αεροπορία εδάφους -Τιμή (video)

Η FERRARI 12 Cilindri είναι ένα μοντέλο που μας δείχνει ότι η εξέλιξη της αυτοκινητοβιομηχανίας μπορεί να γίνεται χωρίς να ξεφεύγει από το αρχικό...

Νέα CUPRA Leon και Formentor : Σχεδιαστικό άλμα

Η CUPRA παρουσίασε τα ανανεωμένα Formentor και Leon, τα οποία έχουν επανασχεδιαστεί και βελτιωθεί με σκοπό να συνεχίσουν την επιτυχημένη πορεία των προκατόχων τους     Η...

Του Νίκου Μιχαλόπουλου

Η νέα «εικόνα» του οίκου του Μαρανέλλο αποτίει φόρο τιμής στις 24 Ώρες του Daytona του 1967 όταν η Ferrari είδε τρία αυτοκίνητα της στο βάθρο του πρώτου αγώνα του Παγκόσμιου Πρωταθλήματος Πρωτότυπων Sport, συγκεκριμένα τις 330 P3 / 4, 330 P4 και την 412P, που συνέβαλε να κτισθεί ο θρύλος της Ferrari στους αγώνες αυτοκινήτου.

Daytona SP3Όπως και τα άλλα μοντέλα της οικογένειας Icona, η νέα Ferrari Daytona SP3 θα παράγεται επίσης σε περιορισμένο αριθμό.  Στην πραγματικότητα, το Cavallino θα παράγει μόνο 599 μονάδες της νέας «ειδικής» έκδοσης.  Όλα τα δείγματα, όπως ήταν αναμενόμενο, έχουν ήδη πουληθεί στην τιμή των 2.000.000 ευρώ.  Μόλις παρουσιάστηκε, το νέο Icon και είναι ήδη ένα συλλεκτικό υπεραυτοκίνητο και στο μέλλον προορίζεται αναπόφευκτα να καταγράψει περαιτέρω αύξηση της αξίας του.

Daytona SP3Η νέα Ferrari Daytona SP3 έχει μήκος 4.686 μέτρα, πλάτος 2,05 μέτρα και ύψος 1.142 μέτρα.  Το συνολικό βάρος του supercar είναι 1.485 κιλά.  Το Μαρανέλλο θέλει να τονίσει ότι «δεν πρόκειται απλά για ένα αυτοκίνητο που ξυπνάει την νοσταλγία του παρελθόντος». Το μοντέλο, στοχεύει να ανακτήσει κάθε κομμάτι της μνήμης μιας από τις πιο σημαντικές (και νικηφόρες) ιστορικές περιόδους της Ferrari, προβάλλοντας όμως στο μέλλον τις λύσεις που χαρακτήριζαν τα Sport Prototypes της εποχής.

Daytona SP3

Ένας V12 για ρεκόρ 

Το νέο Maranello Icon μπορεί να βασιστεί στην ώθηση που εγγυάται ο ατμοσφαιρικός κινητήρας V12, χωρίς οποιαδήποτε μορφή ηλεκτρισμού.  Πρόκειται για τον γνωστό V12 των 6,5 λίτρων της Ferrari 812 Competizione.  Η ιπποδύναμη του κινητήρα έχει αυξηθεί ξαι πλέον φτάνει στους 840 ίππους μέγιστης ισχύος, διαθέσιμος στις 9.250 σ.α.λ. (Η 812 Competizione φτάνει στους 830 ίππους).  Η μέγιστη ροπή κινητήρα είναι 697 Nm, διαθέσιμη στις 7.250 σ.α.λ.  Ο κινητήρας είναι τοποθετημένος στο κέντρο – πίσω θέση, υιοθετώντας τη λύση των αγωνιστικών αυτοκινήτων.

Η κωδική ονομασία του κινητήρα της Ferrari Daytona SP3 είναι F140HC (ο κινητήρας της 812 Competizione είναι ο F140HB).  Οι επιδόσεις είναι, όπως ήταν αναμενόμενο, εξαιρετικές.  Το νέο Icon του Μαρανέλλο είναι ικανό να φτάσει σε τελική ταχύτητα  τα 340 km/h.  Τα 0-100 km/h ολοκληρώνονται αστραπιαία σε 2,85 δευτερόλεπτα ενώ τα 0-200 km/h σε 7,4 δευτερόλεπτα.